Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jälleen oma huippulupaus liigapelaajaksi Loimussa

Jälleen oma huippulupaus liigapelaajaksi Loimussa

Koronasta huolimatta seuraavaan lentopallon Mestaruusliiga- kauteen valmistautuva Raision Loimu on jatkanut kotimaisten huippulupausten kiinnittämistä joukkueen perustaksi. Viime viikolla julkaistujen Tomi Saarisen jatkosopimuksen ja Sebástian Pozo Hernándezin sopimuksen jatkoksi Loimu solmi nyt pelaajasopimuksen niin ikään aivan Suomen kirkkaimpien lentopallolupausten joukkoon kuuluvan Aleksei Zhbankovin kanssa. Yhden vuoden sopimuksen tehnyt nuorukainen täyttää kesällä 17 vuotta ja pituutta hänellä on jo 204 senttiä.

Zhbankovista tulee toisen polven liigapelaaja, sillä hänen isänsä Ruslan Zhbankov saapui Suomeen ja Loimuun syksyllä 2000 ja juhli oranssipaidassa Suomen mestaruutta heti ensimmäisen kauden päätteeksi. Menestyksekkään pelaajauran jälkeen Ruslan Zhbankov jäi perheineen asumaan Raisioon, jossa Ruslan myös aloitti valmentajan uransa. Aleksei Zhbankov ottaa Loimussa käyttöönsä isänsä aiemmin käyttämän pelinumeron 7.

Huipputasolle nouseva nuorukainen on saamastaan mahdollisuudesta innoissaan: "Tulen Mestaruusliigan mielelläni. Tavoitteena on ottaa heti aloituskuusikon paikka joukkueessa ja kehittyä pelaajana edelleen. Tavoitteet lentopallossa on olla paras mahdollinen pelaaja, mikä itse voin olla."

Isänsä tavoin keskipelaajana omimmillaan oleva Aleksei pystyy pelaamaan myös hakkurin tontilla. Hän on Suomen suurimpia lentopallolahjakkuuksia ja nuorten maajoukkueen kapteeni, vaikkei olekaan siirtynyt opiskelemaan Kuortaneelle nuorten maajoukkueen valmennuskeskukseen.

Aleksei on Loimun oman juniorikoulun kasvatti, joka on pelannut Loimun junioreiden ja miesten alasarjajoukkueiden lisäksi Maskun Katajan junioreissa sekä kaksi kautta Turun Tovereiden väreissä miesten ykkössarjaa isänsä valmennuksessa.

Loimun tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää