Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loimuun liittynyt nuorilupaus sairastuvalle

 

Loimuun liittynyt nuorilupaus sairastuvalle


Raision Loimun mukana neljässä liigapelissä ollut keskitorjuja Markus Kaurto (18 v, 195 cm) on joutunut sairastuvalle heti liigauran käynnistyttyä. Häneltä meni tiistain harjoituksissa polven kierukka puolustusharjoitteen tuoksinassa. Aiemmin sama on käynyt jo toiselle polvelle.

Kaurto pelasi alkukauden viime kauden tapaan Akaa-Volleyssa ykkössarjaa ja ponnisti nyt ensimmäisen kerran liigaympyröihin. Sisääntulo uusiin ympyröihin oli hyvä, sillä hän oli heti ensimmiäisistä otteluista alkaen mukana pelaavassa kokoonpanossa ja kentälläkin vaihtopelaajan roolissa.

Opiskelupaikkansakin juuri Turkuun siirtänyt Kaurto palaa nyt kotiseudulleen Valkeakoskelle hoidattamaan polven kuntoon. Hyvin alkaneelle liigauralle tuli siis heti alkuun pieni aikalisä. Vamman vakavuus ja tauon pituus selviävät tarkemmin myöhemmissä tutkimuksissa.

KAHDEN LAJIN MAAJOUKKUEMIES

Kaurto on nuorten maajoukkueen keskitorjuja, joten hänellä on keväällä edessään EM-karsinnat Montenegrossa Pekka Lahtisen valmentaman U20-maajoukkueen kanssa. Lentopalloa hän on pelannut vasta 2,5 vuotta, mutta kehittynyt huimin harppauksin yhdeksi Suomen lupaavimmista keskitorjujista. Lentopallon pelaamisen hän aloitti Lempäälän Jyryssä, josta tie vei Risto Lahden valmentamaan Akaa-Volleyn riveihin.

Nopeaa kehittymistä lentopallokentillä on helpottanut hyvä fysiikka, joka on hankittu yleisurheilussa. Kaurto kuuluu edelleen myös yleisurheilussa nuorten maajoukkuevalmennettaviin, vaikka talvisin hän ehtiikin nykyisin osallistua vain pariin harjoitusleiriin. Kesäharjoittelu hänellä on yleisurheilukilpailujen vuoksi hieman erilaista kuin muilla, mutta lajit täydentävät hyvin toisiaan.

Lentopallon aloittaminen on parantanut myös hänen kehitystään korkeushypyssä, sillä viime kesänä ennätys parani peräti 9 cm. Kauron korkeushypyn ennätys on 205 cm. Suurimpia meriittejä yleisurheilusta ovat viime kesän 19-v SM-hopea, 20-v PM hopea Kööpenhaminassa ja kotimaassa miesten rankingin 8. sija. 

Kaurtolla on siis ammattikoulu vielä vähän kesken, mutta opiskelupaikan vaihtaminen Valkeakoskelta Turkuun sujui jouhevasati. Kuntoon päästyään hän pääsee harjoittelemaan Turun Seudun Urheiluakatemian kautta lentopalloa kahdesti päivässä.

- Liigaan lähden pikkuhiljaa hakemaan pelipaikkaa. Jokainen pelaaja haluaa tietysti pelata, joten pelkästään penkille en lähde istumaan. Haluan kehittää itseäni joukkueen mukana. Harjoituksissa on kuitenkin aika iso ero verrattuna ykkösarjaan, kommentoi Kaurto ennen loukaantumistaan.

KESKARIONGELMA OLI OHITSE - NYT TAAS AKUUTTI

Miesten maajoukkuelistoille kesällä nousseen Kimmo Kutinlahden loukkaantuminen oli yksi muutenkin vaikean syksyn pahimmista vastoinkäymisistä oranssi-mustille. Vuosi saatiin vietyä loppuun farmiyhteistyön avulla ja joulutauon aikana rinkiin saatiin pysyvästi mukaan Sami Koivunen ja Markus Kaurto.

- Kimmon loukkaantuminen oli paha isku. Kiitos Liedon Parmalle, Jupe Mikkolalle, Daniel Kusnetsoffille ja Sami Koivuselle avusta. Ja tietysti myös omista A-junioreista liigan treenirinkiin nostetulle nelikolle, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Nyt Kaurton loukkaantumisen myötä Loimun keskipelaajaosasto on jälleen kapea. Pisteeksi iin päälle syksyllä vuorotöiden vuoksi jonkun verran poissa olleella Iiro Haaraniemellä on vielä todettu astma ja mykoplasma, jotka ovat pitäneet hänet sivussa lähes kaiksta harjoituksista tämän vuoden puolella. Kokkolan Tiikeireiden saapuessa lauantaina Raisioon, on Loimun kokoonpanossa tuttu apuri farmijoukkueesta, kun Juha-Pekka Mikkola tulee auttamaan Loimua.

Loimun tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Raision Loimu - logo

Loimu - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLoimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää