Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kaksi pelaajaa palaa liigaan Loimun riveissä

 

Kaksi pelaajaa palaa liigaan Loimun riveissä


Raision Loimu on valmistautunut jo pitkään harjoitussaleissa lokakuun alussa alkavaan uuteen liigakauteen. Oranssi-mustien kokoonpanokin alkaa olla viimeistä silausta vaille valmis. Uusimmat sopimuspelaajat ovat viikonlopun harjoitusleirin aikana allekirjoituksensa sopimuspapereihin laittaneet liigatasolle paluun tekevät passari Kaius Peltonen (26 v, 188 cm) ja yleispelaaja Kirill Borichev (23 v, 193 cm).

Mestaruusliigassa vuonna 2005 debytoinut Loimun kasvatti Kaius Peltonen ehti jo päättämään pääsarjauransa kertaalleen kauden 2009-2010 jälkeen pelattuaan sitä ennen Loimun lisäksi VaLePan ja Piivolleyn riveissä pääsarjaa yhteensä 113 ottelun verran. Liigan jälkeen Peltonen keskittyi lakiopintoihinsa ja pelasi kaksi kautta Liedon Parmassa I-sarjaa käyden muutaman ottelun verran Loimunkin paidassa varamiehenä vaihtopelaajana. Parmasta hän vaihtoi viime kaudeksi II-sarjaan Turun Tovereiden riveihin.

- Kaius on aina ollut erittäin taitava passari käsistään. Hän tuo meille hyvän lisän pelien lisäksi myös harjoituksiin, jonne tarvitaan Peltoselta löytyvää luonnetta ja taipumusta olla paljon äänessä, kehuu päävalmentaja Henri Tuomi.

Nuorten maajoukkueen entinen passari aloitti kovan harjoittelun liigapaluu takaraivossaan toukokuun puolivälissä. Siitä lähtien painoa on nyt pudonnut viime kauden korkeimmista lukemista yli 18 kiloa. Tämä lukema kertoo vakavuudesta, jolla Peltonen suhtautuu liigaan palaamiseen. Loimussa oltiin innoissaan oman kasvatin paluusta heti alusta alkaen, mutta ehdoksi laitettiin painonpudotus. Peltonen ei haastetta kaihtanut vaan aloitti kovan harjoittelun. Sen lisäksi hänen ruokavalionsa on laitettu kuntoon Loimun fysiikkavalmentaja Tuomas Sallisen johdolla.

- Tuntui kun olisi kotiin palannut. Joukkue valmennusjohtoa myöten koostuu vanhoista pelikavereista, ja henki joukkueessa on hyvä. Paljon on vielä tekemistä, etenkin henkilökohtaisesti, mutta fiilis on hyvä kun ensimmäinen välitavoite tuli saavutettua. Tässä elämäntilanteessa ei kuitenkaan pelkän sosiaalipalloilun takia liigaan tehnyt mieli lähteä, joten tarkoitus on myös menestyä. Kun lopetin kolme vuotta sitten, oli tarkoituksenani palata kun opinnot sen sallivat, sillä hampaankoloon jäi vielä paljon. Innolla palaan oranssimustaan paitaan ja olen hyvin kiitollinen Loimulle ja valmentaja Henri Tuomelle heidän osoittamastaan luottamuksesta ja antamastaan mahdollisuudesta, kertoo Peltonen.

Toinen liigaan palaava pelaaja on yleispelaaja Kirill Borichev, joka ei ole aikaisemmin kantanut Loimun oranssi-mustia värejä. Mestaruusliigaa Borichev on pelannut neljän kauden verran. Näistä kaksi ensimmäistä kasvattajaseurassaan Vaasan Kiistossa ja yhden kauden sekä Keski-Savon Paterissa että Saimaa Volleyssa. Liigakausiensa jälkeen Borichev palasi kasvattajaseuraansa ja pelasi Kiistossa I-sarjaa isossa roolissa kolmen kauden ajan. Lentopallon lisäksi Borichev on pelannut kesäisin beach volleyta puolivakavissaan. Tänä kesänä hän kiersi kaikki Pro Tourin osakilpailut.

- Erittäin hyvillä mielin olen, kun pääsen takaisin liigaan. Uuteen seuraan ja ympäristöön on aina mukava tulla. Olen nyt paljon valmiimpi kuin edellisellä kerralla liigaan tullessani. Silloin pääsin vähän niin kuin kasvattajaseurani siivellä liigatasolle mukaan, kommentoi Borichev.

Borichev on syntynyt Venäjällä Petroskoissa ja muuttanut perheensä mukana 5-vuotiaana Suomeen. Hän ei ole edustanut Suomen värejä lentopallokentillä, vaikka kansalaisuuden puolesta se olisi nykyisin mahdollista. Ainoa maajoukkuekokemus on viime kesän miesten maajoukkueen haastajaleiri, jonka ansiosta osittain Borichev on nyt Loimuun tulossa.

- Kirillin, tai Kirkan, kuten häntä kaikki kutsuvat, nimi jäi mieleen viime kesänä maajoukkueen haastajaleirillä, jossa hänen otteensa miellyttivät maajoukkuetta valmentanutta Daniel Castellania. Hän oli yksi leirin yllätysnimistä ja antoi hyvät näytöt. On hienoa saada nuori, mutta kokenut pelimies takaisin liigakentille ja Loimun paitaan, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Kahden uuden sopimuksen lisäksi Loimun leirissä on varmistunut, että kahden kauden ajan Loimua edustanut ja ensimmäisenä ahvenanmaalaisena pelaajana Mestaruusliigassa esiintynyt Verneri Vetriö ei jatka Loimussa ensi kaudella. Ahvenanmaan ”maajoukkuetta” Bermudalla pelatuissa ”Saarikisoissa” tänä kesänä edustanut yleispelaaja keskittyy jatkossa lentopalloa enemmän opiskeluihinsa.

Loimulla on koossa nyt 10 pelaajasopimusta. Tärkein puuttuva palanen on hakkuri, jota kartoitetaan vielä Suomen ulkopuolelta. Siltäkin osin uutisia saattaa olla luvassa lähipäivinä. Ulkomaalaispelaajat liittyvät Loimun harjoitusvahvuuteen elokuun lopussa, jotta he ovat täydessä iskussa joukkueen mukana syyskuun alussa Kisakalliossa järjestettävässä kesän kolmannessa harjoitusleirissä ja syyskuun puolivälissä Viron kutsuturnauksessa.

Loimun tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Raision Loimu - logo

Loimu - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLoimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää