Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojans aloittaa kautensa kotiottelulla

 

Trojans aloittaa kautensa kotiottelulla


Turku Trojans aloittaa kautensa sunnuntaina Turussa Urheilupuiston yläkentällä kohtaamalla Nokia Ghosthuntersin, joka otti divarikauteen jo varaslähdön viime viikonloppuna Northern Lightsia vastaan Oulussa. Niukan tappion Oululle kärsinyt Ghosthunters saapuu Turkuun varmasti ylimääräisellä latauksella varustettuna, joten Trojansin pitää olla hereillä heti aloituspotkusta lähtien.

Trojansille I divisioonassa pelaaminen on täysin uutta ja vastustajista kaikki Northern Lightsia lukuun ottamatta uusia tuttavuuksia. Toisaalta tuntematon on Trojanskin vastustajilleen. Turkulaisjoukkue on nimittäin uudistunut monella tavalla, vaikka monia tuttujakin nimiä rosterissa vilisee. Uusi päävalmentaja Stan Bedwell toi mukanaan uuden pelikirjan, joten vanhojen videoiden vahtaamisestakaan ei  välttämättä ole hyötyä.

Trojansin päätös hakea vauhtia I divisioonasta jakoi rajusti mielipiteitä syyssateiden aikaan, mutta kuluva kevät on osoittanut, että päätös oli oikea. Harjoittelumotivaatio on kokenut valtavan renessanssin ja odotukset joukkueessa ovat korkealla. Kuitenkin vasta tosipelit kertovat, miten pitkästä projektista Trojansin nostamisessa suomalaisen jenkkifutiksen kärkikahinoihin oikein on kyse.

Ghosthunters sijoittui viime vuonna I divisioonan runkosarjassa kolmanneksi ja hävisi niukasti välierissä lopulta Spagettimaljan vieneelle Helsinki 69’ersille. Nokialaiset tekivät silloin huiman parannuksen edellisestä vuodesta ja nyt on seuraavan askeleen vuoro. Tärkeä osa palapelissä on valmennukseen tullut Rami Lilja, joka teki upeaa työtä Vantaan TAFTin parissa.

Avausottelussaan Northern Lightsia vastaan Ghosthuntersin hyökkäyspeli toimi mallikkaasti ja jaardeja kertyi tasaisesti niin juoksu- kuin heittopeleilläkin, kaikkiaan 283. Juoksujaardeista leijonanosan keräsi amerikkalaisvahvistus Jarrod Williams, jonka etenemiskeskiarvo oli melkein 10 jaardia per kanto. Williamsin pysäyttäminen onkin Trojansille ottelun keskeisiä teemoja. Tukimiesosasto on Ilja Redinin lähdön jälkeen ohentunut merkittävästi, joten paljon lepää Ilkka Koirasen harteilla.

Pelinrakentaja Lari Siitonen linkosi palloa avausottelussa varsin ahkerasti troposfääriin ja onnistumisprosenttikin oli yli 60. Siitosen heittojen pääasiallinen kohde oli Henri Holopainen, jolle pallo toimitettiin onnistuneesti 14 kertaa. Tämä akseli on Trojansinkin syytä panna merkille vaikka turkulaisten takakentällä onkin kosolti nimekkäitä pelimiehiä Seikko Vennelästä ja Ville-Valtteri Suojasesta lähtien.

Avausottelussa oululaiset onnistuivat varsin hyvin löytämään aukkoja Ghosthuntersin takakentältä ja joukkue etenikin suurimman osan jaardeistaan heittopeleillä. Juoksupelit nokialaiset saivat pidettyä kurissa varsin hyvin, mutta yhden ottelun perusteella on vaikea vetää vielä johtopäätöksiä sen paremmin puolustuksen vahvuuksista kuin heikkouksistakaan.

Ghosthuntersilla puolustuksen ahkerimmat taklaajat olivat takamiehet Veijo Aarresuo ja Nicholas Madsen, joista jälkimmäinen on takavuosina pelannut Turussa. Ottelussa nähdäänkin mielenkiintoinen veljesten kohtaaminen, sillä Trojansissa laitahyökkääjänä pelaa Nicholaksen veli Kim Madsen.

Trojans on saanut kasaan varsin komean rosterin, eikä lähteneiden tai lopettaneiden lista lopulta ollut kovin pitkä. vastaavasti takaisin on tullut monta kovaa konkaria ja iso liuta tulevaisuuden lupauksia mm. alueen korkeakoulujoukkueista. Ottelussa kannattaa ehdottomasti seurata aiemmin mainittujen pelaajien lisäksi paluun tehnyttä laitahyökkääjä Ville Venettä sekä tietysti juoksukone Miko Ylikoskea. Trojansin kotimainen pelinrakentaja Joonas Andersson on päässyt nauttimaan Stan Bedwellin valmennuksesta ja on kovassa iskussa hänkin.

Turku Trojans–Nokia Ghosthunters Turun Urheilupuiston yläkentällä sunnuntaina 26.5.2013 kello 19.00 alkaen.

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku Trojans - logo

Trojans - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää