Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hurrikaanille paikallishegemonia

Hurrikaanille paikallishegemonia

 

Lentiskauden ensimmäinen Varsinais-Suomen derby Loimun ja Hurrikaanin välillä päättyi odotetulla tavalla. Todella vakuuttavasti liigakautensa avanneet vieraat kuittasivat ansaitun voiton ja ensimmäisen kiinnityksen epävirallisen paikallissarjan mestaruuden voittajalle luovutettavaan Siljan maljaan. Reilun tunnin mittainen vääntö päättyi lukemiin 0-3 (16-25, 14-25, 22-25).

Tutut kiistakumppanit ovat pelanneet vuosien saatossa useita tiukkoja klassikkoderbyjä. Tällä kertaa pelimerkit olivat sen verran vahvasti loimaalaisten puolella, ettei voitosta muodostunut ikivihreää taistelua. Vakuuttavan ryöstöretken myötä ilman erätappiota oleva Hurrikaani jatkaa puhtaalla pelillä liigataulukon piikkipaikalla.

Keltamustien vahvaksi tiedostettu syöttöpeli oli avainasemassa myös sunnuntaina. Kovakätinen syöttömylly pirstaloi oranssimustien vastaanoton heti avauserästä lähtien. Hurrikaanin koko matsin saldoksi muodostui 12 ässää. Syöttövirheitä loimaalaiset tekivät kahdeksan. Suhdeluku tyydyttää varmasti keltamustien valmennusjohtoa.

Uusia vastuunkantajia ja pelillistä kokonaispakettia sisään ajava Loimu sai hyvän oppitunnin nykylentopallon anatomiasta. Syöttö- ja vastaanottopeli ratkaisevat tämän päivän matsit. Jotta otteluissa olisi mahdollista voittaa, on oma osaaminen hiottava kilpailukykyiselle tasolle. Työtä ja uskoa tarvitaan matkalla kohti parempaa huomista.

Peliteknisten asioiden ohella Loimun kannattaa ammentaa oppia myös kilpakumppaninsa joukkuehengestä. Hurrikaanin kovat yksilöt pelasivat nöyrää joukkuepeliä ilman turhaa parran päristelyä. Jokainen mies pisti itseään likoon myös puolustuspalloissa. Tällainen nöyryys ei ole itsestään selvää huippu-urheilussa. 

Derbyn avauserä haki uomansa Matti Oivasen (8/+5, 3 ässää, 2 torjuntaa) syöttövuorolla. Vakuuttavan ottelun pelannut Hurrikaani-kippari siivitti joukkueensa karkumatkalle, joka kesti vaivattomasti erävoittoon asti. Ratkaisevan pisteen naulasi keltamustien avauskuusikkoon nostettu Loimu-kasvatti Eemeli Kouki (13/+12, 3 ässää, vastaanotto 48%).

Toinen erä ja Matti Oivasen syöttöshow'n toinen osa. Tilanteessa 7-7 syöttämään astellut Maestro mestaroi pikatahtia viisi pistettä, joiden myötä Hurrikaanin toinen erävoitto sai alkutahtinsa. Viimeisen eräpisteen iski vieraiden hakkuri Mikko Oivanen (15/+13, 1 ässä, 2 torjuntaa).

Kolmas erä tarjosi illan selvästi parasta Loimu-pelaamista. Oranssimustat iskivät kovan kovaa vastaan hakkurinsa Michael Chemosin (18/+13) johdolla. Erävoittoon ja ottelun pitkittämiseen isäntien rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet. Hurrikaanin otteluvoiton sinetöinyt eräpiste lähti raamikkaan australialaisen Luke Smithin (13/+9, 2 ässää, 2 torjuntaa, vastaanotto 50%) kädestä.

Hurrikaanin vahva syöttö vaikeutti tuntuvasti Loimun hyökkäyspelaamista, ja se näkyi luonnollisesti isäntien tilastoissa. Chemos olisi kaivannut enemmän tulitukea. Nilkkavammastaan toipunut Verneri Vetriö (8/+1, vastaanotto 41%) kuului illan Loimu-onnistujiin. Senttereistä Michael Marshman (4/+2, 1 ässä, 1 torjunta) väläytteli potentiaaliaan. 

Keltamustien rosteri loisti tasaisuudellaan. Edellä mainittujen pelimiesten ohella jokainen soturi ansaitsee kehut. Avaukseen nostettu sentteri Karri Kutinlahti (7/+5, 1 ässä, 1 torjunta) onnistui mainiosti. Kehuja kerännyt australialaispassari Harrison Peacock (4/+2, 2 ässää, 1 torjunta) oli kaikkien mainesanojensa arvoinen. Kokenut libero Jesse Mäntylä nosti 13 syöttöä 54% tehoin hoitaen samalla puolustusvelvoitteensa tunnollisesti.

Hurrikaanin kokenut sotaratsu Matti Oivanen oli tyytyväinen illan antiin. Pelaaminen maistuu tällä hetkellä hyvältä.

- Tänään oli kiva pelata. Joukkueen peli kulki mukavasti, kuten se on tehnyt koko kauden ajan. Tehdään kentällä sovittuja asioita, ja jokainen mies hoitaa oman tonttinsa. Oma pelaaminen tuntuu tällä hetkellä hyvältä. Terveyden kanssa ei ole ongelmia, mikä antaa mahdollisuuden pelata kykyjen mukaisella tasolla. Uusi passarimme Harrison Peacock on todellinen huippumies. Ei hän ole turhaan pelannut olympialaisissa.

Loimu-kippari Ville Juntura myönsi vastustajan kiistattoman paremmuuden. Myöskään voiton taanneet pelimerkit eivät tulleet hänelle yllätyksenä.

-  Ei ole paljon sanottavaa. 0-3 tuli tauluun, ja vastustaja vei meitä pahasti. Hurrikaanin syöttöpeli tiedettiin jo harjoitusmatsienkin puolesta vaaralliseksi, ja se kylvi tänäänkin tuhoa. Pelistä tuli vaikea, eikä meillä ollut realistisia mahdollisuuksia. Vaikea löytää omasta perspektiivistä positiivisia asioita. 

Keltamustien päävalmentaja Lauri Rantanen kiitteli suojattejaan tasapainoisesta työnäytteestä. Tuloksen takaa löytyi paljon suunnitelmallisuutta.

- Kaksi eka erää syöttömyllymme pyöri erinomaisesti. Saatiin Loimun vastaanotto hajalle, eivätkä he päässeet hyökkäämään tasapainoisesti. Loimu paransi kolmannessa erässä vastaanottoaan. Hoidettiin sekin erä kuitenkin hienosti. Sideoutpelaamiseemme olen tosi tyytyväinen. Tehtiin järkeviä ratkaisuja. Syöttöön olemme tietoisesti panostaneet, kun rosterissa on siihen rahkeita. Karri Kutinlahti pelasi hyvin. Mikäli hän jatkaa samalla tavalla, peliaikaa on luvassa jatkossakin. Kausi on vasta alussa. Peli kulkee hienosti, mutta yhä on vara parantaa ja kiristää ruuvia. Matka on vielä pitkä.

Loimun virkaveli Dragan Mihailovic otti tappion rauhallisesti. Jo etukäteen haastavaksi tiedetystä ottelusta muodostui odotusten mukainen.

- Onnittelut vastustajalle. Olimme tänään ylivoimaisen tehtävän edessä. Vastassa oli liigan tämän hetken paras joukkue. Tiedostimme Hurrikaanin syötön vaarallisuuden, mutta siihen ei löydetty lääkkeitä. Tuollaisen myllyn edessä on tosi vaikea saada aikaan hyvää hyökkäyspeliä. Prosessimme on kesken, ja pelaajillamme on edessään haasteita. Tulosta pitäisi saada, mutta menemme kuitenkin koko ajan eteenpäin. Tänään oli tällainen päivä, seuraava ottelu on uusi haaste ja mahdollisuus.

Loimun tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää