Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loimulle kolmen hengen valmennustiimi

 

Loimulle kolmen hengen valmennustiimi


Raision Loimu on lyönyt lukkoon päättyneen kauden jälkeisellä työlistalla ensimmäisenä olleen ensi kauden valmennuskuvionsa. Valmennusvastuun ottaa kannettavakseen kolmen hengen valmennustiimi, kun kesken viime kauden Loimun valmennukseen mukaan tullut Vesa Kujanpää nousee seuran päävalmentajaksi ja saa avukseen jo muutaman kauden ajan fysiikkavalmentajana toimineen Tuomas Sallisen sekä pelaaja-valmentajapestin solmineen Henri Tuomen.

Kujanpään nimi oli Loimun seurajohdon valmentajalistalla kärkipäässä, sillä puolikkaasta yhdessä työskennellystä kaudesta jäi puolin ja toisin erittäin hyvä kuva. Sekä kotimaisilta että ulkomaalaisilta pelaajilta tullut erittäin positiivinen palaute Kujanpään harjoituksista ja vaatimustasosta oli yksi tärkeimmistä syistä jatkosopimusneuvotteluihin. Neuvotteluissa yhteinen sävel ja ajatus valmennustyylistä ja -tavoista löytyi varsin nopeasti.

- Kun toinen Suomen maratontaulukon ylivoimaisista kärkiseuroista, ja valtakunnan perinteisin lentopalloseura, tarjoaa päävalmentajasopimusta, niin onhan se niitä asioita, joista ei voi kieltäytyä, kommentoi Vesa Kujanpää.

Kujanpää on ennen viime kaudella alkanutta Loimu-pestiä valmentanut naisten liigassa sekä pää- että apuvalmentajana, valmentanut junioreita sekä toiminut URHOtv:n kommentaattorina. Kujanpään analyyseista voi nauttia parhaillaan käynnissä olevissa miesten finaaliotteluissakin. Ensi kaudesta Kujanpää on käynyt Loimun seurajohdon lisäksi paljon keskusteluja valmennustiimin muiden jäsenten kanssa.

- Lajista riippumatta on selvää, että kun Mestaaruusliigaan lähdetään, niin sinne lähdetään menestymään. Perinteinen suomalaisasenne, että lähdetään tekemään parastamme, on aina häviäjien puhetta. Tavoitteet laitetaan korkealle ja pelaajamarkkinoilta haetaan sopivat pelaajat sitä tavoittelemaan. Meidän valmennustiimi haluaa, että Loimu on ensi kaudella liigan aggressiivisin joukkue. Meitä vastaan pitää olla inhottava pelata ja Kerttulaan vastustajien epämieluisaa tulla, kertoo Kujanpää.

Fysiikkavalmentajasta apuvalmentajaksi tittelinsä vaihtava Tuomas Sallinen on pitkän linjan fysiikka- ja lentopallovalmentaja. Sallinen on valmennusuransa aikana keskittynyt yleisurheilun, fysiikan ja lentopallon lisäksi loukkaantuneiden urheilijoiden kuntoutukseen ja valmennukseen. Tähän hänen siviiliammattinsa fysioterapeuttina on antanut hyvät edellytykset. Sallisella tulee olemaan suuri rooli joukkueen kesä- ja fysiikkaharjoittelussa, mutta myös talvikauden vastuu tulee kasvamaan aiemmista kausista ja kattamaan myös lajivalmennusta.

- Tarkoitus on keskittyä huoltavan tukiharjoittelun lisäksi räjähtävän voiman kehittämiseen. Hommat laitetaan käyntiin nyt välittömästi, jotta harjoituskausi saadaan mahdollisimman pitkäksi ja pelaajat parhaaseen mahdolliseen fyysiseen iskuun ensi kauden alkuun. Tällä viikolla testataan ensimmäiset pelaajat ja pistetään kova kova treeni käyntiin, kertoo Tuomas Sallinen kesäkauden suunnitelmista.

Kolmantena valmentajana valmennustiimin täydentävä Henri Tuomi on nähnyt pelaajana useamman maan harjoituskulttuuria ja hankkinut itselleen pelaamisen ohella valmentajan ammattitutkinnon (VAT) Lapin Urheiluopistolla Rovaniemellä. Viime kaudella joukkueen kapteenina toiminut Tuomi jatkaa edelleen myös profiilipelaajana Loimussa. Joukkueen jokapäiväisessä harjoittelussa Tuomi tulee ottamaan vastuuta etenkin aamuharjoittelusta.

- Näen että valmennukseen mukaan pääseminen auttaa minua, sillä se mahdollistaa täysipäiväisyyden lentopallon parissa. Lisäksi minun pitää nyt katsoa asioita myös toiselta, eli valmennukselliselta, kantilta. Olemme olleet keskusteluissamme Vesan ja Tuomaksen kanssa tosi samoilla linjoilla siitä mihin suuntaan haluamme joukkuetta ja harjoittelua kehittää. Meidän kolmikko täydentää hyvin toisiaan ja Tuomas tuo hyvän rauhallisen lisän Vesan ja minun vastapainoksi. Nyt on aivan uudenlainen into valmistautua kauteen, josta tulee taatusti erittäin mielenkiintoinen, ennakoi Tuomi.

Tuomen pelaaja-valmentaja sopimuksen myötä Loimulla on koossa nyt kolme pelaajasopimusta, sillä Jani Sippolan ja Tuomas Koppasen sopimukset kattavat myös seuraavan kauden. Valmennustiimin sopimusten jälkeen vuorossa on pelaajasopimusten solmiminen. Kaikkien viime kauden pelaajien lisäksi taustoilla on jo kartoitettu mielenkiintoisia uusia nimiä, joten potentiaalisten pelaajien lista on melko pitkä. Päätökset tullaan tekemään yhdessä seurajohdon ja valmennuksen kesken. Ensimmäisiä pelaajasopimustiedotteitakin saattaa olla luvassa jo lähiaikoina.

Loimun tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Raision Loimu - logo

Loimu - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLoimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää
Ruotsin maajoukkuevalmentaja Loimun peräsimeen

Ruotsin maajoukkuevalmentaja Loimun peräsimeen

Raision Loimun ensi kauden joukkue on saanut yhden tärkeimmistä palasistaan, kun uuden päävalmentajan kanssa on allekirjoitettu sopimus.

Lue lisää