Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loimulle vieraita pohjoisesta

Loimulle vieraita pohjoisesta

 

Turun seudun pyhäinpäivän urheilullinen kliimaksi mitellään Kerttulassa. Raision lentispyhätössä Loimun vieraana on kaksipäiväiselle Varsinais-Suomen kiertueelleen saapuva Oulun Etta.

Kotijoukkue lähtee kauden neljänteen otteluunsa voitonnälkäisenä. Edelliset kolme liigamatsia ovat tarjonneet vain yhden erävoiton. Otteluista kahdessa on tosin kohdattu kivikova Hurrikaani, joka on tällä hetkellä sarjan ehdottomasti paras joukkue. Loimaalaisia vastaan ei ollut mitään saumoja, mutta otteluista saatu oppimäärä on arvokasta pääomaa jatkoa ajatellen. Aina on osattava katsoa myös tulosten taakse. 

Loimulla on kehitettävää pelin jokaisella osa-alueella. Nuorten pelaajien sisäänajo ja pelitavan oppiminen ottavat väistämättä aikansa. Jokainen harjoitus ja ottelu palvelevat haluttuja tarkoitusperiä. Matka on tosi pitkä, eikä mitään ole tarjolla ilmaiseksi. Urakkaa eivät suinkaan helpota Ettan kaltaiset vastustajat, jotka ovat pelikonseptinsa eheydessä oranssimustia edellä.

Loimun alkukauden valopilkku on ollut odotetusti kenialaishakkuri Michael Chemos, jonka käsi käy viime kauden malliin. Akuuttina haasteena on löytää maestrolle tukea. Yleispelaajien taholta on noustava osaamista, joka mahdollistaa nähtyä laadukkaampaa tekemistä niin hyökkäyspelin kuin takakentänkin saralla. Sentteripuolella trio Michael Marshman, Taylor Gregory ja Karri Sihvonen on pelannut varsin miehekkäästi. Tulokaslibero Ville Sihvonen saa liigauransa alkumetreistä puhtaat paperit.

Yksilöiden ohella eteenpäin on mentävä myös joukkueen tasolla. Ottelujen sisällä tapahtuvat alamäet on opittava käsittelemään tavoilla, jotka eivät torpedoi joukkueen pelisuunnitelmaa. Dominoefektin läsnäoloa on kartettava viimeiseen asti. Muuten pyhäinpäivän koitoksesta muodostuu piinaava kiirastuli.

Kotimaisin voimin ja eräällä liigan pienimmistä pelaajabudjeteista operoiva Etta lyö pöytään kivikovan haasteen. Laadukkaasti valmennetut ja ilman suuria egoja pelaavat pohjoisen pojat ovat olleet viime kausina ikävä vieras Kerttulassa. Helppoa ei tule taatusti olemaan tälläkään kertaa. 

Etta on pelannut toistaiseksi viisi liigaottelua. Saldona on kaksi voittoa ja kolme tappiota. Seitsemän sarjapistettä oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukon viidenteen sijaan. Huomionarvoista on se, että oululaisten voitot ovat tulleet kotiareenalla, kun taas vierasmatseissa on voittotili vielä korkkaamatta. 

Kurinalaisuus, taistelutahto ja sitoutunut joukkuepelaaminen tunnetaan Ettan pelillisinä ohjenuorina. Liigasyksy ei ole tuonut mukanaan vallankumouksellista, eikä siihen ole mitään syytäkään. Olli Kuoksan suojatit kuuluvat tälläkin kaudella liigan parhaaseen A-ryhmään. Joukkueen toimivaa pelitapaa ei kannata hämmentää.

Ettan kompaktissa joukkuepelissä isoa roolia näyttelee laatuyksilöiden osaaminen. Niko Haapakoski on nuoresta iästään huolimatta jo eräs sarjan parhaista passareista. Penkiltä löytyy tarvittaessa tuuraajaksi Jussi Mäkinen. Yleispelaajat ovat liigan ehdotonta eliittiä. Kapteeni Anssi "Gandalf" Hakala on oululaisten pelillinen johtaja. Pomppuihme Eetu Pennasen viime kausi oli upea, eikä ole syytä epäillä, etteikö suoritustaso jatkuisi samalla asteikolla. Alkukaudesta vastuuta saanut 20-vuotias tulokas Antti Ronkainen on mielenkiintoinen jokerikortti, jonka potentiaali on vielä tässä vaiheessa monelle vastustajalle yllätyksellinen. 

Liberon tontilla häärii viime kaudella itsensä läpi lyönyt Petteri Kiilunen, joka on perinyt eläköityneen Juho Rajalan isot saappaat. Hakkurin paikalle on kiinnitetty todella lupaava 17-vuotias Joonas Jokela. 202-senttinen järkäle on jo ehtinyt sulkea epäilevien "tuomaiden" suita harvinaisen kypsällä pelaamisellaan. 

Ettan sentteriosasto on vahva. Ville Kaksonen ja Markus Väisänen ovat saaneet seurakseen Rovaniemeltä värvätyn Markus Kaurton, jolla on takanaan upea kesä maajoukkueessa. Kun peli kulki isommissa ympyröissä nähdyllä tavalla, on helppo kuvitella Kaurton olevan kova sana myös kuluvan kauden liigaympyröissä. Ettan torjunta- ja hyökkäyspelaaminen ovat entistä jykevämmällä tasolla.

Onko aika kypsä Loimun liigakauden avausvoitolle? Aloittaako Etta valmistautumisen sunnuntain Hurrikaani-matsiin vieraspisteet takataskussaan? Vastauksia tarjotaan lauantaina klo 17 alkaen. 

Loimun tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle




Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää