Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Inter murskasi Hakan tennislukemin

Jos tennistähti Roger Federer on joskus vaisun alun jälkeen marssinut vakuuttavaan erävoittoon, niin sama nähtiin Interin toimesta Veritas Stadionilla torstaina Hakaa vastaan pelatussa Veikkausliigaottelussa. Inter oli ottelun alussa vaisu, mutta marssi ottelussa lopulta tennismäiseen 6-1(1-1) voittoon.

Ottelu alkoi palkitsemisilla. Interistä palkittiin Veikkausliigan kuukauden valmentaja Job Dragtsma ja kuukauden pelaaja Timo Furuholm. 100 liigaottelusta Veikkausliiga muisti Interin Severi Paajasta ja Hakan Marco Matronea.

Palkittu Furuholm oli lähellä kasvattaa maalisaldoaan heti pelin 3. minuutilla. Nosto puolustuksen ahdistelemana nousi kuitenkin yli vastaan tulleen Haka-vahti Saku Pesosen ja samalla yli maalin.

Ottelun avausmaalista vastasi kesken Interin painostuksen vierasjoukkue Haka. Pekka Sihvola keskitti etutolpalle, josta Jarno Mattila ohjasi pallon helposti ohi maalivahti Magnus Bahnen – 0-1 Hakalla.

Maali lamautti Interin peliä ja peli ei oikein ottanut käynnistyäkseen oikein missään vaiheessa. Ihan jakson lopussa Inter sai peli rullaamaan ja teki ansaitun tasoituksen Mika Ojalan toimesta. Hyvän syötön tilanteeseen antoi oikea laitapakki Joni Aho.

Minuuttia myöhemmin Inter oli lähellä lisätä johtoaan, kun Ahon keskitys ajautui hyvään vetopaikkaan Henri Lehtoselle. Hakan puolustus ehti kuitenkin peittämään Pänän oikean jalan laukauksen. Näin tauolle mentiin siis 1-1- tasatilanteessa.

Inter aloitti ottelun toisen jakson tyrmäävästi. Pelikello ehti juuri ja juuri 47. minuutille, kun pallo oli Hakan maalissa. Maalin teki Mika Ojalan onnekkaan syötön jälkeen Henri Lehtonen, joka kiersi Haka-vahti Saku Pesosen ja siirsi pallon tyhjiin.

Interin kolmas oli lähellä 53. minuutilla, kun Domagoj Abramovic pääsi yksin läpi. Ohjaus meni kuitnkin hieman ohi maalin pystytolpan. Kaksi minuuttia myöhemmin pallo oli kuitenkin Hakan maalissa. Maalista vastasi Henri Lehtosen loistavan esityön jälkeen Timo Furuholm.

Neljä minuuttia myöhemmin Furuholm kunnostautui järjestelijänä. Syöttö mainion kuljetuksen jälkeen takaviistoon Ojalalle, joka laukoi pallon tolpan kautta sisään. Sama kaksikko oli asialla 64. minuutilla. Tällä kertaa maalista vastasi Ojalan keskityksestä Furuholm.
Hakan ainoat paikat toisella jaksolla tulivat 70. ja 74. minuutilla. Ensin maali pääsi yrittämään Jaakko Juuti, mutta laukaus kilpistyi Joni Ahoon. Jälkimmäisessä Jarno Mattila pääsi laukomaan keskeltä, mutta Magnus Bahne torjui laukauksen hyvin alakulmasta.

Vartti ennen loppua Inter iski vielä kuudennen maalin. Maalin teki vaihdosta kentälle tulleen Solomon Duahin loistavasta syötöstä erittäin hyvän ottelun pelannut Domagoj Abramovic. Summa summarun – game set and match Interille tennislukemin 6-1.