Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pallokerholle historiallinen voitto futsal-liigassa

Pallokerhon tuplaviikonlopun jälkimmäinen ottelu, sunnuntaina 13.12 pelattu FT-Kemi-Tornio peli, palautti Turkulaiset jälleen, muutaman pettymykseen päättyneen pelin jälkeen, voittokantaan kauden 2009-2010 futsal liigassa. Vieraiksi saapuneiden pohjoisen poikien historiallinen ensivierailu päättyi lopulta vieläkin historiallisempaan, Kerhon kaikkien aikojen suupimpaan kotivoittoon futsal liigan historiassa.

Ottelun alku Samppalinnan pihkalla ei tosin antanut minkäänlaisia viitteitä siitä mitä iltapäivän ottelussa myöhemmin oli tulossa, kun FT-Kemi-Tornio tuli vauhdilla heti alkuun ja kotijoukkue ei saanut peliinsä oikeastaan minkäänlaista otetta. Turkulaisten onneksi Kerholaisten yleensä vahvin osa-alue eli sinisten joukkuepuolustus toimi tälläkin kertaa sillälailla hyvin että vierailijat eivät hyvästä pyörityksestään huolimatta saaneet erän ensimmäisten, Kemi-Torniolaisten viemien, minuuttien aikana mainittavia aikaiseksi.

Ottelun ja Pallokerhon avausmaali ajassa 03:26, oli kuin kopio edellispäivän Tervarit ottelun avausmaalista. Aurajokivarren ylpeyden kulma, Puputin veljeksistä Jani  kaivoi hieman sivuraiteelleen menneen kulmakuvion vielä peliin mukaan ja maalinedestä, vapaaksi jäänyt Cuong Tran täräytti voimalla maalin kattoon. Maalin jälkeen peli tasoittui silminnähden ja Kerhokin alkoi päästä peliin yhä paremmin mukaan.

Pelin seuraava kymmenminuuttinen mentiin suhteellisen tasaisissa merkeissä. Ymmärtääkseni, paremmin jalkapallopuolelta tunnetun, Keith ”Paapeli” Armstrongin lanseeraamia puolipaikkoja oli  molemmilla joukkueilla, mutta niin Hosion (kahdesti), Majan, Huuskon,Puputin (kumpikin kertaalleen), Lempisen, Juvenalin ja Isterinkin (kahdesti) yritykset päättyivät joko heikkoon viimeistelyyn tai jommankumman maalivahdin loistotorjuntaan.

Turkulaisyleisö sai todistaa ottelun seuraavan maalin syntymistä ajassa 14:34 kun Torniolaisista ykköskentän pohjapelaaja Jaakko Isteri lähti ehkä turhankin isolla riskillä pelaamaan palloa kahden Kerho pelaajan läpi omalle targetilleen. Tilanteen hyvin haistanut ja syötön katkaissut Tomi tuominen karkasi kolleegansa, Kai Lempisen kanssa nopeaan kaksi vastaan yksi tilanteeseen jonka päätteeksi, kaikkien tuhlaajapoikien isä ja äiti, Kai Lempinen puttasi kuulan takatolpalta ohi voimattoman Kemiläisvahti Rönkön.

Erän viimeisellä vitosella Pallokerhon normaalisti maalipaikkoja kohtalaisen huonolla prosentilla hyödyntävä miehistö näytti tässä sunnuntai iltapäivän pelissä tekevän niin sanotusti poikkeuksen sääntöön ja pisti paikanpäälle saapuneen Turkulaisyleisön iloksi pitsit laulamaan oikein kunnolla.

Ensin Christian Maja kaivoi jo melkein päädystä ulos karanneen pallon takaisin haltuunsa ja täräytti upealla kääntölaukauksella pallon maalin etutolpan ja maalivahdin välistä sen takatolppaan, josta ulos kimmahtaneen pelivälineen maalinperukoille toimitti hyvin tilanteessa hereillä ollut Cuong Tran.

Lisää vettä myllyyn iski joukkueen valmennusjohtoonkin kuuluva, futsal veteraani Tomi Tuominen joka täräytti TPK´lle noin kymmenestä metristä tuomitusta vapaapotkusta raudanlujan vedon ohi Kemi-Torniolaisten, ehkä hieman väärin sijoitetun, muurin ja Rönkön epäkiitolliseksi tehtäväksi jäi taaskin vaan toimittaa nuottaan sujahtanut peliväline täplälle maalin syntymisen jälkeen.

Ja kun peli sujuu niin joukkueella yleensä silloin on hieman onneakin mukana. TPK´n 5-0 johtomaali syntyi Kerhon pienen pyörityksen päätteksi kun Puputeista Jani toimiti pallon vierailijoiden maalin eteen ja sieltä pienen flipperin jälkeen peliväline lopulta osui paikalle rynnänneen Weldson Juvenalin juoksu linjalle. Weltsun vastapalloon, noin kahdeksan metriä FT-KT´n maalista lähtenyt, ja aivan maalin kattoon viuhunut veto oli yksi avauspuoliajan komeimmista osumista ja sen jälkeinen juhlinta varmasti yksi kuluvan kauden mieleenpainuvimmista.

Tauolle Samppalinnan palloiluhallissa, Turun Pallokerhon ja vierailija FT-Kemi-Tornion matsissa mentiin tilanteessa 5-0, joka ei varsinaisesti täysin kuvastanut pelin ensimmäisen erän kulkua.

Ottelun jälkimmäiselle parikymppiselle vierailijat tulivat ennakoidusti ja ymmärrettävästi kaikkensa peliin laittaen. Hieman paremmalla onnella joukkue olisikin voinut saada erän alkuun, parista hyvästä paikastaan (pallo kävi mm pystypuussa) kavennuksen aikaiseksi.Tätä kautta joukkueella olisi kenties ollut mahdollisuus päästä jälleen mukaan taisteluun ottelun voitosta, vaikka totuuden nimessä kotijoukkueen peliesitys sunnuntain iltapäivässä oli sitä luokkaa ettei se missään vaiheessa näyttänyt olevan todellisissa ongelmissa vieraidensa kanssa.

Kun pohjoisenpoikien kavennusta ei näkynyt eikä kuulunut, ja kun kerho vielä ajassa 27.50 iski Paakkosen kentän toimesta (maestron itse istuessa pienessä darrassa penkin päässä) kerhon kuudennen maalin otteluun niin peli alkoi olla sitä mukaa taputeltu.

Tasaisin väliajoin ottelun loppua kohden Kerhopelaajista niin Lempinen, Maja (kahdesti), Miika Puputti, Weldson ja Vainio kävivät kukin vuorollaan kaunistelemassa Aurajokivarren ylpeyden historiallisia voittolukemia.

Summerin soidessa Samppalinnan Palloiluhallissa ottelun päättymisen merkiksi, taululla seisoivat kotijoukkueen tylyt voittolukemat 12-0. Kerho oli ottelussa parempi, tehokkaampi ja kypsempi mutta missännimessä tasoero ei ollut sitäluokkaa mitä loppulukemat antavat ehkä ymmärtää.

”Täytyy olla tyytyväinen että jätkät jaksoivat olla nöyriä loppuun asti. Monasti kun peli repsahtaa tuollalailla unohtuu se joukkuepelaaminen ja siitä tulee sillaista päästä päähän menemistä kun kaikki haluavat tehoja itselleen. Mielestäni tämän päiväinen oli futsalin voitto”. Veisteli omiensa esityksiin ilmeisen tyytyväinen Kerho koutsi matsin jälkeen.

”Pallokerho puolusti tänään uskomattoman hyvin, ja me saimme luotua aivan liian vähän maalintekotilanteita. Olimme hävinneet matsin viimeistään siinä vaiheessa kun toisen jakson alussa emme saaneet parista paikastamme edes kavennusta aikaiseksi. Lopussa annoimme junioreillemme enemmän vastuuta. Mielestäni lopputulos ei kuitenkaan aivan kuvaa ottelun kulkua”. Kertasi pettynyt Kemi-Tornion valmentaja Keijo Huusko ottelun jälkeen.

Kohtuu tiukkana taistona alkaneen mutta loppujenlopuksi kotijoukkueen näytökseksi kääntyneen ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin kotijoukkueesta yhden maalin ja kolme syöttöpistettä taiston tuoksinassa kerännyt Tomi Tuominen, sekä vierailijoista tälläkertaa ilman tehoja jäänyt pistepörssinjohtaja Janne Hosio.Veikkausmitalit sunnuntai illan pelistä jaettiin seuraaville henkilöille: Tomi Tuominen(TPK) Kultainen mitali. Cuong Tran(TPK) hopeinen mitali, sekä Kai Lempinen (TPK) pronssinen mitali.

Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsal-liiga jatkuu tulevana viikonloppuna pudotuspelien muodossa.

Lue lisää
Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Futsal-liiga palaa viikonloppuna jälleen kerran tositoimiin pienen maaottelutauon jälkeen.

Lue lisää
Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Liigan neljännentoista kierroksen kamppailu tuo tulevana viikonloppuna Kerholle vieraita hämeestä.

Lue lisää
Ja lopussa saatiin kulma...

Sanonta ”uusi vuosi uudet kujeet” ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kun Turun Pallokerhon futsalmiehistö palasi joulutauolta liigapelien pariin, ellei kujeilijaksi sitten lueta vieraiksi saapuneiden Espoolaisten futsalistoja.

Lue lisää
Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Futsal-liiga palaa tulevana torstaina sekä joulu- että maaottelutauolta ja Turun Pallokerhon futsalistoille vuosi 2011 alkaa heti ehkä sillä kaikkein haastavimmalla pelillä.

Lue lisää
Taistelu jokivarren valtikasta

Turun Pallokerho – FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu. Lauantaina 22.01.2011 kello 15:00 Caribian 994-areenalla.