Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turun Pallokerhon nuhainen kotiavaus

Turun Pallokerhon futsal edustuksen kotiavaus kaudella 2010-2011 oli juuri niin nuhainen kuin jätkien alkuviikon treenikunnosta oli kenties odotettavissakin.

Samppalinnan palloiluhallissa pelattu lauantainen liigakamppailu, kahden kärkijoukkueen kesken, ei lopulta muodostunut miksikään vuosien päästä muisteltavaksi klassikoksi. Varsinkin ottelun toisella jaksolla molemmilta joukkueilta tuntui hukkuneen se punainen lanka pelaamiseensa ja paikoitellen peli repeili ”hallitsemattomaksi kaaokseksi” ottelun aaltoillessa päästä päähän.

Ottelun ensimmäinen erä oli ehkä hienoista kotijoukkueen painostusta joskin vierailija Kampuksen Dynamollakin oli oma sanansa sanottavanaan kenttätapahtumien kulkuun.

Ensimmäisen parikymppisen aikana maalipaikkoja siunaantui valikoidusti molemmille joukkueille, mutta joukkueidensa maalivahdit olivat tehtäviensä tasalla ja pitivät pelivälineen poissa omista pitseistään.

Pelin avausmaali syntyi ajassa 18:40 kun ottelussa isäntinä toimineet Turun Pallokerholaiset onnistuivat hyökkäyspäänsä erikoistilanteestaan toimittamaan Selectin Kampuksen maalilla hyviä otteita esittäneen Niila-Ville Laitisen selän taakse. Epäonnistuneen kulmakuvion päätteeksi Aki Karjula pääsi ohjaamaan KaDy-maalin takatolpalta Jani Puputin sutaisun verkon perukoille.

Pelin ensimmäisellä jaksolla ei muita maininnan arvoisia tapahtumia nähty ja Pallokerho poistui tauolle 1-0 johdossa.

Toisella jaksolla Samppalinnan yleisö näki hieman erillaisen pelin kulun kun sen ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella.

Kotijoukkuetta huomattavasti paremmalla jalalla jälkimmäiselle puoliskolle tulleet vierailijat avasivat oman maalitilinsä ajassa 23:33 kun Kampuslaisten kapteeni Mikko Kytölä löysi pitkällä läpisyötöllään Kerhomiesten takaa Jukka Kytölän, joka sijoitti pelivälineen Laaksosen estelyistä huolimatta maalin takakulmaan. Kotijoukkueen pelaajista tilannetta lähimpäna seurasivat Petteri Pitkänen ja Miika Puputti joiden kommunikaatiokatkos edesautti maalin syntymistä.

Myös seuraava todella hyvä maalintekotilanne nähtiin vieralijoiden toimesta kun hieman kyseenalaisella tavalla kuusi metriselle päässet Kampuslaiset pääsivät yrittämään Laaksosen ohittamista. Illan paraspelaaja Marko Laaksonen kuitenkin torjui maajoukkuemies Matias Juvosen hyvän yrityksen upeasti jalanpohjallaan ja peliä jatkettiin tämänkin tilanteen jälken tasalukemista.

Hieman epäonnistuneen kuusimetrisensä jälkeen, jälleen Kerhomaalia hätyytelleet Kampuslaiset luulivat hetken jo onnistuneensa Laaksosen ohittamisessa mutta tämäkin tilanne päättyi kotijoukkueen onneksi parhainpäin. Kaihlajärven viimeistelemä ”maali” hylättiin koska pallo oli kerennyt jo aijemmin ylittää päätyrajan.

Vielä ennen ottelunpäätösvihellystä Samppalinnassa nähtiin näin jälkikäteenajateltuna aika koominenkin tapaus kun vierailijat hetken luulivat toimittaneensa pelivälineen Kerhomaalin ja koko joukkue, maalivahti Laitinen mukaan lukien juoksi tuulettamaan osumaa hyökkäyspäähänsä. Mikko Kytösen laukaus ei ainakaan ottelun tuomareiden mukaan koskaan ylittänyt Kerhomaalin maaliviivaa ja pelin jatkuessa normaalisti pääsi kotijoukkueen ehdoton ykkösmies Marko Laaksonen yrittämään maalintekoa tyhjään maaliin. Ryynikyläläisten onneksi Kerhovahti ei jalalla pelaamisesta puhuttaessa kuulu maamme futsalmaalivahtien eturiviin.

Summerin soidessa Samppalinnan palloiluhallissa ottelun päättymisen merkiksi, taululta löytyivät ottelun päätös lukemina 1-1. Tasatulos merkitsi sitä että molemmat joukkeet jatkavat tappiottomina kauden 2010-2011 futsal liigassa.

”Täytyy olla tyytyväinen yhteenkin pisteeseen tänään, vaikka kotona periaatteessa kaikki muu paitsi täysi pistepotti pitäisikin olla jonkinlainen pettymys. Oma pelimme ei oikeastaan missään vaiheessa auennut haluamallamme tavalla. Vastustaja oli myös juuri niin paha kuin osattiin odottaa ja heidän tekemisellään oli suuri osuus omaan saamattomuuteemme. Laaksosen panokseen täytyy olla jälleen kerran tyytyväinen” Kertasi Niko Kagan illan antia pelin jälkeen.

Tasaisen kamppailun jälkeen pyttykerholaiset päätyivät palkitsemaan ottelun parhaina kotijoukkueesta, varsinkin ottelun toisella jaksolla joukkuettaan kannatelleen Marko Laaksosen, sekä vierailija Kampuksen Dynamosta Matias Juvosen. Veikkaustähdet menivät Marko Laaksoselle (TPK, kultainen), Aki Karjula (TPK, hopeinen) ja Matias Juvonen (KaDY. Pronssinen).

Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsal-liiga jatkuu tulevana viikonloppuna pudotuspelien muodossa.

Lue lisää
Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Futsal-liiga palaa viikonloppuna jälleen kerran tositoimiin pienen maaottelutauon jälkeen.

Lue lisää
Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Liigan neljännentoista kierroksen kamppailu tuo tulevana viikonloppuna Kerholle vieraita hämeestä.

Lue lisää
Ja lopussa saatiin kulma...

Sanonta ”uusi vuosi uudet kujeet” ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kun Turun Pallokerhon futsalmiehistö palasi joulutauolta liigapelien pariin, ellei kujeilijaksi sitten lueta vieraiksi saapuneiden Espoolaisten futsalistoja.

Lue lisää
Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Futsal-liiga palaa tulevana torstaina sekä joulu- että maaottelutauolta ja Turun Pallokerhon futsalistoille vuosi 2011 alkaa heti ehkä sillä kaikkein haastavimmalla pelillä.

Lue lisää
Taistelu jokivarren valtikasta

Turun Pallokerho – FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu. Lauantaina 22.01.2011 kello 15:00 Caribian 994-areenalla.