Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey jatkoi voittojen tiellä

Vainiola räjäytti OSG Areenan viimeisellä sekunnilla!

OS/G Areenalla nähtiin keskiviikkona huikea kiekkotrilleri, jonka loppuratkaisu saatiin vain sekunnin sadasosia ennen loppuvihellystä. Tuhat päisen kotiyleisön riemuksi voittomaali nähtiin Peliittojen maalissa, kun TUTO Hockeyn Ville-Vesa Vainiola viimeisteli 3-2 voittomaalin pysäyttäen kellot aikaan 59.59. Voitolla TUTO nousi sarjassa jo jaetulle kakkospaikalle.

Kultaiset kypärät OS/G- areenalla

SM- liigan malliin myös Mestiksessä on otettu käyttöön kultaisen kypärän systeemi. TUTO Hockeyssä kyseistä symbolia illan ottelussa kantoi odotettu paluumuuttaja Antti Virtanen, joka noin viiden minuutin kohdalla vapautti kotijoukkuuen pitkään jatkuneesta Heinola- kammosta kronkittuaan pikkumustan Peliitta- veskari Tuukka Huumosen taakse. Virtasen avausosuma siivitti kotijoukkueen esitykseen jonkalaista siltä on pitkään odotettu. Toki vieraillakin oli avauserässä oma etsikkoaikansa varsinkin kahden peräkkäisen turkulaisjäähyn aikana, mutta niin Markus Laine kuin Markku Vuorisalokin saivat istua loppuun asti pikkukakkosensa. Mitä pidemmälle avauserää edettiin, sitä irtonaisemmaksi Petri Niukkasen suojattien meno yltyi ja selviä maalipaikkoja jopa tuhlattiin herkuttelufiiliksessä.

Huikea ratkaisu

Peliittojen kultaista kypärää kantoi Pelicans -laina Sami Blomqvist. Blomqvist ei Virtasen tavoin kuitenkaan saanut merkattua tililleen joukkueensa avausosumaa, vaan Aapo Lampinen, joka toisen erän alussa näyttävän syöttelyketjun lopputuloksena tasoitti pelin TUTO Hockeyn Otto- Eemeli Linken istuessa estämisjäähyään. Tarjoilun Lampisen osumaan nakutteli monasti turkulaisille harmaita hiuksia aiheuttanut Jani Keinänen. Vaan tehokas oli myös TUTO Hockeyn Aki Keinänen, jonka yksilösuoritus(2-1) räjäytti OS/G Areenan kotiyleisön, jota oli saapunut paikalle upeasti yli 1000 katsojaa. Osoituksena vierasjoukkueen vaarallisuudesta heinolalaisten kultakypärä Sami Blomqvist tasoitti ottelun kolmannen erän alussa. Peliittojen tasoituksen jälkeen ratkaisua haettiin puolin ja toisin ja aika ajoin kiekko pyöri vaarallisesti TUTO- vahti Tommi Virtasen näköpiirissä. Sinetti ottelun voitolle oli kuitenkin trillerimäisin mahdollinen. Antti Virtasen namupassi päätyi Ville-Vesa Vainiolalle, jonka tyylikäs sivallus upposi Peliitta- maaliin. Videotarkastuksen jälkeen tuomarin osoitus kohti keskipistettä nosti riemun ylimmilleen turkulaisleirissä.

Valmentajien kommentit:
Petri Niukkanen(TUTO Hockey):
Alku pärjättiin hyvin, samoin toisessä erässä hanskattiin ihan mallikkaasti mutta kolmannessa erässä jäätiin jyrän alle. Peliittojen rynnistys torjuttiin, kiitos ennen kaikkea hyvin pelanneen maalivahti Tommi Virtasen. Ottelusta jäi hyvät fiilikset joiden turvin on kiva lähteä Pohjois- Suomen kiertueelle.

Janne Sinkkonen(Peliitat): ”Ottelu oli urheilua raadollisimmillaan. Hyvästä illasta huolimatta lopputulos tyrmäsi”.

TUTO Hockeyn kotiottelu jatkuvat OS/G- areenalla perjantaina 30.9.2011 kello 18.30, jolloin kauden 2009-2010 mestari Jokipojat saapuu Kupittaalle.