Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

 

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin


Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Tennesseestä kotoisin oleva Jocques Crawford aloitti pelaajauransa Cisco Junior Collegessa Teksasissa, jossa hän tuli valituksi vuoden pelaajaksi vuonna 2007. Seuraava pelipaikka oli Kansas University ja sieltä matka jatkui Tennessee Techin riveihin.

Viime kaudella Crawford pelasi Seinäjoki Crodilesissa, jossa hän kantoi palloa 11 pelaamassaan ottelussa yhteensä 1 450 jaardia. Jos mukaan lasketaan vielä heittopelit ja potkujen palautukset, Crawford keräsi kaiken kaikkiaan 2 691 jaardia.  Ottelua kohden juoksuyrityksiä oli 17, joilla jaardeja karttui keskimäärin 131. Maaleja kauden aikana syntyi 33, joista 26 juosten, kuusi heittopeleistä ja yksi potkun palautuksesta.

Jocques Crawford tuo Trojansin hyökkäykselle huikean määrän uskottavuutta ja vahva juoksu-uhka avaa tilaa myös heittopeleille. Trojansin nuorille keskushyökkääjille Crawfordin kaltainen huippupelaaja tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden oppia ja kehittyä pelaajina. Keskushyökkääjän tontista huolehtimisen lisäksi Crawford pelaa myös puolustuksessa, jossa hänen pelipaikkansa on takakentällä.

Päävalmentaja Mikko Virolaisen on luonnollisesti vaikea pidätellä tyytyväisyyttään tämän kaliiberin vahvistuksen varmistuttua, mutta pysyttelee kuitenkin varovaisena kommenteissaan:

– Jocques Crawfordin saaminen Turkuun oli pitkä prosessi ja ensi kesänä nähdään, miten se kannatti.

Joques Crawfordin tulossa Turkuun on mielenkiintoinen yksityiskohta. Eräällä tavalla ympyrä sulkeutuu, sillä Jocquesin isä Xavier ”X-man” Crawford pelasi Turku Trojansissa kaudella 1994. Crawfordien kotona on siis jo kaksi Vaahteraliiga-mitalia, sillä viime kauden pronssin lisäksi palkintovitriinissä on Xavierin Trojansissa saama hopeamitali. Trojans kohtasi Vaahteramalja XV:ssä ECG:n, joka vei mestaruuden  nimiinsä numeroin  24–7. Xavier kantoi palloa ottelussa peräti 45 kertaa.

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle




Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Trojans loppuottelussa

Trojans loppuottelussa

Trojans selvitti tiensä I divisioonan loppuotteluun kukistamalla välierässä Tampere Saintsin selvästi 34–0.

Lue lisää