Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rannikko Turku-Pesiksen naisten Superin uudeksi pelinjohtajaksi

 

Rannikko Turku-Pesiksen naisten Superin uudeksi pelinjohtajaksi


Viime vuosien menestyksekkäin turkulainen naispalloilujoukkue Turku-Pesis uudistuu superpesiskaudelle 2012.  Pelinjohtajan viuhkaan tarttuu Juhani ’Kake’ Rannikko, joka on viime vuosina useinkin nähty Kupittaalla, mutta silloin rakkaan vihollisen Rauman Lukon pelinjohtajana.

- Tartun mielenkiinnolla Turun pelinjohtajan haasteeseen. Kyseessä on hyvän hengen omaava joukkue, jossa on toisaalta kokemusta ja paljon nuoria lupaavia pelaajia.  Entinen pelinjohtaja Timo Lamminen on tehnyt hyvää työtä joukkueessa, joten tästä on hyvä jatkaa. Koen mielen-kiintoisena haasteena tehdä nuorista pelaajista superin tähtiä, mutta samalla uskon antavani uutta potkua myös joukkueen kokeneemmille pelaajille. Osa nuorista on jo lyönyt itsensä läpi superissa, mutta kehittämisen varaa on aina. Pesäpallo on nimenomaan ’pääpeli’, jossa kokemus merkitsee todella paljon. Viime kauden tilastojakin katsomalla uskaltaisin väittää, että naisillakin parhaat pelivuodet ovat 30-33 vuoden iässä, toteaa siviilissä rakennusalan yrittäjänä toimiva Rannikko.

Tällä hetkellä joukkueen valmennuksesta vastaavat juoksupuolella jo viime vuonna hyvää työtä tehnyt Ville Leisten; uutena mukana on fysiikkavalmentaja – aiemmin joukkueen fysioterapeuttina toiminut Anne Luoma. Joukkue aloitti talviharjoittelun reilu viikko sitten tämänhetkisten sopimus-pelaajien kanssa. Yhteiset tavoitteet kaudelle asetetaan myöhemmin keväällä. Oletettavasti viime vuonna runkosarjan kuudenneksi päässyt joukkue lähtee petraamaan sijoitustaan.

- Kaudesta tulee mielenkiintoinen, sillä mukana on myös kaksi uutta joukkuetta – Vihdin Pallo ja Kempeleen Kiri. Kolmen kärkiryhmä (Lapua, Jyväskylä ja Pori) on edelleen vahvistunut, mutta näiden takana käydään tiukkaa taistoa pudotuspelipaikoista. Meillä on tällä hetkellä 12 sopimuspelaajaa, mutta neuvottelemme edelleen kolmen pelaajan kanssa. Joukkue on tarkoitus saada lopullisesti kasaan joulukuun alkuun mennessä. Ensimmäisenä haasteena on saada joukkue ajattelemaan pelistä samalla tavalla; vasta tämän jälkeen keskitymme lyönti- ja etenemis-harjoituksiin, päättää Rannikko.

Kapteenisto luottavaisin mielin uuteen kauteen
Joukkueen kapteenina viime vuonna toiminut Oona Svärd on innoissaan tulevasta kaudesta ja kokee samalla myös tärkeänä joukkueen uudistumisen.

- On todella hienoa, että saimme Juhanin joukkueen johtoon. Joukkue tarvitsee aina välillä uudistuksia kehittyäkseen ja tämä vaikuttaa varmasti positiivisesti joukkueen motivaatioon. Henkilökohtaisena tavoitteena on tietysti edelleen kehittyä pelaajana, mutta ajatuksissani asetan joukkueen kehittymisen silti etusijalle, toteaa opettajankoulutuksen loppuvaiheessa oleva linjapelaaja.

Joukkueen hengenluojana ja vahvahermoisena kotiuttajana tunnettu Enni Lamppu odottaa myös mielenkiinnolla tulevaa kautta.

- Olin jo aikeissa lopettaa urani, mutta joukkueen uudistuminen toi myös minulle uutta kipinää. Uskon, että meillä on viime vuotta selvästi nopeampi joukkue. Suurin haasteemme on sisäpelin kehittäminen, johon pitää panostaa tosissaan tulevalla talvikaudella, analysoi Lamppu.

Korkein katsojaluvuin kohti juhlavuotta
Vuosi 2012 on pesäpallolle suuri juhlavuosi, sillä laji täyttää pyöreät 90 vuotta. Kausi 2011 osoitti, että ainakin naisten puolella pesäpallo on juurruttanut asemansa katsojien keskuudessa. Naisten Superpesiksen katsojakeskiarvo oli viime kaudella 2000-luvun suurin, 665 katsojaa ottelua kohden. Turussa katsojakeskiarvoksi saatiin reilusti yli 400.

Samoja ja korkeampia katsojalukuja lähtevät ensi kaudella tavoittelemaan 11 joukkuetta: Lapua, Ylihärmä, Seinäjoki, Rauma, Pori, Turku, Lappeenranta, Viinijärvi, Jyväskylä sekä sarjanousijat Vihti ja Kempele. Kausi alkaa 9.5.2012, mutta tätä ennen pelataan mm. halli SM-turnaukset helmikuussa ja Turku osallistuu ainakin Porin alkuturnaukseen yhdessä Porin, Rauman ja Seinäjoen kanssa.

Turku-Pesiksen Superpesisjoukkueen sopimustilanne 24.11.2011
Laura Hauta
Saara Helenius
Lotta Inkinen
Mia-Maria Jauhiainen
Johanna Käkönen
Enni Lamppu
Roosa Luoma
Emma Nieminen
Marianne Penttinen
Niina Pessala
Elisa Salonen
Oona Svärd

Juhani Rannikko, pelinjohtaja
Ville Leisten, juoksuvalmennus
Anne Luoma, fysiikkavalmennus

Päivi Matilainen, huolto
Hannele ja Jarmo Vepsä, huolto

Sirkka Nieminen, joukkueenjohtaja

Turku-Pesiksen tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku-Pesis ry - logo

Turku-Pesis - 2011 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVäliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää