Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loimu hakee uutta vauhtia kauteen valmennusta uusimalla

 

Loimu hakee uutta vauhtia kauteen valmennusta uusimalla


Hengen valmentaja Mika Kuusiston mukaantulo Loimun valmennustiimiin loppukauden ajaksi ei jäänyt ainoaksi muutokseksi, jonka tarkoituksena on nostaa joukkue takaisin omalle tasolleen ja Mestaruusliigassa paremmille sijoituksille. Loimu on tällä hetkellä kaukana tavoitteistaan, sillä se on hävinnyt liigassa nyt seitsemän peliä putkeen ja pudonnut jo jopa pudotuspeliviivan alapuolelle. Myös Suomen Cupissa tuli noutaja jo puolivälierissä.

Loimun päävalmentaja Ruslan Zhbankovin kanssa on sovittu hänen siirtyvän syrjään joukkueen päävalmentajan tehtävistä. Hän jatkaa seuran palkkalistoilla muissa tehtävissä. Zhbankovin apuvalmentaja Markku Lehtonen astuu myös syrjään, mutta hän jatkanee myöhemmin erikseen sovittavalla tavalla joukkueen toiminnassa mukana.

Uudeksi päävalmentajaksi tulee uusi kasvo miesten Mestaruusliigaan, mutta silti yksi Suomen menestyneimmistä valmentajista. Uusi päävalmentaja on Tomi Lemminkäinen (40 v), joka on hankkinut kannuksensa naisten lentopallossa ja Salossa. Hän toimi viime kauteen päättyneellä valemmusurallaan 12 kautta Salon Viestin ja LP Viestin valmentajana ja loi seurasta lyömättömän suomalaisen naislentopalloilun valtiaan. Apuvalmentajakseen Lemminkäinen saa Vesa Kujanpään, joka on tuttu niin ikään Salon Viestin ja Someron Pallon liigaorganisaatioista ja UrhoTV:n lentopallolähtyksistä.

- Loimu on ehkä perinteisin lentopalloseura mitä Suomesta löytyy, joten ehdotus oli tietysti mielenkiintoinen. Haaste on kova, mutta joukkue on sitä tasoa että kurssi on muutettavissa. Minulle oli tärkeää Veskun saaminen mukaan, koska tiedän että yhteistyö toimii hyvin ja hän on muutenkin minulle tuttu apu Viestin ajoilta, kommentoi heti valmennustehtävät aloittava Lemminkäinen.

Loimulla on edelleen haku päällä loppukauden polveaan kuntouttavan keskitorjuja Kimmo Kutinlahden paikalle. Joitain vaihtoehtoja on auki, mutta mitään varmaa ei ole vielä mihinkään suuntaan olemassa. Tällä hetkellä Loimun on tukeuduttava yhteistyöhön farmijoukkue Liedon Parman kanssa, sillä Parman keskitorjujaosastolta löytyy montakin vaihtoehtoa (Juha-Pekka Mikkola, Sami Koivunen, Tommi Aho, Jani Lehtonen, Daniel Kusnetsoff sekä vielä leikkauksesta toipuva Elmeri Kryssi).

PITKÄ TIE MIESTEN LIIGAVALMENTAJAKSI

Lemminkäinen on itse pelannut SM-liigaa yhden kauden ajan ja tilillä on 33 ottelua. Ykkös- ja supersarjassa plakkariin kertyi neljä kautta. Valmentamisen Lemminkäinen aloitti jo pelaamisen ohessa, sillä hän toimi Vihdin Lentopallossa juniorivalmentajana ja seuran edustusjoukkueessa pelaajavalmentajana. Pelaajavalmentajana Lemminkäinen johdatti ViLePan kahdesti liigakarsintoihin. Valmentajaura lähti lopulta todenteolla käyntiin naisten puolella.

ViLePasta Lemminkäinen siirtyi kaudeksi 1999-2000 Salon Viestiin naisten Supersarjajoukkueen valmentajaksi. Heti ensimmäinen kausi päättyi nousujuhliin. Kaudesta 2000-2001 hän toimi 11 kauden ajan Salon Viestin ja LP Viestin päävalmentajana ja loi seurasta suomalaisen naislentopalloilun ylivoimasen haltijan. Matkan varrella palkintokaappiin kertyi 16 mitalia ja valinta kauden naisten valmentajaksi kolme kertaa.

ASIAT ETENIVÄT NOPEASTI

Loimun pelillisen ja henkisen solmun mentyä yhä tiukemmalle Loimun johtoporras on pitänyt palavereita valmentaja Zhbankovin kanssa, joissa on todettu että lisää keinoja pelillisen solmun avaamiseen ei oikein löydy, vaikka töitä on tehty määrällisesti paljon ja laadullisesti hyvin. Loimulla oli muutamiakin vaihtoehtoja, mutta niistä selvästi vahvimmaksi nousi heti naisten puolella huikean valmentajauran tehnyt Salossa asuva Tomi Lemminkäinen.

Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen asiat etenivät nopeasti. Lemminkäinen kiinnostui haasteesta heti ja selvitti omat mahdollisuutensa tarttua haasteeseen. Hän toimii parhaillaan LP Viestin päätoimisena uhreilutoimenjohtajana. Hän tulee myös jatkossa hoitamaan tuota tehtävää ja niiden ja Loimun valmennustehtävien yhteensovittamisesta on käyty tarkat pelisääntökeskustelut.

Yhteydenoton jälkeen Lemminkäinen selvitti mahdollisuutensa sovitella yhteen perhe-elämä, LP Viesti ja Loimu. Ensiksi vihreää valoa näytti kotijoukot, sitten LP Viestin johtokuntaja ja lopuksi vielä LP Viestin valmennuskaksikko.

- LP Viestiä ja heidän valmennusjohtoa pitää kiittää että antoivat mahdollisuuden lähteä, kommentoi uudesta haasteesta innostunut Lemminkäinen.

MESTARIVALMENTAJA NÄKEE RAISIOSSA MIELENKIINTOISEN HAASTEEN

Loimu lähti kauteen kovin tavoittein. Suomen Cupissa oli tavoite selviytyä finaaliin ja Mestaruusliigassa juhlia keväällä kultamitaleita. Tavoitteen saavuttamiseksi Loimuun hankittiin kesällä uusina pelaajina mm. Suomen maajoukkueringin passari Jani Sippola, USA:n maajoukkuerosteriin kuuluva yleispelaaja Garrett Muagugutia sekä aikaisemmin USA:n leiriryhmiin kuulunut kokenut hakkuri Duncan Budinger. Lisäksi mm. Suomen maajoukkueen leirityksiin kesällä kuuluneet keskitorjujat Henri Tuomi ja Kimmo Kutinlahti, oma kasvatti Ossi Rumpunen sekä viime kauden paras libero Dustin Watten jatkoivat seurassa. Materiaali on siis hyvä, mutta siitä ei vain ole saatu täyttä potentiaalia ulos.

Jostain syystä palaset eivät vain aivan ole vielä loksahtaneet paikoilleen, vaikka harjoituspeleissä kaikki sujui vielä hyvin ja kausi alkoi kolmella voitolla. Joukkueen peli-ilo on kadonnut tappioiden myötä ja joukkuepelaaminen on sakannut pahemman kerran viime otteluissa. Etenkin otteluiden ratkaisuhetkillä Loimu on ollut viime otteluissa vaikeuksissa.

- Cupin tavoite on tietenkin mennyt, mutta liigan sijoitukset ratkaistaan keväällä, joten sen suhteen on kaikki auki. Mutta runkosarjassa pitäisi nousta kyllä mielellään neljän parhaan joukkoon, jotta ei tarvitse kaikkia vaiheita aloiteta vieraissa. Miesten liiga on tasainen ja jokaisessa pelissä pitää onnistua voittaakseen. Tämän hetken sijoituksella ei olla edes pudotuspeleissä, joten nöyränä pitää kaikkien lähteä tekemään töitä, kommentoi
Lemminkäinen.

Loimun tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Raision Loimu - logo

Loimu - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLoimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää
Ruotsin maajoukkuevalmentaja Loimun peräsimeen

Ruotsin maajoukkuevalmentaja Loimun peräsimeen

Raision Loimun ensi kauden joukkue on saanut yhden tärkeimmistä palasistaan, kun uuden päävalmentajan kanssa on allekirjoitettu sopimus.

Lue lisää