Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojansille vieraita Pohjanmaalta

 
Trojansille vieraita Pohjanmaalta

Juhannustauko on takana ja on aika ottaa taas miehistä mittaa. Lauantaina kauden toisessa kotiottelussa Trojans saa vieraita Pohjanmaalta. Aina yhtä kova Seinäjoki Crocodiles tulee yläkentälle katsastamaan kotijoukkueen iskukyvyn. Oman lisämausteensa otteluun tuovat Seinäjoen pari ex-Trojansia, Ville Järviö ja Martti Välimaa.

Trojans sai voittotilinsä avattua edellisessä kotiottelussaan Tampere Saintsia vastaan ja enemmän pisteitä Trojans oli tehnyt viimeksi kaksi vuotta sitten, joten voidaan hyvin puhua aikamoisesta piristymisestä. Hyvä ote jatkui myös seuraavassa vierasottelussa Helsinki Wolverinesia vastaan, joka pelattiin jo neljän päivän päästä edellisestä. Trojans johti ottelua parhaimmillaan kahdeksalla pisteellä, mutta loppua kohden monen avainpelaajan kahteen suuntaan pelaaminen vaati veronsa ja Wolverines vei pisteet lukemin 28-11.

Crocodilesin alku alavireinen

Tulevan lauantain ottelun vastustaja Seinäjoki Crocodiles on aloittanut kautensa ennakko-odotuksiin nähden alavireisesti. Neljästä ottelusta on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Tappiot ovat tulleet helsinkiläisjoukkueille Roostersille ja Wolverinesille äärimmäisen niukasti kolmella ja yhdellä pisteellä. Vastaavasti Crocodiles voitti Rajaritarit vain kahdella pisteellä, joten mestaruus tavoitteenaan kauteen lähteneet vesipedot eivät voi olla alkukauteen täysin tyytyväisiä.

Crocodiles on jauhanut jaardeja ja pisteitä liigassa kolmanneksi tehokkaimmin, mutta sitä vastaan on tehty myös pisteitä kolmanneksi eniten. Erityisesti aukkoja on löytynyt Seinäjoen heittopuolustuksesta, joka on ollut liigan tehottominta. Juoksuja vastaan sitä vastoin Crocodilesin puolustus on ollut Vaahteraliigan toiseksi tiivein heti sarjakärki Butchersin jälkeen.

Crocodilesin hyökkäys on varsin tasapainoinen yhdistelmä heittoja ja juoksuja. Maata pitkin palloa kuljettaa ahkerimmin Greg Fountain, joka on tikittänyt eteenpäin 118 jaardin ottelukohtaisella keskiarvolla. Pelinrakentaja Alex Rouse ei hätyyttele heittotilastojen kärkisijoja jaardimäärien osalta, mutta heittojen osumatarkkuudessa hän on liigan ykkönen 64,7 % onnistumisprosentillaan. Eniten kiinniottoja Crocodilesissa on kerännyt sisempi laitahyökkääjä Riku Haataja, kaikkiaan 18.

Puolustus pitänyt Trojansin pelissä

Trojansin puolustus on ollut hyvässä terässä. Se on pitänyt ottelut tasaisina ja antanut hyökkäykselle mahdollisuuden voittoon lähes joka pelissä. Valitettavasti siinä on onnistuttu vain kerran. Kokonaistilastoissa – heitto- ja juoksupuolustus yhteensä – turkulaiset ovat kakkosena heti Butchersin perässä.

Trojansia vastaan on tehty kolmanneksi vähiten pisteitä, mutta toisaalta tehtyjen pisteiden sarakkeessa on toiseksi pienin luku. Vain Saints on vieraillut vastustajan maalialueella turkulaisia harvemmin. Trojansin hyökkäys on aavistuksen verran heittopainotteinen, mutta myös juoksupelit ovat tuottaneet jaardeja kohtalaisen hyvin. Pelinrakentaja Joonas Anderssonin suosikkikohde heittopeleissä on ollut Ville Vene, joka johtaa liigaa kiinniottojen määrässä 27 kopillaan. Pisimmät heitot ovat taas suuntautuneet Eric Allenille, jonka keskiarvo 24,6 jaardia yhtä kiinniottoa kohden on liigan kovin vähintään 10 koppia ottaneista pelaajista. Juoksujaardit ovat tähän mennessä jakautuneet melko tasaisesti Johnell Wyatten ja Miko Ylikosken kesken.

Lauantaina on siis luvassa jälleen jännittävä ottelu, jossa väittäisin suurempien paineiden lepäävän vierasjoukkue Crocodilesin harteilla. Seinäjoki on kuitenkin lähtenyt kauteen selkeästi mestaruus tavoitteenaan, ja taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta käy kiivaana. Neljä joukkuetta on kahden pisteen sisällä ja ero kolmeen kärkijoukkueeseen on kasvanut jo hankalasti kiinniotettavaksi. Toki Trojansillakin on vielä mahdollisuutensa playoff-viivan yläpuolelle, mutta muistaen viime vuoden katastrofin, turkulaisten kausi on periaatteessa menestys jo suoran putoamisuhan välttämisellä. Mitalitavoitteet siintävät kuitenkin tulevissa horisonteissa.

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku Trojans - logo

Trojans - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää