Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojansille henkisesti tärkeä voitto Rajaritareista

 
Trojansille henkisesti tärkeä voitto Rajaritareista

Ottelun koko ensimmäinen puolisko oli melko varovaista tunnustelua, eikä kumpikaan joukkue päässyt juhlimaan pisteillä, vaikka siitä ennen ottelua oli merkkejä ilmassa. Näyttävimpiin suorituksiin kuului nyt jo neljällä eri vuosikymmenellä Vaahteraliigaa pelanneen Mika Sevónin  kiinniotto. Sedu nappasi tyylikkäästi olkansa yli täydessä vauhdissa pelinrakentaja Anderssonin heiton, jolla matkaa taittui 29 jaardin verran. Konkari osoitti myös punttipotkussaan kylmän viileää harkintaa, odottamalla sekuntitolkulla ennen potkuaan pelin kehittymistä ja lasautti pallon ilmaan vasta, kun omat puolustajat olivat jo vastaanottajan iholla. Maininnan arvoisia ovat myös Rajaritarien Lasse Kakon, Anthony Squillinin ja Lauri Niirasen sekä Trojansin Ville-Valtteri Suojasen nappaamat syötönkatkot.

Pisteiden teon aloitti Rajaritarit, jonka etenemisen Trojans pysäytti omalle 33 jaardin linjalleen pakottaen vierasjoukkueen yrittämään potkumaalia. Maan parhaisiin potkaisijoihin lukeutuva Janne Kalpio  ei erehtynyt vaan kenkäisi ihan ison maailman mittapuunkin mukaan pitkällä 43 jaardin potkulla pallon suoraan haarukkaan. Vierasjoukkueelle kolmen pisteen johtoasema. Enempää pisteitä ei ensimmäisellä neljänneksellä tehty.

Toisen neljänneksen lopussa Trojansin hyökkäys oli hyvässä vauhdissa ja yleisö odotti kotijoukkueen johtomaalia, kun Lauri Niiranen tylysti katkaisi Anderssonin syötön ja hankki pallon Rajaritareille. Hetkeä myöhemmin yleisön tyrmistykseksi Rajaritarit kasvatti johtoaan Anthony Squillinin pinkaistua pallon maalialueelle. Kalpion lisäpistepotkun jälkeen tilanteeksi 0-10 ja joukkueet siirtyivät tauolle.

Tauolta tuli täyteen tankattu Trojans

Ottelun jälkeen päävalmentaja Pauli Ojanen paljasti, että puoliajalla joukkue muisteli viime perjantain Jaguaarit-matsia, jossa Trojans onnistui sössimään pitkälti omien virheiden kautta johtonsa, ja päätti, että sama ei enää pääse tapahtumaan vaan tässä pelissä pannaan kaikki peliin. Toiselle puoliskolle kentälle marssikin selvästi latautunut joukkue tai kuten ottelun selostaja Iku Viitanen osuvasti laukoi, "täyteen tankattu Trojans".

Kolmannella neljänneksellä Trojansin takaa-ajon aloitti Johnell Wyatte, joka ruhjoi pelivälineen väkisin Rajaritarien maalialueelle ja kavensi tilanteeksi 6-10. Ilkka Marja-aho potkaisi lisäpistepotkun varmasti sisään, tilanne 7-10. Rajaritarit käynnisti heti seuraavalla hyökkäysvuorollaan nopean vastaiskun, joka päättyi pelinrakentaja Mackenzie McGradyn itse perille juoksemaan maaliin. Janne Kalpion lisäpisteen jälkeen vieraat lisäsivät johtonsa jälleen kymmeneen pisteeseen.

Kolmannen neljänneksen lopuksi ottelun hahmoihin jälleen kerran kuulunut Ville Vene toi turkulaiset taas mukaan peliin Joonas Anderssonin heitto löysi Veneen kädet ja sitkeänä sissinä Ville taituroi itsensä maalialueelle kaventaen tilanteeksi 13-17. Kahden pisteen lisäpisteyritys epäonnistui, jättäen vieraiden johdoksi ärsyttävät neljä pinnaa, jota ei potkumaalilla tasoitettaisi. Siihen ei kuitenkaan ollut tarvetta, sillä neljännen neljänneksen alkupuolella sama mies, Ville Vene, jatkoi urotekojaan. Pitkän, yli 30 jaardisen Anderssonin heiton kopannut Vene vei Trojansin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Lisäpisteitä yritettiin potkaisemalla lisää, mutta Vene ei pallon pitelijänä saanut aloitussyötöstä palloa riittävän nopeasti pystyyn potkua varten, joten hänen oli pakko improvisoida potkuyrityksesta kahden pisteen yritys. Se ei näyttävästä pujottelushowsta huolimatta onnistunut, joten tilanteeksi valotaululle jäi 19-17.

Lappeenrantalaiset eivät suostuneet taipumaan vaan masinoivat taas uuden terävän hyökkäysvuoron, joka päättyi varsin erikoiseen maaliin. Trojansin puolustus näytti pysäyttäneen etenemässä olleen Markku Luodon  oman kymmenen jaardin rajan tuntumaan, mutta ilmeisesti Luodon polvi ei missään vaiheessa koskenut nurmea, eikä tuomari puhaltanut pilliinsä. Trojansin pelaajat kuitenkin olettivat pelin jo päättyneen eteenpäin suuntautuneen liikkeen pysähtyessä ja irrottivat otteensa Luodosta. Tämä sen sijaan älysi, että peliä ei oltu vihelletty poikki, ponnahti pystyyn kuin vieteriukko ja lönkötteli maaliin. Tuomarit nostelivat käsiä maalin merkiksi ja turkulaiset olivat äimän käkinä. Trojansin kahden pisteen johtoasema vaihtui Kalpion lisäpistepotkun jälkeen taas viiden pisteen takaa-ajoksi. Taululla lukemat 19-24.

Loppuminuuttien jännitysnäytelmä

Pelikello näytti viimeistä viittä minuuttia, kun Trojans aloitti oman hyökkäysvuoronsa. Johnell Wyatte juoksi kuin Pamplonasin härkä ja Ville Vene koppasi Anderssonin heittoja minkä kerkisi, mutta illan suurimman sankarin viitta oli varattu potkaisijana ja laitahyökkääjänä pelaavalle Ilkka Marja-aholle. Kellon tikittäessä jo viimeistä kolmea minuuttia Joonas Andersson sai aloitussyötön sentteriltä, pakitti pari askelta, skannasi kenttää katseellaan visiirinsä takaa ja näki Ilkka Marja-ahon lähestyvän vapaasti oikeassa laidassa maalialuetta. Tarkka pommi kohti maalialueen nurkkaa tavoitti Marja-ahon sormenpäät ja Disco onnistui kuin onnistuikin haalimaan pallon hallintaansa ennen maalialueen takarajaa. Trojans siirtyi yhden pisteen johtoon 25-24 ja oli tehtävä ratkaisu lisäpistepelistä. Valmentaja Ojanen, kuten varmasti koko yläkentän yleisökin, ymmärsi, että Rajaritarien potkaisija Janne Kalpio pystyisi potkaisemaan voittoon riittävän potkumaalin kauempaakin. Siksi olikin luontevaa yrittää kahta lisäpistettä, jotta ainakin jatkoaika olisi varmistettu. Ville Vene täydensi erinomaista iltaansa poimimalla Lappeenrannan puolustajien keskeltä Anderssonin tarjoaman karkin ja lisäsi kotijoukkueen johdon kolmeen pisteeseen.

Peliaikaa oli jäljellä vielä noin kaksi minuuttia ja toiveikkainkin Trojansin kannattaja osasi odottaa jatkoaikaa ja hyökkäyskilpailua, sillä Kalpion potkujen tarkkuus oli jo tiedossa. Ahdistusta lisäsi se, että heti hyökkäysvuoronsa aluksi Rajaritarit onnistui pitkällä heittopelillä pääsemään syvälle Trojansin alueelle ja Kalpion potkujen sektorille. Trojansin puolustus nousi kuitenkin kerta toisensa jälkeen muuriksi lappeenrantalaisten hyökkäysten esteeksi ja numerot ketjujengin taulussa muuttuivat lopulta näyttämään neljättä yritystä. Peliaikaa oli runsaat kaksikymmentä sekuntia, kun Janne Kalpio asteli tekonurmelle tasoittamaan pelin. Sentterin aloitussyöttö napsahti McGradyn sormiin kellontarkasti ja yhtä varmasti McGrady pystytti pallon odottamaan Kalpion potkaisevaa jalkaa. Voimakas kopsahdus ja nahkasoikio sinkoutui korkealle radalleen kohti maalihaarukkaa, mutta ei aivan kohti, sillä pystytolpan saavutettuaan pallo solahti niukasti sen vasemmalta puolelta ohi ja koko yläkentän turkulaisyleisö ymmärsi äänekkäästi heti, että Trojansin kauden toinen voitto oli samalla hetkellä varmistunut. Kellossa oli aikaa 20 sekuntia ja sen Trojans pelasi pois laskemalla polven maahan. Lopputulos siis 27-24.

Ottelun parhaina palkittiin huikean toisen puoliskon pelannut Joonas Andersson, joka onnistui 18 heitossaan 34 yrityksestä, kokosi niillä 225 jaardia ja kolmella heitolla syntyi maali. Rajaritarien paras oli Jyri Mönkkönen  joka kokosi 2+9 taklausta. Lisäksi Pizzeria Napolin palkinnon maistuvimmasta suorituksesta pokkasi kotijoukkueen Ville-Valtteri Suojanen. Trojans eteni ottelussa kaikkiaan 355 jaardia, juosten 108 ja heittäen 247. Rajaritarien vastaavat luvut olivat 279-152-127. Ville Vene oli jälleen ahkerin kiinniottaja yhdeksällä kopillaan, 108 jaardilla ja kahdella maalillaan. Eric Allen täydensi tilastoa viidellä kiinniotolla ja 77 jaardilla. Puolustuksen lukko oli myös tuttu hahmo, Ilkka Koirasen  saldo taklauksissa oli 4+4. Johnell Wyatte nakutteli juoksuillaan matkamittariin 83 jaardia 17 kannolla eli lähes viiden jaardin keskiarvolla.

Voitto poisti viimeisetkin epäilyt Trojansin sarjapaikan säilymisestä, vaikka Saintsin tappio Crocodilesille siihen olisi riittänytkin. Nuorelle joukkueelle voitto toi kuitenkin kaivattua itseluottamusta, joka Saintsista otetun voiton jälkeen oli taas välillä vaipumassa masennuksen alhoon muutaman rökäletappion ja omien hölmöilyjen kautta hävityn Jaguaarit-pelin jälkeen. Valmentaja Ojanen oli ottelun jälkeen silmin nähden helpottunut ja totesi minimitavoitteen nyt saavutetun, kun sarjapaikka on varmistettu. Tulevan perjantain Butchers-peliin joukkue sai uutta virtaa ja siihen otteluun Butchersin ei kannata tulla kananmunat kainaloissa.

Trojansin (Kari Toivonen) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku Trojans - logo

Trojans - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää