Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loimulle sopimuksia koronan keskellä

Loimulle sopimuksia koronan keskellä

Suuresta koronan aiheuttamasta epävarmuustilanteesta huolimatta Raision Loimussa katsotaan myös tulevaisuuteen. Vielä ei ole varmuutta alkaako uusi Mestaruusliiga-kausi syksyllä ajallaan vai miten pitkään korona vaikuttaa yleisötapahtumienkin järjestämiseen. Loimun tulevaisuuden suunnan ratkaisevat käynnissä olevat tukikampanjat sekä keväällä aloitettava yhteistyökumppanihankinta, jonka aika ei tosin ole tällä hetkellä kaikkein otollisin. Raisiosta löytyy luottamusta näiden toimien johtavan siihen että Suomen perinteisin ja menestynein lentopalloseura nähdään jatkossakin kotimaan pääsarjassa.

- Monia asioita on korona vuoksi auki, mutta tulevaisuuteen on uskottava ja valmistauduttava. Loimu on yhteisönsä avulla selviytynyt aiemminkin vaikeista tilanteista. Käynnissä olevat tukikampanjat ovat saaneet ilahduttavan vastaanoton, mutta tekemistä meillä riittää yhä paljon. Tärkeintä on saada yhdessä korona kuriin. Sen jälkeen voidaan sitten taas keskittyä myös lentopalloon ja muuhun sporttiin, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Loimun joukkueen rakentaminen aloitetaan normaalisti valmennuksesta, joka on tällä hetkellä vielä työn alla. Vaihtoehtoja on kartoitettu niin kotimaasta kuin ulkomailtakin ja myös viime kaudella päävalmentajana toiminut Kasper Vuorinen on mukana vaihtoehtojen joukossa. Jos kesän maajoukkuekausi jossain vaiheessa käynnistyy, on Vuorinen kiinni syksyyn asti naisten maajoukkueessa apuvalmentajana.

Jo ennen päävalmentajasopimusta Loimu on kiinnittänyt pelaajistoonsa omia nuoria lahjakkuuksia, joiden pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan oranssi-mustaa tulevaisuutta. Viime kaudella vahvoja otteita esittänyt, mutta myös loukkaantumisista kärsineen yleispelaaja Väinö Rahkon (19 v., 199 cm) sopimus jatkuu vielä ensi kaudenkin, kuten myös keskitorjuja Eetu Mäen (18 v., 194 cm).  Kevään aikana Loimu on tehnyt tärkeät jatkosopimukset passari Tomi Saarisen (20-v., 196 cm), libero Aatu Kulmalan (19 v., 184 cm) ja yleispelaaja Eetu Kulmalan (19 v., 185 cm) kanssa.

Uutena pelaajana Loimun edustusjoukkueeseen nousee oman juniorikoulun kautta Kuortaneelle nuorisomaajoukkueen valmennuskeskukseen opiskelemaan siirtynyt toisen polven liigalentopalloilija Sebastián Pozo Hernández (18 v. 196 cm). Hän on nuorisomaajoukkueen kantavia voimia ja avauskuusikon vakiokasvo. Pozo Hernández on yksi suomalaisen lentopalloilun kirkkaimmista tulevaisuuden toivoista. Viime kaudella Pozo Hernández pelasi A-junioreita Keimolan Kaikun paidassa ja miesten pelejä Kuortaneen joukkueessa 1-sarjassa, jossa hän oli koko sarjan 8. paras pistemies tehden keskimäärin 12,6 pisteitä per ottelu.

- Haen Mestaruusliigasta ykköspaikkaa ja aion näyttää sen kentällä. Olin Kuortaneen paras pistemies ykkössarjassa ja se on tulevan kauden tavoite myös Loimussa, heittää Pozo Hernández rohkean ja ennakkoluulottoman tavoitteen itselleen.

Pozo Hernándezin isä Jimmy Hernández tuli Kuubasta lentopallon perässä Suomeen jo juniori-ikäisenä ja nousi Varissuon Urheilijoiden juniori- ja farmijoukkueen kautta Loimuun ja Mestaruusliigaan, jossa hän teki pitkän pelaajauran piipahtaen myös Euroopan ammattilaiskentillä. Nuori liigatulokas kantaa ensi kaudella oranssi-mustissa peliasuissa isältään tuttua pelinumeroa 6.

Loimu jatkaa keskustelua niin valmentajakandidaattien kuin myös viime kaudella seurassa pelanneiden ja potentiaalisten uusien pelaajien kanssa. Tarkoituksena on jatkaa rakentamista nuorten kotimaisten lupausten varaan ja värittää ryhmää tuttuun tapaan muutamilla kokeneemmilla pelaajilla joko koti- tai ulkomailta.

Loimun tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle




Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää