Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loimun CUP-juna suistui raiteiltaan

Veikkausvinkit

 

Loimun CUP-juna suistui raiteiltaan


Loimun unelma paluusta Suomen Cupin finaaleihin kahdeksan vuoden tauon jälkeen musertui sunnuntaina Loimaalla, kun Hurrikaani voitti puolivälieräturnauksen finaaliottelussa Loimun lukemin 3-1 (21-25, 25-19, 25-22, 25-18). Hurrikaanin lisäksi välieriin etenivät kaikki viime kauden Mestaruusliiga menestyksen kautta kotiedun Cupiin saaneet joukkueet, eli Tiikerit, Sampo ja VaLePa.

Avauserän Loimu vei nimiinsä pitkälti hyvän hakkuripelaamisen ja Tuomas Koppasen hyvän syöttövuoron ansiosta. Erävoiton jälkeen Loimun ote kirposi ja Hurrikaani karkasi heti toisen erän alussa 8-2 johtoon. Isännät veivät erää selvin numeroin ihan loppumetreille asti. Koppanen kaunisteli lukemia erän lopussa jälleen hyvällä syöttöputkellaan, mutta erävoitosta vierailijat eivät taistelleet missään vaiheessa toista erää. Kolmas erä näytti tulevan jälleen vieraille valtavasta syöttövirheiden määrästä huolimatta (9 kpl), mutta mustapaidat jumittuivat tilanteeseen 19-22 ja syöttämään astellut Hurrikaanin hakkuri Vladimir Cedic syötteli erän loppuun asti Loimun saamatta palloa kertaakaan pois. Loimu ei toipunut kolmannen erän voiton käsistä lipumisesta, vaan neljäs erä oli enää lähinnä muodollisuus.

Loimun parhaana pelaajana palkittiin libero Juho Rajala, joka nosti hänelle suunnatut kymmenen aloitusta 80%:n tarkkuudella passarille. Puolustustyöskentelyssä Rajalallekin jäi vielä muun joukkueen tavoin parantamisen varaa. Loimulaisista eniten pisteitä takoi hakkuri Shawn Sangrey, jonka pistesaldoksi muodostui 23 pistettä tehoin +11. Kapteeni Ossi Rumpunen oli toiseksi paras pistemies tehden 16 pistettä tehoin +9. Cory Riecks sen sijaan vaelteli Loimaan liikuntahallilla varjojen mailla. Vastaanotto toimi normaalilla tasolla, mutta hyökkäyksessä jenkki jäi kauas omasta tasostaan tehtyään vain 5 hyökkäyspistettä saamastaan 18 passista. Loimun laitureiden tehtävää ei helpottanut se, että joukkueen keskihyökkäys oli todella satunnaista kohtalaisesta vastaanotosta huolimatta. Hurrikaanin parhaana pelaajana palkittiin keskitorjuja Tuukka Anttila, joka teki 11 pistettä tehoin +8. Hurrikaanin paras pistemies oli kuitenkin hakkuri Cedic, joka teki 18 pistettä tehoin +5.

Kovin tavoittein Cupiin lähtenyt Loimu kompastui ratkaisuottelussa aloitussyöttöön ja puolustamiseen. Loimu teki neljään erään peräti 18 syöttövirhettä, mikä on auttamatta liikaa ottelun voittamisen kannalta. Eniten virheitä teki Sangrey, jolle niitä kertyi 5 kpl. Loimu teki 18 virheen vastapainoksi vain 3 ässäsyöttöä, kun Hurrikaanin vastaava saldo oli 8 virhettä ja 5 ässää. Vaikeilla hetkillä puolustuspallot ovat hyviä joukkueen sytyttäjiä, mutta, mutta sunnuntaina sytytystä ei saatu sitäkään kautta, vaan isäntäjoukkue oli libero Jesse Mäntylän johdolla silläkin osa-alueella niskanpäällä kaivaen koviakin lyöntejä parketin pinnasta takaisin peliin.

Loimun tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle
Rahko jatkaa Loimussa vähintään kevääseen 2021

Rahko jatkaa Loimussa vähintään kevääseen 2021

Sunnuntaina iskettävään lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan viimeiseen, ja tärkeään sellaiseen, kotipeliin valmistautuva Raision Loimu sai perjantaina mukavaa uutisoitavaa, kun tällä kaudella lentopallon Mestaruusliigassa debytoinut ja aimoharppauksin kehittynyt yleispelaaja Väinö Rahko laittoi nimensä 2-vuoden jatkosopimukseen kasvattajaseuransa kanssa.

Lue lisää
Loimu sijoitus ja pudotuspelien kotietu ratkeaa kalkkiviivoilla

Loimu sijoitus ja pudotuspelien kotietu ratkeaa kalkkiviivoilla

Jos on Mestaruusliigan otteluohjelmaa parjattu muutoin kauden aikana useammallakin suulla, niin ainakin sen laatija on saanut punottua mielenkiintoiset keitokset viimeisille runkosarjakierroksille taisteluun viimeisestä puolivälierien kotietupaikasta, eli 4. sijasta.

Lue lisää
Samuli Kaislasalo vaihtaa Raisiosta Kreikkaan

Samuli Kaislasalo vaihtaa Raisiosta Kreikkaan

Ottelukohtaisella sopimuksella Raision Loimun riveihin aivan Mestaruusliiga kauden kynnyksellä liittynyt maajoukkuehakkuri Samuli Kaislasalo ei palaa enää viime sunnuntain EM-karsintaottelun jälkeen Loimun riveihin.

Lue lisää
VaLePan tähtisikermä toistamiseen kiusattavaksi Raisioon

VaLePan tähtisikermä toistamiseen kiusattavaksi Raisioon

Kauden alussa VaLePan tähtisikermää Raisiossa viiden erän verran kiusannut Loimu saa uuden mahdollisuuden mestarisuosikin kaatamiseen lauantaina, kun VaLePa saapuu vieraaksi Loimun perinteiseen Joulu-otteluun.

Lue lisää
Loimu pesi Tiikerit puhtaasti kolmessa erässä

Loimu pesi Tiikerit puhtaasti kolmessa erässä

Raision Loimun ja Kokkolan Tiikereiden kaksi ensimmäistä lentopallon Mestaruusliiga-kohtaamista olivat päättyneet kotivoittoihin eikä kolmas tehnyt poikkeusta tässä suhteessa, kun Loimu pesi tiikerit Kerttulan liikuntahallissa puhtaasti luvuin 3-0.

Lue lisää
Jan Helenius Berliinistä Raisioon

Jan Helenius Berliinistä Raisioon

Lauantain vieraspeliin Kokkolassa valmistautuva Raision Loimu on hankkinut riveihinsä loukkaantuneen Verneri Vetriön jättämää aukkoa paikkaamaan 67 miesten maaottelua pelanneen yleispelaaja Jan Heleniuksen.

Lue lisää