Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ducks päätti Loimun cup-taipaleen

Ducks päätti Loimun cup-taipaleen

 

Loimun taival tämän syksyn Suomen Cupissa päättyi Vantaan Ducksin vierailtua Kerttulassa. Yksipuoliseksi muodostunut näytös päättyi vieraiden selkeään voittoon suoraan kolmessa erässä. Loppunumeroiksi kirjattiin 0-3 (22-25, 20-25, 21-25).

Ilman kotimaisemissaan Serbiassa käymässä olevaa päävalmentaja Dragan Mihailovicia pelanneet oranssimustat ovat koko ottelun ajan askeleen perässä nälkäistä haastajaansa. Erot sekä yksilötason suorituksissa että joukkuepelin dynamiikassa asettivat peliin ehdot, joista muodostui isännille liian kova pähkinä. Tunti ja vartti riitti sinetöimään Ducksin makean vierasvoiton ja paikan Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle. Siellä haaste kovenee tuntuvasti. Verkon toiselle puolelle asettuu kesän aikana entisestäänkin vahvistunut Hurrikaani.

Nuorentuneella joukkueella viikonvaihteessa käynnistyvään Mestaruusliigakauteen lähtevä Loimu joutui todistamaan rajusti väriä heti kauden ensimmäisessä paineottelussaan. Seitsemän uuden pelaajan sisäänajo ja pelillisen paketin rakentaminen on yhä kesken. Ducks-ottelu toimi tuossa valossa hyvänä mittarina. Se paljasti monia totuuksia, joiden perintöä kannattaa nöyrästi kunnioittaa.

Lopputulosta tärkeämpää on luonnollisesti se, miten ottelun opit siirretään tulevaan. Kuten tiedämme, tappiot opettavat hyvin usein voittoja enemmän. Mitä paremmin Loimu kykenee kanavoimaan keskiviikon epävarmuuden ja virhesuman vakaampaan suoritustasoon, sitä paremmalla tiellä ollaan. Kotiläksyjä jäi nyt jokaiselle miehelle ja myös valmennusportaalle. Sarkaa on vielä rajusti kynnettävänä, se ei jäänyt kenellekään epäselväksi.

Uutta nostetta saanut vantaalaisryhmä jätti itsestään todella positiivisen kuvan. Mustapaidat osoittivat lupaavaa pelillistä kypsyyttä, joka lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Edelliskausien syvä korpimarssi on muuttumassa duurivoittoisempaan suuntaan. Nuorista lupauksista alkaa muovautua aikuisten vääntöön sopiva kilpailukykyinen nippu. Ducksia ei kannata missään nimessä aliarvioida tulevissa liigaväännöissä.

Molemmin puolin runsaasti syöttövirheitä sisältänyt avauserä kääntyi Ducksille Miro Määttäsen (5/0, 1 ässä) syöttövuorolla. Kolmen pisteen suuruisena alkanut karkumatka kasvoi parhaimmillaan jo seitsemään ennen isäntien ryhtiliikettä. Mustapaitojen hetkellinen herpaantuminen vastaanottopelissään nosti Loimun parhaimmillaan jo kahden pisteen päähän. Pyristelyn päätti kuitenkin Ducksin hakkuri Antti Vallin (15/+10, 2 ässää) nuijimalla ratkaisupisteen isäntien parkettiin.

Kakkoserän alku lupasi Loimulle parempaa. Avauserän syväjäässä ollut sentteripeli nosti päätään ja helpotti osaltaan isäntien pistetehtailua. Tasatahtia edettiin aina tilanteeseen 20-20 asti, jolloin vieraiden riveistä nousi esiin tuttu ratkaisija. Kovissa liemissä keitetty kippari Toni Kankaanpää (16/+7, 1 ässä, 2 torjuntaa) teki pari tärkeää pistettä, jotka siivittivät Ducksin erävoiton taanneeseen irtiottoon.

Kolmannesta erästä tuli illan viimeinen näytös. Loimu onnistui sinnittelemään voitontahtoisten vieraiden matkassa aina tilanteeseen 17-17 asti. Sen jälkeen isäntien eväät olivat syödyt, ja nälkäinen vantaalaisryhmä kuittasi ansaitun otteluvoiton taanneen erävoiton ilman suurta tuskaa. 

Loimusta on vaikea nostaa esiin todellisia onnistujia. Jokaisella pelimiehelle jäi varaa parantaa, se on keskiviikon perusteella itsestään selvää. Hakkuri Michael Chemos (14/+5) väläytti kovaa ratkaisuvalmiuttaan. Kapteenin postin perinyt passari Ville Juntura (2/-2, 2 ässää) pelasi kelvollisesti. Tuoreiden jenkkivahvistusten Michael Marshmanin (7/+5) ja Gregory Taylorin (5/+3, 2 ässää, 1 torjunta) osaamisesta jäi vielä paljon ulosmittaamatta. Tulokaslibero Ville Sihvonen (vastaanotto 50%) voi olla tyytyväinen tulikokeeseensa. 

Ducks loisti ennen kaikkea kokonaisvaltaisuudellaan. Unkarilaispassari Balint Magyar jätti itsestään positiivisen kuvan. Sentterit Alpar Szabo (9/+6, 5 torjuntaa) ja Lassi Nurminen (4/+3, 2 torjuntaa) ottivat selkeän niskalenkin oranssimustista kollegoistaan. Laidoilla Kankaanpää ja Määttänen olivat vakuuttavia. Libero Patrik Ovaskalla (vastaanotto 44%) oli oma kiirastulensa avauserän kriittisillä kalkkiviivoilla, jonka nuorukainen onnistui kuitenkin hienosti hoitamaan.

Ducksin kokenut päävalmentaja Ismo Tuominen oli tyytyväinen suojattiensa työnäytteeseen. Etukäteen sovitun taistelusuunnitelman noudattaminen toi makean palkinnon.

- Tultiin hyvin peliin. Moni asia meni, kuten oltiin etukäteen sovittukin. Hyvä valmistautuminen auttoi asioiden sujumista. Eka erän lopussa tuli pieni lapsus, joka onnistuttiin kuitenkin hoitamaan kunnialla. Kaksi viimeistä erää oli sitä, mitä haettiin. Tämä oli ensimmäinen ottelu kovilla panoksilla, ja se tietysti näkyi kentällä. Torjunta- ja vastaanottopeliin olen tyytyväinen. 11 syöttövirhettä ja neljä ässää on hyvä tilasto. Vallin pelasi hakkurina hyvin. Balintin passipeli oli laadukasta. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

Mihailovicia tuurannut Sami Laiho manasi oranssimustien virhesumaa, joka oli omalta osaltaan helpottamassa Ducksin ryöstöretkeä.

-  Tehtiin paljon virheitä, ja pelistä tuli sitä kautta vaikea. Ensimmäinen kova matsi nuorelle joukkueelle, emmekä pystyneet käsittelemään haastetta kunnolla. Syöttöpelimme ei toiminut tänään. Kahteen eka erään tuli 13 syöttövirheitä, mikä on tietysti aivan liikaa. Viimeiseen erään niitä tuli onneksi vain yksi. Omasta joukkueesta on vaikea nostaa esiin onnistujia. Ville Juntura oli varmaankin lähinnä omaa tasoaan.

Loimun tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Kahden uuden pelaajan myötä Loimun joukkue on valmis

Kahden uuden pelaajan myötä Loimun joukkue on valmis

Kuukauden päästä alkavaan lentopallon Mestaruusliigaan valmistautuva Raision Loimu on kiinnittänyt tärkeitä palasia joukkueeseensa, kun hakkurin saappaisiin löytyi kova pallontappaja lajin suurmaa Brasiliasta ja yleispelaajaosastolle lisää leveyttä kotimaasta.

Lue lisää
Loimulle keskitorjuja Yhdysvalloista

Loimulle keskitorjuja Yhdysvalloista

Syyskuun lopussa käynnistyvään lentopallon Mestaruusliiga-kauteen valmistautuva Raision Loimu on täydentänyt joukkuettaan yhdysvaltalaisella keskitorjuja Blake Leesonilla.

Lue lisää
Maajoukkuemiehiä Loimuun

Maajoukkuemiehiä Loimuun

Raision Loimu on hankkinut joukkueeseensa kansainvälistä kokemusta syksyllä käynnistyvää uutta Mestaruusliiga-kautta varten yli neljä metriä.

Lue lisää
Loimulle libero Yhdysvalloista

Loimulle libero Yhdysvalloista

Raision Loimu on peluuttanut lentopallon Mestaruusliigassa viime vuosina kotimaisia nuoria liberoja.

Lue lisää
Loimulle kaksi uutta sopimuspelaaja

Loimulle kaksi uutta sopimuspelaaja

Raision Loimun palapeliä seuraavaa lentopallon Mestaruusliiga-kautta on edennyt ja koossa on nyt kuusi sopimuspelaajaa, kun viimeisimpinä paperinsa allekirjoittivat passari Joel Laakso ja keskitorjuja Eetu Mäki.

Lue lisää
Kasper Vuorinen vaihtaa passaamisen valmentamiseen

Kasper Vuorinen vaihtaa passaamisen valmentamiseen

Raision Loimu on solminut päävalmentajasopimuksen komean pelaajauransa tähän kevääseen päättäneen Kasper Vuorisen kanssa.

Lue lisää