Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojansin edustusjoukkue hakee paikkaa I divisioonasta kaudella 2013

 

Trojansin edustusjoukkue hakee paikkaa I divisioonasta kaudella 2013


Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa kaudella 2012 pelannut Turku Trojans on päättänyt hakea kaudelle 2013 paikkaa amerikkalaisen jalkapallon I divisioonasta. Kahdella viimeksi pelatulla kaudella Vaahteraliigassa viimeiseksi sijoittuneen Trojansin johtokunta selvitti ennen ratkaisua joukkueen pelaajien tahtotilaa ja teki päätöksen enemmistön mielipiteen pohjalta.

Turku Trojans on SAJL:n toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti Vaahteraliigassa pelannut joukkue heti Helsinki Roostersin jälkeen. Vuonna 1982 perustettu seura vietti kuluvana vuonna 30-vuotisjuhliaan ja päättynyt kausi oli seuralle 31. perättäinen Vaahteraliigakausi. Vuonna 2003 Trojans voitti mestaruuden ja sijoittui vielä seuraavana vuonna hopealle, mutta sen jälkeen seura ei ole onnistunut enää pääsemään mitalisijoille. Seuran muut osa-alueet: juniorit, naisten joukkue ja cheerleaderit sen sijaan ovat menestyneet hyvin.

Sarjatason vaihto ei johdu taloudesta, joka Trojansilla on kohtuullisessa kunnossa ja seura myös täyttää suurimman osan Vaahteraliigakriteereistä. Syyt ovat puhtaasti urheilulliset. Joukkueen materiaali ei yksinkertaisesti riitä menestymiseen korkeimmalla sarjatasolla. 

Jättäytyminen 31 perättäisen Vaahteraliigakauden jälkeen I divisioonaan voi aluksi kuulostaa maailmanlopulta, mutta liigan historia tuntee useita menestystarinoita, jotka ovat alkaneet divarista ja päättyneet Vaahteramaljan voittoon. Vauhdin hakeminen alemmalta sarjatasolta voi siis olla alku paremmalle.

On selvää, että osa pelaajista varmasti jättäisi leikin kesken tai siirtyisi pelaamaan muihin Vaahteraliigaseuroihin, mutta ne, jotka omaisivat todellisen Trojans-sydämen, jäisivät ja olisivat sitoutuneita taistelemaan mustavalkoisessa pelipaidassa uuden nousun eteen. Divarissa voisi syntyä uusi voittamisen kulttuuri, jonka siivittämänä paluu Vaahteraliigaan voisi olla mahdollista nopeastikin.

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku Trojans - logo

Trojans - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää