Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maailman suurin lentopallotapahtuma Turussa

 

Maailman suurin lentopallotapahtuma Turussa


YLI MILJOONA LENTOPALLOKOSKETUSTA KESÄLLÄ KUPITTAALLA

Maailman suurin lentopalloturnaus järjestetään kesäkuun alussa Turussa Kupittaan maisemissa. Keskellä kaupunkia järjestettävä turnaus on lentopalloilulle hyvä näyteikkuna. Suurtapahtuma ja näyteikkuna ei kuitenkaan järjesty itsestään, vaan Power Cupin järjestämiseen tarvitaan suuri vapaaehtoisten joukko.

Power Cup on maailman suurin lentopallotapahtuma ja se järjestetään perinteisesti kesäkuun alussa koulujen kesäloman alettua jossain päin Suomea. Vetovastuu kiertää ympäri Suomen ja vuodelle 2012 järjestelyvuorossa oli Länsi-Suomi. Turku kävi valintaprosessissa kovan taistelun järjestelyoikeudesta Salon kanssa, mutta Kupittaanpuiston tarjoamat mahdollisuudet suurkaupungin ydinkeskustassa vetivät lopulta pidemmän korren. Eri puolilla Suomea Power Cup on päässyt kokemaan Suomen kesän kaikki eri säävariaatiot. Turnauksen kaikki pelit pelataan aina ulkokentillä ja säitä on ollut aina lumisateesta viime kesän 35 asteen helteeseen.

- Halusimme tuoda tapahtuman isoon kaupunkiin ja isojen ihmismassojen keskelle. Kuuden järjestävän seuran yhteistyö vakuutti meidät siitä, että väkimäärä ja innostus tekemiseen riittää ison projektin läpivientiin, kertasi tapahtuman taustoja Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen.

Tapahtuma on kuuden järjestelyistä vastaavan seuran ja Suomen Lentopalloliiton yhteinen suurhanke. Power Cupia lähtivät yhdessä hakemaan Liedon Parma, Littoisten Työväen Urheilijat, Maskun Kataja,
Raision Loimu, Raision Loimu Juniorit ja Turun Urheiluliitto. Näistä seuroista muodostuvan paikallisen järjestelytoimikunnan tavoitteena on tehdä Turun Power Cupista kaikkien aikojen paras ja kansainvälisin poweri. Turku ja Kupittaa tarjoavat lentopalloileville lapsille ja nuorille ainutlaatuiset puitteet pelata lentopalloa ja tavata toisiaan poikkeusellisessa ympäristössä.

Power Cupiin on viime vuosina osallistunut vuosittain noin 800 joukkuetta. Kaikki ottelut pelataan ulkokentillä, joita Kupittaalle rakennetaan lähes 300. Neljän päivän aikana pelataan kaikkiaan noin 4500 ottelua ja suoritetaan reippaasti yli miljoona lentopallokosketusta. Henkilömäärässä mitattuna tapahtuma tarkoittaa noin 10.000 kävijää Kupittaalle. Lisäksi kaupunkilaisten toivotaan tulevan tutustumaan ilmaistapahtumaan, josta ei liikunnan iloa puutu.

- Joka vuosi powerin pelialueelle tuleminen on yhtä häkellyttävä ja liikuttava kokemus. On huikeaa nähdä monia satoja palloja yhtä aikaa ilmassa ja lasten nauttivan yhdessäolosta ja pelaamisesta, kertoo Iiskola-Kesonen hymy huulillaan.

Tapahtuman koosta kertoo myös pelialueella, eli Turun tapauksessa Kupittaan urheiluhallissa jaettavan ruuan määrä. Lämpimiä aterioita jaetaan neljän päivän turnauksen aikana yhteensä noin 56.000 annosta. Lisäksi aamu- ja iltapalat tarjoillaan osallistujille majoituskouluihin.

MAAILMAN SUURIN LENTOPALLOTURNAUS RAKENTUU TURKUUN TALKOOVOIMIN

Toimivan tapahtuman aikaansaaminen näin suurelle joukolle vaatii paljon vapaaehtoistyöntekijöitä. Liiton kokemuksen mukaan vapaaehtoisia tarvitaan kaikkiaan noin 800. Tämän vuoksi järjestelytoimikunnan muodostavien seurojen lisäksi vapaaehtoisia tarvitaan muistakin yhdistyksistä. Vapaaehtoisten ei tarvitse sitoutua talkoisiin koko tapahtuman ajaksi, vaan lyhyemmänkin pätkän hoitavista talkoolaisista on suuri apu tapahtuman järjestelyihin.

Erilaisia tehtävävaihtoehtoja riittää niin paljon, että jokainen löytää varmasti mielekästä tekemistä. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua ruokahuoltoon, kenttien rakentamiseen ja huoltamiseen, majoituskouluille päivystämään, järjestyksenvalvonta- tai liikenteenohjaustehtäviin ja niin edelleen. Mukaan ilmoittautuva vapaaehtoinen saa valita seuran jolle hänen tekemänsä talkookorvaus kanavoidaan. Power Cupin kautta voi siis kuka tahansa käydä kantamassa oman kortensa kekoon Turun seudun lentopalloseurojen hyvinvointiin. Lisäksi talkoolaiset saavat itselleen ateriat Kupittaan urheiluhallissa sekä Power Cupin t-paidan. Onnistuneen tapahtuman jälkeen talkoolaisille järjestetään vielä oma palkitsemistilaisuus.

- Suurin palkinto vapaaehtoistyöstä on aina mukana olemisen tuoma hyvänolon tunne sekä lasten ja nuorten kasvoilta paistava iloisuus. Onnistuneesta tapahtumasta tulee talkoolaisille sellainen "me tehtiin se" -fiilis, kommentoi Turun Power Cupin paikallisjärjestäjien tiedotuspäällikkö Jani Nieminen.

UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää
Ruotsin maajoukkuevalmentaja Loimun peräsimeen

Ruotsin maajoukkuevalmentaja Loimun peräsimeen

Raision Loimun ensi kauden joukkue on saanut yhden tärkeimmistä palasistaan, kun uuden päävalmentajan kanssa on allekirjoitettu sopimus.

Lue lisää