Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kuntomittari plussan puolella

 
Kuntomittari plussan puolella

Edustusjoukkueen pelaajat mittauttivat tasoaan tiistaina 1. helmikuuta usealla eri osa-alueella. Testattavana olivat mm. voima, nopeus, kestävyys ja ponnistusvoima.

Mitä kuntotesteillä pyrittiin tässä vaiheessa kautta selvittämään, Trojansin päävalmentaja Pauli Ojanen?

-Tarkoituksena ei ollut mitata aivan maksimaalista tulosta, vaan kartoittaa vähän sitä tasoa, jolla pelaajat tällä hetkellä menevät. Otettiin ikään kuin pohjatulokset, joihin tulevaa kehitystä verrataan.

Miten testit yleisesti ottaen menivät ja oliko tuloksissa yllätyksiä?

-Testit menivät mukavasti, salilla oli hyvä yhteishenki ja kaverit kannustivat toisiaan, vaikka tietysti pientä kisailuakin oli havaittavissa, mikä tietysti on pelkästään hyvä asia. Tulostasoon vaikutti luonnollisesti se, että testasimme monta osa-aluetta samalla kerralla. Muutamat herrat yllättivät positiivisesti ylittämällä odotukset, jotkut taas eivät. Totta kai valmentaja aina toivoo, että jokainen pelaaja olisi kehittynyt, mutta niiden osalta, joille jäi parannettavaa, toivon testin olleen kimmoke entistä kovempaan harjoitteluun.

Miten kuntotestejä tullaan vastaisuudessa jatkamaan?

-Testejä suoritetaan jatkossa harjoitusten ohessa siten, että viikoittain testataan jokin osa-alue tai liike. Testeihin lisätään vielä muutamia uusia juttuja, jolloin sama liike testataan noin kahden kuukauden välein. Tulevissakaan testeissä ei mennä aivan maksimeille, vaan seurataan lähinnä treenaamisen tasoa. Itse en niinkään vertaile pelaajia toisiinsa, vaan hänen kehitystään aikaisempiin tuloksiin nähden. Pelaajat hoitavat varmasti sen keskinäisen vertailun ja pienen nokittelun ihan itse.

Miltä joukkueen kuntopohja vaikuttaa verrattuna aiempiin vuosiin?

-Aivan suoraa vertailua aikaisempiin vuosiin on hankala tehdä, koska testaaminen on ollut eri vuosina erilaista. Tuntuu kuitenkin siltä, että osa pelaajista on kehittynyt selvästi ja loput ovat säilyttäneet entisen tasonsa, joten yleisesti ottaen eteenpäin on jonkin verran menty. Toivottavasti nämä jatkuvat testaukset kasvattavat treenimotivaatiota etenkin niiden kohdalla, joiden taso on pysynyt ennallaan.

Mitä muuta Trojansin edustusjoukkueelle kuuluu?

-Tällä hetkellä kuulumiset ovat varsin hyvät. Harjoitukset ovat menneet hienosti ja huomattava osa pelaajista on sitoutunut treenaamaan lujasti. Harjoittelussa olemme keskittyneet perustekniikoiden hiomiseen. Samalla olemme toki vetäneet myös kuntotreeniä. Viikoittaiset juoksutreenit ovat pyörineet säännöllisesti ja voimaharjoittelua on tehty pienissä ryhmissä aktiivisesti.

Mitä tulee joukkueen kokoonpanoon, niin viimevuotiseen verrattuna asiat ovat paremmalla tolalla. Olemme löytäneet jo kolme sopivaa vahvistusta ja neuvottelut heidän kanssaan ovat käynnissä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että saamme juuri sellaiset pelaajat, jotka olivat toiveissakin.

Samaan hengenvetoon on toki todettava, että kun muutama vanha pelaaja on jättäytynyt pois ja ainakin yksi on suunnannut alkukaudeksi ulkomaille, on pelaajarinki huolestuttavan pieni. Toiveissa olisikin saada vielä muutama kotimainen pelaaja siirtymään Turkuun. Trojansilla ei ole samanlaisia taloudellisia resursseja kilpailla pelaajista kuin tämän päivän kärkijoukkueilla, mutta toisaalta voimme tarjota suurseuroja paremmat mahdollisuudet saada vastuuta ja kehittyä.

Trojansin (Kari Toivonen) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku Trojans - logo

Trojans - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää