Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option. Nuori TPS-kasvatti debytoi turkulaisseuran edustusjoukkueessa päättyneellä miesten Ykkösen kaudella. Pohtion tuore jatkosopimus kattaa kauden 2024.

Päättynyt kausi alkoi Pohtion osalta erittäin lupaavasti, sillä heti ensimmäisessä harjoitusottelussa hän sai tililleen sekä maalin että maalisyötön. Nuori laitahyökkääjä herätti huomiota nopeudellaan ja rohkeudellaan haastaa vastustajia. Pohtion hyvin alkaneen kauden pilasivat kuitenkin kaksi loukkaantumista, joiden takia hän joutui keväällä olemaan sivussa pelikentiltä kolmen kuukauden ajan.

– Minulla ei ole ikinä ollut niin itsevarma olo kuin sen Piffeniä vastaan pelatun ensimmäisen edustusjoukkuepelin jälkeen, kun yhden puoliajan aikana tein maalin ja annoin maalisyötön. Alku oli tosi hyvä, mutta aika nopeasti se sitten lähti väärään suuntaan loukkaantumisten takia. En löytänyt enää samanlaista virettä fyysisesti ja se onnistumisten tuoma itseluottamuskin vähän hävisi, Pohtio kertoo.

Pohtio nousi vuosi sitten TPS:n GANT-akatemian kautta mukaan edustusjoukkueeseen, ja nyt takana on ensimmäinen kausi miesten sarjoissa. Loukkaantumisten myötä vastuu edustusjoukkueessa jäi vielä pieneksi, ja Pohtio pelasi pääasiassa TPS Akatemian riveissä miesten Kolmosessa.

– Vaikka kausi olikin rikkonainen, niin oli tosi tärkeää päästä pelaamaan nyt ensimmäistä kertaa miesten pelejä. Tulevaan kauteen on helpompi lähteä, kun on treenien ja pelien kautta jo tiedossa, mitä on tulossa eteen, Pohtio kokee.

Edellisen harjoituskauden vahvat otteet antavat nuorelle laitahyökkääjälle paljon uskoa tulevaan.

– En saanut itsestäni kaikkea irti viime kaudella, mutta lähden nyt tosi innokkaana ja näytönhaluisena uuteen harjoituskauteen. Ne viime talven pelit antavat itselleni tosi paljon uskoa. Tiedän mihin parhaimmillani pystyn.

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne
puolustus: Umar Bala Muhammed, Eero Uusitalo
keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho
hyökkäys: Onni Helén, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen

TPS:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2023 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2023

Ottelut kaudella 2023

Seuran tiedot - Seuran kotisivutFC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää
FC Interin Jan Heinonen lainalle Kokkolaan

FC Interin Jan Heinonen lainalle Kokkolaan

FC Interin 18-vuotias Jan Heinonen siirtyy lainasopimuksella Ykkösessä pelaavaan Kokkolan Pallo-Veikkojen joukkueeseen.

Lue lisää