Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Crocodiles murskasi Trojansin

 
Crocodiles murskasi Trojansin


Crocodiles sai kolikonheitossa valita itselleen hyökkäysvuoron ja se kannatti, sillä ottelun avainhahmo Greg Fountain teki ensimmäisen illan neljästä maalistaan heti ensimmäisellä kannollaan. Fountain jyräsi vastustamattomasti omalta neljänkympin viivaltaan maaliin kuin vastahuollettu Zetor. Potkaisijana toiminut Ville Wacklin tykitti lisäpisteen vakuuttavasti haarukkaan ja peli oli vieraille 7-0 ennen kuin kotijoukkue oli ehtinyt päästä edes hikeen, vaikka lämpöä oli kuin huonosti lämmitetyssä saunassa.

Trojansin oma hyökkäysvuoro jäi lähtökuoppiinsa ja Crocodilesin saatua pallon takaisin, sama näytelmä toistui taas. Greg Fountain steppaili tällä kertaa lyhyen rynnäkön jälkeen turkulaisten maalialueella, Wacklin potki lisäpisteen sisään ja peli on pohjanmaalaisille jo 14-0. Ikävä sanoa, mutta tuntui siltä, että monen turkulaispelaajan usko omiin mahdollisuuksiin imeytyi yläkentän tekonurmipintaan jo tässä vaiheessa, sillä Trojans ei viime vuosina ole tullut tunnetuksi kovana comeback-joukkueena. Jos joku kuitenkin elätteli vielä toiveita jännittävästä pelistä, ne luulot kuopattiin pikapuoliin, sillä Trojansin hyökkäys ei edelleenkään saanut edes ensimmäisiä yrityksiä aikaiseksi vaan visiitit jäivät formaattiin neljä ja ulos, kun taas Crocodiles teki pisteitä jokaisella hyökkäysvuorollaan. Kolmas maali oli pelinrakentaja Alex Rousen käsialaa ja ensimmäisen neljänneksen päätti Toni Sandhu, joka vei Wacklinin lisäpiseen avittamana Crocodilesin jo 28-0 johtoon.

Heittopeleillä lisää löylyä

Toisella neljänneksellä vihreiden miesten meno jatkui lähes samanlaisena. Kun ensimmäiset kolme maalia syntyivät juoksupeleistä, teki Riku Haataja toisen neljänneksen molemmat maalit Alex Rousen hienoista heittopeleistä. Ville Wacklin ei suostunut vieläkään potkaisemaan ohi maalihaarukasta, joten puoliajalle poistuttiin töykeissä 0-49 numeroissa. Turun Urheilupuiston yläkentällä tuntui olevan käynnissä Albert Einsteinin suhteellisuusteorian testaus käytännössä, sillä aika tuntui kuluvan normaalia hitaammin ja kaksi ensimmäistä neljännestä kestivät yhteensä yli puolitoista tuntia, vaikka pelit olivat pääasiassa joko juoksupelejä tai onnistuneita heittopelejä.

Kolmannelle neljännekselle Crocodiles joko löysäsi hiukan tai sitten Trojans pääsi jonkin verran mukaan peliin, sillä numeroita päästiin muuttamaan tulostaululle vain kerran. Greg Fountain teki kolmannen maalinsa ja Wacklin kahdeksannen lisäpisteensä. Trojans onnistui saamaan ensimmäiset yritykset muutamaan kertaan, mutta muuta kerrottavaa jälkipolville ei neljänneksestä jäänyt. Viimeisellä neljänneksellä Fountain pinkoi jo neljännen kerran karkuun pitelijöiltään ja Ville Wacklinin illan yhdeksäs onnistunut lisäpistepotku viimeisteli tuhotyön numeroiksi 0-63.

Valmistautumisessa vikaa

Ottelun jälkeen päävalmentaja Ojasen kommentti oli tuskainen: "Nyt hävettää ja mitä pelaajien kommenteista päättelin, niin hävettää pelaajiakin". Ojasta ja pelaajia harmitti, ettei joukkue pystynyt tarjoamaan kotiyleisölleen parempaa peliesitystä. "Emme olleet henkisesti kunnolla valmistautuneita" selitti Ojanen selkäsaunaa ja otti osan syystä myös omille harteilleen. "Jotain on silloin tehty väärin, kun lopputulos on tällainen. Crocodiles tuli tänne pelaamaan, me taas tyydyimme vain pelailemaan. Siinä on vissi ero." Trojansin alkukauden lupaavat esitykset loistivat lauantaina poissaolollaan ja edellisen kotiottelun mahtava tunnelma oli vain etäinen muisto.

Vaikka Trojans on saanut takaisin pitkään loukkaantuneena olleen Seikko Vennelän ja vaihto-oppilasvuodelta palanneen Ville-Valtteri Suojasen, oli joukkueessa vielä monta puolikuntoista pelaajaa. Tulevia koitoksia ei ainakaan helpota se, että Trojansin puolustuksen ja koko joukkueen sielu Janne Salonen, loukkasi polvensa ottelun toisella puoliskolla ikävän näköisesti. "Jotain siellä napsahti", vastasi "Kanttori" tiedusteluun vamman vakavuudesta. Kun Salonen on kärsinyt muistakin vammoista jää nähtäväksi päättyykö yhden Trojansin kaikkien aikojen suurimpiin pelaajiin lukeutuvan Salosen peliura tähän. Myös Eric Allen loukkasi itsensä jo ottelun ensi hetkillä, mutta ammattimiehen asenteella hän sinnitteli läpi pelin vetäen aina pari puolustajaa peräänsä ja antaen muille laitahyökkääjille enemmän mahdollisuuksia.

Ottelun tilastot ovat yksipuolista luettavaa kuin puhelinluettelon selailu. Trojans eteni juosten käsittämättömät 15 jaardia, Crocodilesin sahatessa kenttää 190 jaardin edestä. Heittopelit eivät sujuneet turkulaisilta juurikaan paremmin, saldona 26 jaardia Crocodilesin 312 jaardia vastaan. Greg Fountain merkkautti itselleen 21 kannolla 144 jaardia ja neljä maalia. Trojansin paras etenijä oli Johnell Wyatte 60 jaardillaan, mutta kun muilla eteneminen tapahtui toiseen suuntaan, jäi joukkueen jaardimääräksi tosiaan 15.

Puolustuksessa vieraiden vahva mies oli Robert Bishop 6+1 taklauksellaan sekä ex-Trojans Ville Järviö kuudella taklauksella ja yhdellä säkityksellä. Trojansin parhaimmistoa edusti Sami Toivonen, joka taklasi viidesti sekä saalisti päälle vielä kaksi linjan takana tapahtunutta taklausta, joilla vastustajaa vietiin takapakkia. Maininnan ansaitsee myös Heikki Nevalainen, joka jaksoi läpi ottelun piiskata muita taistelemaan. Ottelun parhaina palkittiin Crocodilesin pelinrakentaja Alex Rouse ja Trojansin kulmapuolustaja Arto Ahtola. Lisäksi palkittiin Pizzeria Napolin lahjakortilla Sami Toivonen mehevimmästä suorituksesta ja Feelmaxin tuotepalkinnolla Heikki Nevalainen tuntuvimmasta suorituksesta.

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku Trojans - logo

Trojans - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää