Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Shampanjaa ja shatobriania, ei maitoa ja makkaraa

Turun Pallokerhon futsal edustus mittasi menneenä sunnuntaina kotiottelussaan Samppalinnan pihkalla kauden ennätysyleisönsä edessä, missä sen pelillinen taso on tällä hetkellä suhteessa liigan ehkä kaikkein terävimpään kärkeen.

Värikkäiden vaiheiden jälkeen kotijoukkueen tappioon päättyneen kamppailun lopputulos mairittelee jonkin verran Aurajokivarren ylpeyttä, sillä sunnuntain matsissa poikkeuksellisen tehokaana ollut kotijoukkue jäi kenttäpelissä aika pahasti nimekkäämpien vieraidensa jalkoihin.

Ottelun alku oli kuitenkin Kerholta todella terävä. Kolmessa minuuttissa sekä kahdessa vaihdossa se karkasi Turkulaisyleisön iloksi muutaman Espoolais merkkausvirheen avittama ottelussa jo kahden maalin johtoon.

Ottelun toisella minuutilla, Kerhon pienen pyörityksen pätteeksi, peliväline löysi tiensä Puputin ja Paakkosen kautta Terholta karanneelle Christian Majalle, jonka hiljainen, mutta sitäkin tarkempi kääntölaukaus löysi tiensä maalintakanurkkaan ohi peittämään tulleen Matias Sareliuksen ja siirsi Kerhon ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Ennen kuin Kerho pääsi tuplaamaan maalisaldonsa ottelussa, Espoolaisvieraat pääsivät kahdesti kokeilemaan Laaksosen pelikiellon takia Sinisten maalia vartioineen Andrei Ilinin torjuntataitoja. Loppujen lopuksi aika huonoista kulmista tulleet laukaukset eivät juuri tuottaneet ongelmia tälle liigatasolla kokemattomalle kassarille, sillä vaikka Turun Pallokerho ei kenttäpelissä pystynytkään täysin vastaamaan taitavampien vieraidensa asettamiin haasteisiin, joukkue sentään puolusti kuten sen on totuttu puolustavan.

Jos ottelun ensimmäinen maali tuli hallitsevien mestareiden pienen nukahduksen seurauksena, niin kotijoukkueen toinen maali tuli vieraiden täydellisesti perseelleen menneen merkkauksen seurauksena. Pitkän syötön hyökkäyspäässä oikeaan laitaan saanut Petteri Pitkänen houkutteli sekä maajoukkue kapteeni Modigin että hänen kollegansa Pekko Rosenbergin yrittämään pallonriistoa suojauksestaan ja lopulta heitti kuulan näiden kahden välistä keskelle maalin eteen täysin vapaaksi jääneelle Kai Lempiselle. Tilannetta paikkamaan kiiruhtanut Risto Salmi oli auttamatta myöhässä tilanteesta, kun Lempinen pamautti suoraan ykkösestä pallon kenties hieman normaalia vaisummin pelanneen Sareliuksen längistä pitseihin. Tilanne kotiyleisön iloksi 2-0.

Kahden maalin johtoon siirtymisensä jälkeen kotijoukkue ei muutamaa maukasta pyöritystä lukuunottamatta valitettavasti enää pidempiaikaiseen pallonhallintaan oikeastaan kyennytkään. Vierailijat painoivat herkeämättä peliä ekan kaksikymppisen lopun kohden Sinisten päätyä, vaikka totuuden nimissä vierailijoidenkaan luomat paikat eivät mitään niin sanottuja tuhannen taalan paikkoja olleetkaan.

GFT´n kavennus tuli oikeastaan vähän samoilla eväillä, millä kotijoukkue oli tehnyt ottelun toisen maalinsa, kun Pitkänen menetti pallon keskialueella sivuraja väännössä Kultatossujen Sihvolalle. Todella hyvällä pelipäällä sunnuntain kamppailussa ollut sihvonen Karkasi Aution kanssa kaksi ykköseen Kerhon Paakkosta vastaan ja lopulta Autio sai Sihvolan syötöstä iskeä maalin takatolpalta Selectin rysään ohi tilanteessa voimattomana olleen Ilinin. Tilanne 2-1.

Aurajokivarren ylpeys karkasi kannattajiensa iloksi ottelussa vielä uudestaan kahdenmaalin johtoon, kun GFT´n epäonnistuneen kulmakuvion jälkeen Kerholaisista Pitkänen sai pallon poikki omassa päässä ja Lempinen karkasi läpiajoon. Kuljetuksensa päätteeksi Kaitsu siirsi pallon suoraan oikeata laitaa nouseen Laurikaisen juoksu linjalle, joka latasi siannahkarakkulan suoraan juoksusta yläputken alle ohi hälmistyneen Sareliuksen.

Hieman peliatapahtumien vastaisestikin tullut maali ei valitettavasti juurikaan kääntänyt voimasuhteita ottelussa, vaan tämänkin jälkeen mentiin Kultatossujen pienoisessa hallinassa ja Kerhon peli meni nopeilla iskemiseksi, jos siihen tuli paikka. Kurinalaisesti taistellut kotijoukkue kesti Espolaisten pyörityksen taukoonasti, vaikka välillä kieltämättä näytti aika pahaltakin.

Turkulaispäädyssä Ilin joutui aina silloin tällöin esittelemään osaamistaan yleisölle, kun hänen edessäään väsymyksen seurauksena rakoilemaan alkanut nelikko ei joka kerta kyennyt pitämään vierailijoitaan pois tilanteista. Kertaalleen kotijoukkueen pelastuksena olivat myös maalipuut, kun Autio latasi yläputkeen Geftin kolme-vastaan-yksi -hyökkäyksen pääteeksi.

Muutamaa sekunttia ennen erän loppua Samppalinnnassa nähtiin mielenkiintoinen episodi, kun hieman huolimattomasti palloa käsitellyt Sarelius pisti jalallaan itselleen hieman pitkän eteen ja joutui loppujen lopuksi liukumalla pelastaamaan tilanteen, jottei Kerholaisista, omasta mielestäni kotijoukkueen ykköshahmo, Kai Lempinen karannut läpiajoon. Hieman vastaavanlaisesta tilanteestahan Pallokerhon Laaksonen sai puolitoista viikkoa sitten suoran punaisen ja istui tämän takia siis katsomossa katselemassa oman joukkueensa edesottamuksia.

Tauolle Samppalinnan pihkalla mentiin Turun Pallokerhon johtaessa ottelua lukemin 3-1.

Ottelun toinen puoliaika noudatteli aika pitkälti ensimmäiseltä puoliajalta tutuksi tullutta  kaavaa, kenties sillä erotuksella että kotijoukkueen pelaajat eivät enää pystyneet pitämään vieraitansa poissa niiltä kaikkein vaarallisimmilta maalinteko paikoilta.

Aivan puoliajan alkuun Turun Pallokerho sai oikeastaan kohtalaisen hyvänkin maalinteko tilanteen, kun Joonas Laurikainen pisti pitkällä syötöllään pystyyn juosseen Lempisen yksin Sareliusta vastaan. Valitettavasti Kaitsu ajautui tilanteessa kuitenkin hieman liian lähelle peittämään tullutta Gefti kassaria, eikä seurannut rebound mahdollisuuskaan tilannetta miksikään muuttanut. Tämän tilanteen jälkeen Kerho oli tdella pitkään vastaanottavana osapuolena ottelussa.

Ensin tulivat Aution kaksi yritystä jotka kumpainenkin päättyivät tolppalaukauksiin, ja seuranneet reboundit kolleegojen päättäminä vain karvanverran Turkulaismaalin ohi. Autiolla oli ennen GFT´n kavennus maalia vielä yksi maalinteko yritys mutta se meni sentään metrin verran vasemmalta ohi.

Espoolaisten 3-2 kavennus maali oli Henrikssonin tähtihetkiä kamppailussa. Vaihdosta sisään, pallo sivurajat vierestä ylipäänsä mukaan, pienet pomputtlut vauhdissa, kiitokset Turkulaisyleisön antamille ablodeille, pallo pystyyn ja Modigin ja Salmen kautta takaisin tullut pallo vastapallosta ohi voimattoman Kerho vahti Ilinin.

Ennen seuraavaa maalia ottelussa vierailija GFT´llä oli kahdeksan maalin tekoyritystä kotijoukkue Pallonkerhon yhtä, Lempisen upeaa yksilösuoritusta vastaan. Ja loputtomiin eivät Kerhomaalin tolpat sekä hienosti maajoukkuevahti Laaksosta kaksi ottelua tuurannut Ilinkään kyenneet pitämään kotijoukkuetta kiinni kaikissa kolmessa sarjapisteessä.

Kultatossut pääsivät tasoittamaan ottelun numeroihin 3-3 Espoolaisten ja maajengimmenkin kapteeni Jan Modig kun otti pallon kanssa vasemmalta muutaman askeleen keskelle ja pisti Pitkäsen, Puputin ja Lempisen keskeltä oivaltavan syötön suoraan Aution juoksulinjalle. Ottelun jälkeen palkintopöydän putsannut pelimies pamautti kovan ja tarkan laukauksen poikittaisliikeessä olleen Andrei Ilinin längistä verkonperukoille ja koko ottelun melkoisen hiljaa ollut kotiylkeisö hiljeni entisetään.

Jos edellistä maalia olisi voinut kuvata vaikka lopun aluksi niin niitä kuuluisia viimeisiä niittejä pelille taisi sitten olla Espoolaisten, heti seuraavasta kyökkäyksestään tekemä 3-4 johtomaali. Lyhyen pyörityksen jälkeen kapteeni Modig ohitti kentän oikealla laidalla oman vartiansa, Christian Majan ja pamautti lujan laukauksen kohden maalin takatolppaa. Jonkun vuoden ja muutaman liiga matsin ennen sunnuntai iltapäivän Kerho kohtaamista pelaamaan kerennyt Risto Salmi oli kuin vanhasta muistista takatolpalla ohjaamassa laukauksen ohi vaille mahdollisuuksia jätetyn Ilinin ja vierailijat olivat ottelussa näin ensikertaa johdossa.

Kerho sai melkein heti Espoolaisten johtomaalin jälkeen jonkinlaisen mahdollisuuden laittaa ottelu uudestaan edes tasoihin mutta Laurikaisen pystysyöttö Pitkäselle pitkin laitaa meni aika pieneen kulmaan ennen kuin Petteri pääsi yrittämään tilanteesta viimeistelyä ja Gefti-vahti Sareliuksella ei ollut loppujenlopuksi kovinkaan vaikea homma peittää laukausta.

GFT´n viimeinen maali ottelussa oli jälleen vierailijoiden ja koko ottelun ykköshahmoksi nousseen Aution käsialaa. Pienen sählän jälkeen ja TPK´n katkenneen hyökkäyksen jälkeen Panu paineli Pitkäsestä vasemmalta ohi ja pommitti voimalla takatolpan kautta siannahkarakkulan pitseihin.

Viimeiset pari minuuttia Aurajokivarrenylpeys yritti vielä painaa ottelua reikäpaidalla tasoihin, mutta yhtä Tuomisen ja Puputin kautta Pitkäselle pelattua kuviota lukuunottamatta mitään pahempaa ei kotijoukkueen ylivoima saanut aikaiseksi.

Kellon soidessa Samppalinna palloiluhallissa, ehkä yhden tämän kauden odotettuimman ottelun päättymisen merkiksi, tulostaululta löytyivät vierailijoiden 3-5 voittolukemat.

”kaikkemme teimme mutta tänään tasoero joukkueiden välillä oli vaan niin selvä että parempaan emme pystyneet. Mikäli meillä olisi ollut kaikki parhaat voimamme saatavilla kenties olisimme voineet hieman paremmin haastaa taitavat vieraamme” Mietti kerho valmentaja Niko Kagan pelin tauottua.

”Ensimmäisen puoliajan pelaamiseemme en ole tyytyväinen. Meidän jätkät oli vähän huolimattomia ja vähän halvallla päästimme Kerhon kahteen otteeseen parin maalin karkumatkalle. Toiselle puoliajalle löytyi sitä oikeanlaista ylpeyttä, ja sen esitys olikin paljon kurinalaisempi ja ehjempi”, kertasi taasen Kultatossujen luotsi Eskola juuri päättyneen  kamppailun tapahtumia.

Kotijoukkueesta pelin parhaana palkittiin numerolla kaksi Ykkösen targettina pelannut Petteri Pitkänen, ja vieraiden paras pelissä oli kahdesti pallon kotijoukkueen maaliin toimittanut Panu Autio. Kultaisen veikkaus-mitalin mukaansa sai niinikään samainen Panu Autio (GFT), hopeinen luovutettiin Kerhon Pitkäselle ja Pronssisen mitalin muistoksi hyvistä otteistaan sai Espoolaisten Pekka Sihvola.

Joukkueiden kokoonpanot:

Turun Pallokerho: Andrei Ilin (MV), Tomi Tuominen, Petteri Pitkänen, Kai Lempinen, Christian Maja, Aki Karjula, Jani Puputti, Ville Paakkonen, Joonas Laurikainen (C), Niko Stenholm, Miika  Puputti ja Joni Posti (MV).

Golden Futsal Team: Matias Sarelius (MV) Panu Aution, Teemu Terho, Jan Modig (C), Pekka Sihvola, Henrik Henriksson, Lasse Lind, Risto Salmi, Pekko Rosenberg, Ville Spangar ja Olli Kettunen (MV).

Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsal-liiga jatkuu tulevana viikonloppuna pudotuspelien muodossa.

Lue lisää
Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Futsal-liiga palaa viikonloppuna jälleen kerran tositoimiin pienen maaottelutauon jälkeen.

Lue lisää
Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Liigan neljännentoista kierroksen kamppailu tuo tulevana viikonloppuna Kerholle vieraita hämeestä.

Lue lisää
Ja lopussa saatiin kulma...

Sanonta ”uusi vuosi uudet kujeet” ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kun Turun Pallokerhon futsalmiehistö palasi joulutauolta liigapelien pariin, ellei kujeilijaksi sitten lueta vieraiksi saapuneiden Espoolaisten futsalistoja.

Lue lisää
Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Futsal-liiga palaa tulevana torstaina sekä joulu- että maaottelutauolta ja Turun Pallokerhon futsalistoille vuosi 2011 alkaa heti ehkä sillä kaikkein haastavimmalla pelillä.

Lue lisää
Taistelu jokivarren valtikasta

Turun Pallokerho – FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu. Lauantaina 22.01.2011 kello 15:00 Caribian 994-areenalla.