Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Parma lähtee 1-sarjaan vuoden kokoneempana

 

Parma lähtee 1-sarjaan vuoden kokoneempana


Debyttikaudellaan miesten I-sarjassa hienosti yläjatkosarjan kautta välieriin selvinnyt Liedon Parma lähtee alkavaan I-sarjakauteen vuoden kokeneempana. Iso osa pelaajista oli mukana jo viime kaudella ja myös seurassa tiedetään nyt tarkemmin ykkössarjan tavat ja vaatimukset.

- Tähtäämme runkosarjasta yläjatkosarjaan ja aina liigakarsintoihin asti. Tärkein tavoite meille on kuitenkin hyvä joukkuehenki ja se, että pelaajilla on seurassa hyvä olla. Toiseen kauteen valmistautuminen on ollut jopa hieman vaikeampaa kuin ensimmäiseen kauteen, koska nyt on tiedossa mitä pelaaminen maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja vaatii ja maksaa, kertoo manageri Jari Vuorinen.

Parman kokoonpanossa ei ole tapahtunut suuria muutoksia sitten viime kauden. Merkittävimmin muuttunut osasto on peliä pyörittävä passariosasto, sillä molemmat passarit vaihtuivat sitten viime kauden. Parman riveissä jo pari kautta sitten kakkossarjaa pelannut vasta 18-vuotias Akseli Haltia palaa Parmaan pelaamaan ja saa aisaparikseen kokeneen liigajyrän, kun Jani Puputti siirtyy liigakentiltä ykkössarjaan. Puputilla on takanaan useita kausia ja satoja otteluita liigaa. Mitaleitakin on matkalla kertynyt palkintokaappiin. Parmassa Puputti kehittää Haltiaa ja muitakin pelaajia  sekä kokeneena pelikaverina että myös valmentajana, sillä hänellä on vastuuta myös Parman valmennuksessa Eero Alatalon aisaparina.

- Meillä on hyvä joukkue koossa ja uskon, että tällä miehistöllä pystymme taistelemaan miehekkäästi 1-sarjan kärkipään porukoiden kanssa. Valmennuspuolella toimin "Eetun" oikeana kätenä ja pyrin antamaan jotain vinkkejä sekä harjoitteluun että pelaamiseen. Olen saanut olla pelaajana monen SM-liigavalmentajan alaisuudessa ja sieltä on jäänyt paljon hyviä harjoitteita mieleen, joita pystyn nyt itse käyttämään. Meillä on hyvässä suhteessa "Eetun" -80 ja -90-luvun hyviä ideoita sekä minulta nyt vähän uudempia 2000-luvun ajatuksia. Peluutuksesta vastaa kuitenkin "Eetu", eli hän päättää ketkä hyppäävät kentälle, kommentoi Jani Puputti.

Muita uusia paluumuuttajia ovat yleispelaajaksi roolinsa vaihtanut Marko Ruohonen sekä kehityspelaajana ringissä oleva yleispelaaja Akseli Kouki. Viime kausilta tuttuja kasvoja ovat yleispelaaja Daniel Kusnetsoff, hakkuri Kai Lehtinen, liberot Jerkko Rajakangas ja Bao Tran, keskitorjujat Lauri Alastalo, Elmeri Kryssi ja Teemu Alatalo.

Joukkue on harjoitellut hyvin alkavaan kauteen ja harjoituksissa on hyvä ilmapiiri ja sopivaa taistelua pelipaikoista. Peliaikaa ei olekaan tarjolla kenellekään automaattisesti, vaan jokainen joutuu taistelemaan pelipaikkansa puolesta. Yhden yleispelaajan mentävä aukko kokoonpanossa vielä olisi loukkaantumisten varalle.

- Parma on saanut vahvistettua joukkueen taustojakin sitten viime kauden. Varainhankintaryhmän merkittävin vahvistus on ollut Jaakko Haltia, jonka Akseli-poika palaa Parmaan passailemaan. Kauteen on helpompi lähteä, kun taustat ovat vankemmat. Viime kauden yhteistyökumppanit ovat lähteneet hienosti mukaan ja mikä mahtavinta uusiakin kumppaneita on löytynyt. Liedossa ja lähialueilla alkaa siis löytyä sitä kaivattua ME henkeä, jolla saadaan pidettyä Liedossa hyvä I-sarjan lentopallojoukkue ja tulevaisuuden visioissa jopa liigajoukkue, taustoittaa Vuorinen.

Parma avaa kautensa lauantaina 29.9. klo 15:30 Lietohallissa, kun Mäntän Valo saapuu Lietooon vierailulle. 

Parman tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle
Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää