Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Butchers taistelee kotiedusta, Trojans kunniasta

 
Butchers taistelee kotiedusta, Trojans kunniasta

Trojansilla on viime kierrokselta plakkarissa mehevä 27-24 voitto Rajaritareista. Tiukassa taistelussa johtoasema vaihtui useaan otteeseen ja ottelu ratkesi vasta Rajaritarien tasoittavan potkumaaliyrityksen epäonnistumiseen 20 sekuntia ennen peliajan päättymistä.

Välillä onnettarenkin päähän potkimat turkulaiset saivat voitosta balsamia ruhjeilleen ja perjantaina kotijoukkue on varmasti liekeissä, vaikka panoksena on vain kunnia ja kotiyleisön viihdyttäminen. Trojansin osalta tähän otteluun päättyvä kausi on jo nyt ollut viime vuotista merkittävästi parempi niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin, vaikka matkaa huipulle onkin vielä melkoisesti.

Butchers toipumassa taantumasta

Butchers aloitti kautensa vakuuttavasti viidellä perättäisellä voitolla, mutta kärsi perään tappiot pahimmille kilpakumppaneilleen Wolverinesille ja Crocodilesille. Rajaritarienkin kanssa porvoolaiset olivat vielä vaikeuksissa, mutta viime kierroksella selkeä 33-2 voitto Jaguaareista viittaa taaplaamisen olevan takanapäin.

Vaikka paikka välierissä on varma, ei Butchers voi lähteä Trojansia vastaan puolivaloilla pelaten, se voi kostautua pelituntuman katoamisena, kun vastaan viikon päästä tulee Vaahteramaljaa himoiiseva semifinaalivastus.

Trojansin hyökkäys herännyt horroksestaan

Trojansin puolustus on ollut tänä vuonna lähes koko kauden hyvässä iskussa, mutta kahdessa viime pelissä hyökkäyskin on onnistunut tekemään pisteitä ihan mukavasti. Pelinrakentaja Joonas Andersson on löytänyt hyvän yhteyden Ville Veneen kanssa ja sitä ovat täydentäneet Eric Allenin ja Ilkka Marja-ahon erinomaiset otteet. Tasoaan huikeasti nostanut Marja-aho onkin yksi kauden positiivisimpia yllättäjiä Trojansissa.

Turkulaisten ongelmat ovat koko kauden kulminoituvat pelaajamateriaalin ohuuteen, ja kun sairastuvan ovet heiluvat kuin stadionin portit Moskovan olympialaisissa on esimerkiksi linjapelaajina nähty aivan muiden pelipaikkojen kavereita. Avainpelaajien pelaaminen sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa on kostautunut useassa ottelussa joukkueen hyytymisenä viimeisellä neljänneksellä. Rajaritareita vastaan esimerkiksi Eric Allenia säästettiin kahden suunnan peluutukselta ja tällä kertaa puhtia riitti loppuun asti.

Voimasuhteet selkeästi Butchersin puolella

Butchersin puolustus on liigan huippua, vaikka sitäkin vastaan on tehty keskimäärin kolme maalia ottelua kohden. Erityisen vahva on kuitenkin porvoolaisten heittopuolustus. Parin viikon takaista Rajaritarit-ottelua lukuun ottamatta Butchers on onnistunut pitämään kaikki vastustajansa alle 200 heittojaardissa. Juoksupelejä vastaan porvoolaisten puolustu on vain liigan keskitasoa, mutta Trojansilla taas juoksupelit eivät ole häikäisseet tehokkuudellaan, keskiarvo ottelua kohden on vain 92 jaardia., kun heittopeleillä jaardeja on kertynyt keskimäärin 154.

Trojans lähtee siis otteluun selvästi altavastaajan asemasta, mutta joukkueiden edellinen kohtaaminen oli yllättävän tasainen, vaikka Butchers oli silloin kauden kovimmassa iskussa Trojansin vielä etsiskellessä omia askelkuvioitaan. Butchersin hyökkäys onnistui tekemään Trojansia vastaan vain yhden maalin, muiden pisteiden tultua erikoistilanteista; rähmäyksen ja aloituspotkun palautuksista sekä potkumaalista.

Trojans-Butchers perjantaina kello 18.30 Turun Urheilupuiston yläkentällä.

Trojansin (Kari Toivonen) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku Trojans - logo

Trojans - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää