Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loimun CUP-juna suistui raiteiltaan

 

Loimun CUP-juna suistui raiteiltaan


Loimun unelma paluusta Suomen Cupin finaaleihin kahdeksan vuoden tauon jälkeen musertui sunnuntaina Loimaalla, kun Hurrikaani voitti puolivälieräturnauksen finaaliottelussa Loimun lukemin 3-1 (21-25, 25-19, 25-22, 25-18). Hurrikaanin lisäksi välieriin etenivät kaikki viime kauden Mestaruusliiga menestyksen kautta kotiedun Cupiin saaneet joukkueet, eli Tiikerit, Sampo ja VaLePa.

Avauserän Loimu vei nimiinsä pitkälti hyvän hakkuripelaamisen ja Tuomas Koppasen hyvän syöttövuoron ansiosta. Erävoiton jälkeen Loimun ote kirposi ja Hurrikaani karkasi heti toisen erän alussa 8-2 johtoon. Isännät veivät erää selvin numeroin ihan loppumetreille asti. Koppanen kaunisteli lukemia erän lopussa jälleen hyvällä syöttöputkellaan, mutta erävoitosta vierailijat eivät taistelleet missään vaiheessa toista erää. Kolmas erä näytti tulevan jälleen vieraille valtavasta syöttövirheiden määrästä huolimatta (9 kpl), mutta mustapaidat jumittuivat tilanteeseen 19-22 ja syöttämään astellut Hurrikaanin hakkuri Vladimir Cedic syötteli erän loppuun asti Loimun saamatta palloa kertaakaan pois. Loimu ei toipunut kolmannen erän voiton käsistä lipumisesta, vaan neljäs erä oli enää lähinnä muodollisuus.

Loimun parhaana pelaajana palkittiin libero Juho Rajala, joka nosti hänelle suunnatut kymmenen aloitusta 80%:n tarkkuudella passarille. Puolustustyöskentelyssä Rajalallekin jäi vielä muun joukkueen tavoin parantamisen varaa. Loimulaisista eniten pisteitä takoi hakkuri Shawn Sangrey, jonka pistesaldoksi muodostui 23 pistettä tehoin +11. Kapteeni Ossi Rumpunen oli toiseksi paras pistemies tehden 16 pistettä tehoin +9. Cory Riecks sen sijaan vaelteli Loimaan liikuntahallilla varjojen mailla. Vastaanotto toimi normaalilla tasolla, mutta hyökkäyksessä jenkki jäi kauas omasta tasostaan tehtyään vain 5 hyökkäyspistettä saamastaan 18 passista. Loimun laitureiden tehtävää ei helpottanut se, että joukkueen keskihyökkäys oli todella satunnaista kohtalaisesta vastaanotosta huolimatta. Hurrikaanin parhaana pelaajana palkittiin keskitorjuja Tuukka Anttila, joka teki 11 pistettä tehoin +8. Hurrikaanin paras pistemies oli kuitenkin hakkuri Cedic, joka teki 18 pistettä tehoin +5.

Kovin tavoittein Cupiin lähtenyt Loimu kompastui ratkaisuottelussa aloitussyöttöön ja puolustamiseen. Loimu teki neljään erään peräti 18 syöttövirhettä, mikä on auttamatta liikaa ottelun voittamisen kannalta. Eniten virheitä teki Sangrey, jolle niitä kertyi 5 kpl. Loimu teki 18 virheen vastapainoksi vain 3 ässäsyöttöä, kun Hurrikaanin vastaava saldo oli 8 virhettä ja 5 ässää. Vaikeilla hetkillä puolustuspallot ovat hyviä joukkueen sytyttäjiä, mutta, mutta sunnuntaina sytytystä ei saatu sitäkään kautta, vaan isäntäjoukkue oli libero Jesse Mäntylän johdolla silläkin osa-alueella niskanpäällä kaivaen koviakin lyöntejä parketin pinnasta takaisin peliin.

Loimun tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle
Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää