Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loimun kova meno jatkuu - Sammon vuoro nöyrtyä

Loimun kova meno jatkuu - Sammon vuoro nöyrtyä

 

Loimu ja Sampo Volley järjestivät huikean trillerin Kerttulan sunnuntai-illassa. Viisieräiseksi venynyt taistelu päättyi lopulta ansaitusti isäntien makeaan kotivoittoon. Loppunumeroiksi kirjattiin 3-2 (21-25, 25-22, 22-25, 25-17, 15-8).

Tutut kiistakumppanit ovat kohdanneet vuosien varrella useissa eeppisissä matseissa, joissa on riittänyt tunnetta ja parranpärinää. Tämän kertainen mittelö ei noussut klassisimpien muistojen tasolle, mutta jännityskerroin oli yhä tallella. Kentällä nähtiin kovaa taistelua joukkueiden vuoroteltua tunneskaalan ääripäissä.

Loimun kotivoitto oli lopulta ansaittu tilinpäätös. Ehyemmin sekä joukkueena että yksilötasolla esiintyneet oranssimustat olivat kuskin paikalla suurimman osan peliä. Viiden ottelun voittoputken kasvattama itseluottamus nosti päätään erityisesti ottelun kriittisillä hetkillä. Tästä paras esimerkki nähtiin päätöserässä, jossa vieraat jäivät tylysti energisen kotijoukkueen jalkoihin.

Kuudes peräkkäinen liigavoitto nosti Loimun ultratasaisen sarjataulukon viidennelle sijalle. Marginaali liigakakkosena majailevaan Ettaan on vain yksi piste. Oululaisilla on tosin takataskussaan kaksi vähemmän pelattua ottelua. Loimun seuraava kotimatsi kahden viikon kuluttua sunnuntaina on juuri Ettaa vastaan. Todellisen trillerin ainekset ovat jo ilmassa.

Sarjakolmosena oleva Sampo lähti otteluun haastavasta tilanteesta. Edellisiltana Loimaalta haettu makea vierasvoitto purki ymmärrettävästi leijonan osan joukkueen latauksesta. Sitä pyrittiin kasaamaan uudelleen nukutun yön jälkeen. Tässä ei kuitenkaan onnistuttu. Kerttulassa ei nähty missään nimessä parasta Sampo-osaamista.

Tappiosta huolimatta Timo Tolvasen suojatit näyttivät vaarallisuutensa. Oman tasonsa alapuolella esiintyneet valkopaidat taistelivat ottelun voitosta aina kalkkiviivoille saakka. Kollektiivisen normitason pikainen palautuminen ja loukkaantuneena tovin olleen ykköspassari Petteri Penttisen panos nostavat Sammon jälleen omalle tasolleen. Sen myötä viime kevään pronssijoukkue taistelee pomminvarmasti mitaleista tänäkin keväänä.

Ottelun avauserä alkoi odotetun tasaisena. Loimu nykäisi neljän pisteen karkumatkan jenkkipassari Scott Fiferin (3/+3) syöttövuorolla. Sampo ei kuitenkaan häkeltynyt tilannetta, vaan nousi teknisen aikalisän jälkeen tasoihin. Tilanteessa 19-19 vieraat ottivat otteen itselleen ja kuittasivat erävoiton kulttipelaajansa Enderwin Herreran (16/+11, 1 torjunta, vastaanotto 77%, hyökkäys 50%) juonittua ratkaisupisteen.

Kakkoserän alku tarjosi todellista shokkihoitoa. Loimu-ikoni Ossi Rumpusen (10/+2, 1 torjunta, vastaanotto 60%, hyökkäys 30%) syöttövuoron jälkeen tulostaululla loistivat 7-0-lukemat. Tuossa vaiheessa moni paikalla ollut kuvitteli erän olevan jo paketissa. Mutta, kuten niin monta kertaa on todistettu, harva asia urheilussa on kiveen hakattu. Sinnikkäästi taistelleet valkopaidat kuroivat eron kiinni hakkuriksi tulleen Timo Leikkaan (21/+11, 1 ässä, 4 torjuntaa, hyökkäys 50%) johdolla. Mahtijohtonsa menettäneet oranssimustat onnistuivat lopulta tasoittamaan erävoitot ensimmäisellä eräpallollaan Leikkaan harmittavan hyökkäysvirheen myötä.

Kolmas erä jatkoi illan aaltomaista teemaa. Tällä kertaa edettiin kalkkiviivoille saakka ilman karkumatkoja. Tilanteessa 20-20 Sampo pääsi kahden pisteen johtoon sentteri Aleksi Kaatrasalon (12/+8, 3 ässää, 2 torjuntaa, hyökkäys 58%) syöttövuorolla. Vieraiden toinen erävoitto sinetöityi toisella eräpallolla Leikkaan toimiessa arkkitehtina. 

Neljännessä erässä ottelu alkoi kääntyä Loimulle. Tiukkojen pallorallien ratkaisut ja yksittäisten pelaajien suoritukset olivat kuin puro, jonka volyymi kasvoi pikku hiljaa yhä suuremmaksi. Isäntien heti erän alussa nappaama johtoasema kesti vaivattomasti ruutulipulle asti. Tasoittava erävoitto sai juhlallisen päätöksensä Kirill Borichevin (2/+2, vastaanotto 29%, hyökkäys 50%) hyökkäyspisteellä.

Viidennestä erästä ei muodostunut jännitysnäytelmää. Nälkäisemmin pelanneet oranssimustat varmistivat ansaitun otteluvoittonsa heti ensimmäisellä ottelupallollaan hakkuri Gino Naardenin (23/+11, 2 ässää, 1 torjunta, hyökkäys 45%) pommitettua ratkaisun Sammon kenttään. Päätöserän todellinen kliimaksi nähtiin upean ottelun pelanneen Tuomas Koppasen (13/+12, 4 ässää, 7 torjuntaa, hyökkäys 33%) juonittua kolme peräkkäistä ässää samalla syöttövuorolla.

Loimun voitossa oli jälleen vahva kollektiivinen leima. Jokainen pelimies hoiti velvoitteensa hienosti. Fiferin passipeli oli tosi vakuuttavaa. Keskellä liigan torjuntapörssin ykkösmies Koppanen ja upeassa vireessä oleva Trent O'Dea (18/+17, 3 torjuntaa, hyökkäys 75%) pelasivat superlatiivisesti. Laidoilla Naarden, Rumpunen ja Verneri Vetriö (6/-3, 2 torjuntaa, vastaanotto 57%, hyökkäys 27%) jatkoivat viime ottelujen vahvaa virettään. Liberovastuun jakaneet Esko Vuorinen (vastaanotto 33%) ja Tuomas Siirilä (vastaanotto 43%) voivat olla esityksiinsä tyytyväisiä.

Sammon ehdoton ykkösmies oli uutta pelillistä kevättä elävä Leikas. Laitasektorilla viime kauden komeetta Andrus Raadik (11/+4, vastaanotto 48%, hyökkäys 42%) oli luvalla sanoen pettymys. Herrera ja Ville Heiskanen (5/+3, vastaanotto 67%, hyökkäys 38%) onnistuivat tehtävissään virolaista paremmin. Hakkurina aloittanut Eetu Häyrinen (8/+1, 1 torjunta, hyökkäys 37%) tuskaili vahvan Loimu-torjunnan (14 torjuntaa) tiiviyttä. Sentterit Kaatrasalo ja Mikko Väliaho (7/+3, 2 ässää, 1 torjunta, hyökkäys 80%) hävisivät selvästi kaksintaistelunsa vastustajan järkäleosastoa vastaan. Passari Aleksi Kössi (1/-4, 1 torjunta) oli mies paikallaan. Liigan liberoeliittiin kuuluva Aleksi Mutka (vastaanotto 66%) oli viimeisen erän notkahdustaan lukuun ottamatta tosi hyvä. 

Sammon pelaajiston puheenvuoron käyttänyt Kössi harmitteli ennen kaikkea joukkueensa suoritustason vaillinaisuutta.

- Ennen peliä osattiin odottaa vaikeaa matsia, jos tehdään se itselle vaikeaksi. Teemana oli lähteä pelaamaan energisesti ja aktiivisesti. Ei silti lähdetty. Puolitoista erää katsottiin, miten vastustaja pelaa. Toisen erän lopulla herättiin vasta pelaamaan. Ei missään nimessä noustu eilisen päivän tasolle - ei joukkueena, ei yksilöinä. Vastaanotto oli hyvää läpi ottelun, lukuun ottamatta viimeistä erää. Hyökkäyspelissä oli jatkuvia ongelmia, johtuivat ne sitten joko passeista tai huonoista ratkaisuista. Tänään ei vaan klikannut yhteispeli. Häyrisellä oli vaikeuksia alussa hakkuripelissään, mutta sisään tullut Leikas paikkasi tilanteen hyvin. Oma pelaaminen on ollut ihan ok. Petteri Penttinen on tulossa takaisin, ja saadaan treeneihinkin säännöllisesti kaksi passaria.

Upeaa alkukautta vetävä Fifer kiitteli Loimun valmennusjohdon ahkeruutta. Vastustajan iskukyvyn etukäteen tehty analysointi oli kaiken vaivan arvoista.

- Oltiin hyvin selvillä vastustajasta jo ennen ottelua. Heidän pelitapansa ja pelaajansa oli hyvin scoutattu. Pysyttiin hyvin pelisuunnitelmassa. Pelattiin energisesti ja aggressiivisesti. Saatiin ratkaisupaikkoihin kovia suorituksia, jotka siivittivät tekemistämme läpi ottelun. Hieno peli kaiken kaikkiaan. Pitkät pallorallit sytyttivät sekä meidät pelaajat että yleisön. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa matsia.

Sammon päävalmentaja Timo Tolvanen ei piiloutunut tekosyiden taakse. Ottelun lunnaat olivat tällä kertaat liian kalliit.

-  Etukäteen eilisen jälkeen osasin odottaa vaikeuksia tälle päivälle. Loimaalla oli paljon tunnetta pelissä, ja onnistuminen siellä nosti haasteita tätä ottelua ajatellen. Joukkueen lataaminen samanlaiseen formuun ei vain onnistunut. Loimu on pelannut viime aikoina tosi vahvasti ja jatkoi sitä tänään. Oli kyllä vaikea ilta. Ei minun mielestäni edes ansaittu tuota yhtä pistettä. Ei saatu mistään kiinni tänään. Välillä ajattelin sanoa erätauoilla puuta heinää, kun mistään ei pidetty kiinni. Tällainen oppireissu tällä kertaa. Loimun ykköstempo oli tänään tosi kova, siihen ei päästy millään kiinni. Laitureita vastaan pärjättiin ihan asiallisesti. Oma peli oli tänään meillä se isoin haaste. Leikas oli meidän paras tänään. Hänen panokseensa olen tyytyväinen läpi ottelun.

Loimu-luotsi Christophe Achten kehui syystäkin suojattejaan. Arvokas päänahka antaa varmasti henkistä voimaa tulevien haasteiden selättämiseen.

- Voitimme ottelun ja nujersimme kovan vastustajan. Olen tosi tyytyväinen. Ottelu eteni aaltomaisesti. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Tulos lämmittää tietysti mieltä, ja samoin se tapa, millä se tehtiin. Pidettiin sovituista asioista kiinni. Vastassa oli eräs liigan kovimpia joukkueita. Heillä on hyviä pelaajia. Tuollaisen joukkueen voittaminen on aina hieno juttu. Voimme silti yhä parantaa omaa pelaamistamme. Ville Sihvonen ja Janne Marttila ovat tulossa jälleen mukaan, ja se tekee meistä vielä vahvempia. Joukkueen kilpailutilanne paranee, ja se tuo uutta syvyyttä pelaamiseemme. Sentteripelimme jatkuu vakuuttavana. Trent ja Tuomas onnistuivat jälleen hienosti.

Loimun tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää