Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Irokeesit tulossa Turkuun

 

Irokeesit tulossa Turkuun


Intiaaniheimojen maajoukkueelle erityinen matkustuslupa ulkoministeriöltä

Lacrossen alle 19-vuotiaiden MM-kilpailujen viimeinen joukkue on varmistunut, kun Pohjois-Amerikan alkuperäiskansoja edustavan Irokeesien maajoukkueen matkustusongelmat ratkesivat liki puoli vuotta kestäneiden neuvottelujen jälkeen.

Kuudesta intiaaniheimosta koostuvan joukkueen pelaaminen Euroopassa on harvinaista herkkua, sillä Irokeeseilta jäi matkustusvaikeuksien vuoksi väliin muun muassa edelliset miesten MM-kilpailut Englannissa kaksi vuotta sitten. Suomen Kanadan suurlähetystö teki kuitenkin hartiavoimin töitä lacrossen kehittäjäkansan oman maajoukkueen saamiseksi Turun MM-nurmille, ja Irokeesit, jotka matkustavat yhteisön omilla Haudenosaunee-passeilla, saivat kisamatkaan lopulta erityisluvan Suomen ulkoministeriöltä.

Lacrossen esi-isien henget mukana kisoissa

Lacrosse on alun perin kehittynyt Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen keskuudessa, ja lajilla on intiaaniheimoille hyvin erityinen merkitys. Irokeesien maajoukkue koostuu kuuden eri intiaanikansakunnan – Canyaga, Onieda, Tuscarora, Onondaga, Seneca ja Mohawk – pelaajista. Irokeesien merkitys lajille on valtava, ja MM-kisat eivät ole nimensä veroisia ilman heitä. Intiaaniheimojen maajoukkue tuo Turkuun lacrossen juuret – heille lacrosse ei ole vain urheilulaji, vaan jotain paljon enemmän.

“Me olemme innoissamme päästessämme esittelemään taitojamme ja lahjakkuuttamme kaikille, jotka kulkevat äiti maan päällä ja niille jotka ovat jo siirtyneet eteenpäin”, sanoo Irokeesien päävalmentaja Freeman Bucktooth viitaten autuaammille metsästysmaille siirtyneisiin lajin esi-isiin.

Lacrossemaailmassa uutinen Irokeesien osallistumisesta on otettu innostuneesti vastaan. Ennakkokaavailuissa joukkuetta pidetäänkin yhtenä MM-kisojen suurimmista mestarisuosikeista.

Lacrossen eli haavipallon nuorten MM-kisat järjestetään 12.-21.7.2012 Turussa. Kisoihin osallistuu yhteensä 12 maata ympäri maailmaa. MM-kisat ovat yksi suurimmista urheilutapahtumista Varsinais-Suomessa tänä kesänä. Turnauksen pääareenana toimii Paavo Nurmen Stadionin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Urheilupuiston yläkenttä. Osa alkusarjan peleistä pelataan Kupittaalla.

UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle
Titans Ladies otti jälleen omansa

Turku Titans Ladies otti jälleen omansa lyömällä lacrossen SM-sarjan finaalissa Helsinki Chiefettesin 10-7.

Lue lisää

Titansin miehet ja naiset marssivat finaaliin

Sekä Turku Titansin miesten että naisten joukkueet pelaavat sunnuntaina lacrossen Suomen mestaruudesta.

Lue lisää

Turku Titans jahtaa jälleen kahta kultaa

Sekä Titansin miesten että naisten joukkueet selviytyivät lacrossen SM-sarjan Final Four –turnaukseen, jossa selvitetään Suomen mestaruuksien kohtalo.

Lue lisää

Titans selvään voittoon SM-avauksessa

Turku Titansin miesten joukkue avasi lacrossen SM-sarjan vakuuttavalla voitolla.

Lue lisää

Lacrossen kotikisoissa vahva turkulaisedustus

Suomen valmennusjohto teki try out -viikonlopun päätteeksi kovan päätöksen nimeten lopullisen 23 miehen kokoonpanon suunnitellun 30 sijasta.

Lue lisää

Titans-pelurit vahvasti tyrkyllä maajoukkueeseen

Tukku turkulaisia pelaajia taistelee viikonloppuna paikoista lacrossen nuorten maajoukkueeseen.

Lue lisää