Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lacrosselupaukset kisaavat maajoukkuepaikoista Turussa

Veikkausvinkit

 

Lacrosselupaukset kisaavat maajoukkuepaikoista Turussa


Yli 50 pelaajaa pyrkii vakuuttamaan valmennusjohdon taidoistaan Turussa ensi viikonloppuna järjestettävällä nuorten maajoukkueen try out -leirillä. Tapahtuma on ensimmäinen osa valintaprosessia, jossa kootaan lacrossen alle 19-vuotiaiden maajoukkue edustamaan Suomea Turussa 12.-21.7.2012 pelattaviin nuorten MM-kisoihin. Kotikisojen joukkueeseen on tunkua.

”Pelaajisto vaikuttaa lupaavalta ja erittäin motivoituneelta. Tilanne on parempi kuin vuonna 2008, jolloin nuorten maajoukkue koottiin ensi kerran. Pelaajia on enemmän ja käytettävissä oleva materiaali vaikuttaa lahjakkaammalta kuin kolme vuotta sitten”, kertoo leirin organisaattori ja Turun kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Matti Tähkäpää.

Turku Titansin juniorit ovat try outissa hyvin edustettuina. Yhteensä 18 Titansin pelaajaa tavoittelee paikkaa joukkueessa. Nyt järjestettävän ensimmäisen leirin tarkoituksena on kartoittaa pelaajistoa. Ratkaiseva try out järjestetään syksyllä, jonka jälkeen valitaan 30 pelaajaa. Ensi keväänä ryhmää karsitaan vielä siten, että jäljelle jää Suomea MM-kisoissa edustava joukkue. Leiriä vetää valmennustiimi Risto Worthingtonin johdolla apunaan Grif Barhight, Kevin Boland ja Pentti Pekkonen.

Kansainvälisen lacrosseliiton sääntöjen mukaan maajoukkueet saavat käyttää myös ulkomaalaisvahvistuksia, jos vähintään toisella heidän isovanhemmistaan on edustettavan maan kansalaisuus. Rapakon takaa on tällä hetkellä scoutattavana kuusi pelaaja. Yksi heistä, Treven Salminen, saapuu myös Turun leirille.

Suomen nuoret lähtevät kisaprojektiin kovin odotuksin, mutta mitaleista joukkue tuskin pääsee kilvoittelemaan. Kahdeksan parhaan joukkoon on sen sijaan realistiset saumat. Helppoa se ei tosin tule olemaan. Kisoissa kilvoittelevat Suomen lisäksi USA, Kanada, Iroquois, Australia, Englanti, Saksa, Skotlanti, Irlanti, Wales, Tsekki, Hollanti ja Bermuda Kaikki maita joissa on tehty pitkäjänteistä juniorityötä. Yhdysvallat ehti jo ensimmäisenä valitsemaan ensi kesän joukkueensa. 123:sta try out –leirille kutsutusta pelaajasta puristettiin timantinkova 23 pelaajan kokoonpano – kisojen ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä.

UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle
Titans Ladies otti jälleen omansa

Turku Titans Ladies otti jälleen omansa lyömällä lacrossen SM-sarjan finaalissa Helsinki Chiefettesin 10-7.

Lue lisää

Titansin miehet ja naiset marssivat finaaliin

Sekä Turku Titansin miesten että naisten joukkueet pelaavat sunnuntaina lacrossen Suomen mestaruudesta.

Lue lisää

Turku Titans jahtaa jälleen kahta kultaa

Sekä Titansin miesten että naisten joukkueet selviytyivät lacrossen SM-sarjan Final Four –turnaukseen, jossa selvitetään Suomen mestaruuksien kohtalo.

Lue lisää

Irokeesit tulossa Turkuun

Lacrossen alle 19-vuotiaiden MM-kilpailujen viimeinen joukkue on varmistunut, kun Pohjois-Amerikan alkuperäiskansoja edustavan Irokeesien maajoukkueen matkustusongelmat ratkesivat liki puoli vuotta kestäneiden neuvottelujen jälkeen.

Lue lisää

Titans selvään voittoon SM-avauksessa

Turku Titansin miesten joukkue avasi lacrossen SM-sarjan vakuuttavalla voitolla.

Lue lisää

Lacrossen kotikisoissa vahva turkulaisedustus

Suomen valmennusjohto teki try out -viikonlopun päätteeksi kovan päätöksen nimeten lopullisen 23 miehen kokoonpanon suunnitellun 30 sijasta.

Lue lisää