Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojans höyhensi haukat

Hyvinkää Falcons ei ollut se joukkue, joka olisi pysäyttänyt Trojansin voittokulun I divisioonassa. Muutamaa avainpelaajaa vailla Turkuun tullut Falcons jäi pahasti turkulaisten jyräämäksi ja loppulukemiksi kirjattiinkin rumat 70-0 (38-0).

Trojansin ylivoimasta kertoo muun muassa se, että hyvinkääläiset eivät edenneet eteenpäin jaardiakaan. Ainoat uudet yrityksensä Falcons sai rangaistuksen seurauksena. Hyökkäyksen saldoksi merkittiin -54 jaardia.

Falcons sai ottelun ensimmäisessä hyökkäysvuorossaan kerättyä jaardeja ainoastaan Trojansin saamien rangaistusten kautta, mutta lopulta matka katkesi puolen kentän tienoille. Trojansin hyökkäyksen saatua pallon alkoi heti tapahtua. Muutaman pelin jälkeen pelinrakentaja Stan Bedwellin pitkä heitto tavoitti Ville Veneen kentän oikealta laidalta ja Vene kiidätti pallon ensimmäisen kerran maalialueelle, kun ottelua oli  pelattu vähän yli neljä minuuttia. Lisäpistepelissä Vene koppasi pallon toistamiseen ja peli oli tilanteessa 8-0

Noin neljä minuuttia myöhemmin Trojans kartutti seuraavan kerran pistesaldoaan. Tällä kertaa Bedwellin heiton kohteena oli Juha Yli-Arvela, joka juoksi palon kopattuaan yli puolen kentän matkan Falconsin päätyyn asti. Lisäpisteeli ei tuottanut lisää kirjattavaa turkulaisten sarakkeeseen.

Ensimmäisen neljänneksen puolelle merkittiin vielä yksi pistesuoritus, kun Joonas Andersson nappasi Bedwellin heiton ja juoksi lyhyen matkan yli maaliviivan. Lisäpisteitä yritettiin juosta nyt Samuli Alppirannan kautta, mutta Falconsin puolustus veti tällä kertaa pidemmän korren.

Toisella neljänneksellä tahti jatkui samanlaisena. Andersson teki illan toisen maalinsa hiukan erikoisella tavalla. Bedwellin lyhyt heitto maalialueen keskelle tavoitti Anderssonin kädet, mutta Andersson itse oli jo selällään nurmen pinnassa pallon saavuttaessa hänen tartuntaelimensä. Falconsin pelaajat hiukan protestoivat tilannetta, mutta isompaa polemiikkia ei kentälle syntynyt. Tilanteeseen sopivasti myös lisäpistepelissä pallo päätyi turkulaispelaajan käsiin vasta käytyään ensin vastustajan näpeissä. Juha Yli-Arvela kuitenkin todettiin pallon haltijaksi ja Trojansille kaksi lisäpistettä. Tilanne 28-0.

Trojansin pistepussi karttui seuraavaksi Hyvinkään oman maalin ansiosta kahdella pisteellä. Falcons rähmäsi neljännellä yrityksellään pallon omalla alueellaan ja hyvinkääläisten pelaaja palloa tavoitellessaan potkaisi hädissään pallon yli maalialueen takarajasta, mikä tuomittiin pienen palaverin ja yleisön avuliaiden neuvojen jälkeen Hyvinkään omaksi maaliksi.

Ennen puoliaikaa nähtiin vielä pari pistesuoritusta. Trojansin hyökkäys jauhoi tasaisen varmasti ja vähän ennen taukovihellystä se eteni aivan Falconsin maalialueen rajalle, josta Henri Routila väänsi itsensä pallon kera viivan paremmalle puolelle. Lisäpistepelissä Markus Häkli poimi Bedwellin heiton kahden pisteen arvoisesti. Puoliaikatulos 38-0.

Kolmas ja neljäs neljännes eivät eronneet kahdesta edellisestä. Trojansin puolustus teki Falconsin pelinrakentaja Henri Winterin olon tukalaksi ottamalla häneltä pois niin tilan kuin ajankin ja ottelussa nähtiinkin sarja hätäisiä heittoyrityksiä. Silloin, kun Winterin heitot ehtivät lähteä kohti oikeaa osoitetta, eivät laitahyökkääjien näpit onnistuneet useinkaan pitämään pelivälinettä hallussa.

Kolmannen neljänneksen pisteistä vastasivat syötönkatkon maaliin asti palauttanut Seikko Vennelä ja maaliin lisäpisteet kopannut Kim Madsen sekä Stan Bedwell, joka rynni pallon juosten maaliin. Lisäksi nähtiin Falconsin toinen oma maali, joka syntyi, kun pelinrakentaja Winter heitti pallon tahallaan ulos kentältä omalta maalialueeltaan käsin.  Neljänneksen mainetekoihin kuului myös Mika Laineen nappaama rähmätyn pallon haltuunotto, jonka jälkeen Bedwell juoksi oman maalinsa heti seuraavassa pelissä.

Viimeisellä neljänneksellä Falcons teki jo kolmannen oman maalinsa. Tällä kertaa syynä oli lentopotkun aloitussyötön epäonnistuminen. Pallo lensi potkaisijan yli ja kieri ulos maalialueen takarajasta. Viimeiset pistesuoritukset merkittiin kaikki samalle miehelle. Markus Häkli otti kaksi Bedwellin linkoamaa heittoa kiinni maalin arvoisesti ja lisäksi nappasi vielä toiseen maaliinsa kaksi lisäpistettä. Lopputulos Turussa siis 70-0.

Ottelun parhaina palkittiin molemmilta joukkueilta puolustuspelaaja. Falconsin MVP oli seitsemän taklausta tehnyt kulmapuolustaja Juha-Pekka Suomalainen ja Trojansin taas tukimies Ilkka Koiranen, joka saalisti 3+4 taklausta, yhden säkityksen ja kaksi muuta linjan takana taklausta, joilla vastustajaa työnnettiin taaksepäin yhteensä 16 jaardia.