Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS yrittää pysytellä mitalin tuntumassa Jaron kustannuksella

 

TPS yrittää pysytellä mitalin tuntumassa Jaron kustannuksella


Vahvassa kotivireessä oleva TPS yrittää kaataa perjantaina ensimmäisen kerran tällä kaudella FF Jaron. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa pietarsaarelaiset veivät Turusta täydet pisteet lukemin 1-3. Kauden toinen kohtaaminen Pietarsaaressa päättyi tasalukemiin 1-1.

- Kauden ensimmäisestä pelistä jäi sekava kuva. Siinä oli ulosajoa ja muuta tapahtumaa. Johdettiin alussa, mutta päästettiin Jaro peliin mukaan ja ohi. Pietasaaressa oltaisiin ansaittu voitto tilanteiden puolesta. Jaro on ollut meille aina hankala vastus, vaikka viime kausina ollaan voitettu pari kertaa jopa Pietarsaaressa, TPS-kippari Jarno Heinikangas muistelee.

TPS on ollut jostain syystä tällä kaudella vaikeuksissa juuri pohjalaisjoukkueiden kanssa. TPS kävi viime sunnuntaina toistamiseen Vaasassa tällä kaudella ja tulijaisina oli kauden toinen tappio VPS:lle. Jaro puolestaan pelasi 1-1-tasapelin Hakaa vastaan kotitantereellaan.

- Noustiin kahdesti Vaasassa tasoihin, mutta Moisanderin Henkan punainen ja siitä seurannut pilkku käänsivät nopeasti pelin lopullisesti heille. Molemmat pohjalaisjoukkueet ovat jostain syystä olleet vaikeita meille, mutta perjantaina sitä kurssia käännetään toiseen suuntaan kaatamalla Jaro, Heinikangas toteaa.

TPS joutuu VPS-ottelun jäljiltä uudistamaan maalivahtiosastoaan. Henrik Moisander kärsi kahden ottelun pelikieltoa ja Jukka Lehtovaara toipuu leikkauksesta loppukauden. Nuori 17-vuotias Otso Virtanen joutui tekemään liigadebyyttinsä aika kovaan paikkaan Vaasassa. Ensimmäinen konkreettinen kosketus Veikkausliigan tuli siitä, kun hän yritti ottaa kiinni Edgar
Bernhardtin pilkkua.

- Valmentajat ovat miettineet viikolla ratkaisua asiaan ja myös niitä tehneet. Emme me perjantaina maalivahtipeliin kaadu, Heinikangas uskoo.

Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko teki kesken kauden loistavan scouttauksen hyökkäyspäähänsä. KPV:stä siirtynyt georgialaishyökkääjä Irakli Sirbiladze on osoittautunut varsinaiseksi kultakimpaleeksi ja mies on takonut yhdeksässä ottelussa kahdeksan maalia. Toinen Jaron syömähammas on kymmenen maalin Papa Niang.

- Kaveri on iskenyt palloa maaliin samaan tahtiin kuin Roope viime kauden lopussa. On ihan selvä juttu, että häntä täytyy seurata tarkasti. Jaro kuitenkin hyökkää koko kentän leveydeltä ja kyllä sieltä muitakin ratkaisijoita löytyy, kuten juuri Papa Niang ja nuori Simon Skrabb, joka
teki ensimmäisen liigamaalinsa juuri meitä vastaan keväällä, Heinikangas varoittelee.

Kun Veikkausliigassa on jaossa vielä 27 pistettä, on TPS:llä matkaa himmeimpään mitalisijaan ja JJK:hon viisi pistettä. TPS:n paikalliskilpailija FC Inter majailee seitsemän pisteen päässä Tepsistä sarjakakkosena. TPS kohtaa tämän kaksikon vielä kotiotteluissaan tällä kaudella.

- Pisteitä on jaossa vielä paljon. Olemme olleet viime kausina syksyllä parhaassa iskussa ja uskon siihen nytkin. Ei niitä mitaleita ole vielä jaettu, vaan taistelu jatkuu niin kauan kun on edes teoreettisia mahdollisuuksia olemassa, Heinikangas lupaa.

TPS-FF Jaro alkaa Turun Veritas Stadionilla perjantaina 16.9. klo 18.30.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää