Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kari Makkonen TUTO Hockeyn uusi päävalmentaja

 

Kari Makkonen TUTO Hockeyn uusi päävalmentaja


TUTO Hockeyn uusi päävalmentaja on Kari Makkonen. Makkosen edeltäjä Petri Niukkanen on vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Hän jatkaa organisaation palkkalistoilla ja mahdollisesti muissa tehtävissä, jotka katsotaan myöhemmin syksyn aikana. TUTO Hockeyn toisena valmentajana jatkaa Kai Ortio.

Mikko Lehtinen, hallituksen puheenjohtaja:
Hallituksen puheenjohtaja Mikko Lehtinen avasi tilaisuuden seuraavin kommentein:

Vähän on erilainen fiilis kuin 6.6. Marinan avaustilaisuudessa. Tämä on ikävä ja iloinen tilanne, ihan miten asian haluaa nähdä. Kävelin eilen varmasti ennätyksellisen paljon miettiessään yksin, miten tämä asia hoidetaan. Tämä ei ollut helppo päätös, mutta nähdäksee olimme tehneet kaikki muut keinot suunnan muuttamiseksi. Siitä olen iloinen, että saimme ammattimiehen tilalle.

Korostan myös, että Petri Niukkanen ei ole saanut potkuja, vaan hän jatkaa seuran palkkalistoilla. Katsomme myöhemmin syksyllä yhdessä Niukkasen kanssa, voisiko hän työskennellä muissa tehtävissä organisaatiossa, mutta aivan aluksi annamme hänen huilata. Olemme kiitollisia Niukkaselle hänen työstään TUTOssa lähtien 1986 alkaneesta pelaajaurasta.

Juhani Tammisen kommentit:
TUTO Hockeyn varatoimitusjohtaja Juhani Tamminen kommentoi tuoreen päävalmentajan valintaa seuraavasti:

TUTO Hockey Oy:n varatoimitusjohtaja Juhani Tamminen luonnehtii tuoretta päävalmentajaa seuraavasti: Kari Makkonen on kokenut, legendaarinen suomalainen kiekko-osaaja, joka tuntee nykykiekon lainalaisuudet. Hän on myös ahkera ja lojaali ammattilainen, joka uskalsi ottaa loppukauden haasteellisen projektin vastaan.

Valitsimme (hallitus) Makkosen viiden ehdokkaana joukosta. Kriteereinä olivat kokemus, osaaminen ja nuorten pelaajien kehittäminen.  Tärkein päätökseen vaikuttanut tekijä oli Makkosen rohkeus ottaa vastuulle loppukauden projekti. Mikäli projekti onnistuu, hän on meidän ykkösvaihtoehto päävalmentajan pestiin ensi kaudella. Tätä asiaa tarkastellaan helmikuun loppupuolella uudestaan. 

Kari Makkosen kommentit:
Tuore päävalmentaja Kari Makkonen kommentoi pestiään seuraavasti:
Juttelin Tamin kanssa muutama viikko sitten kiekkoasioista, kun hän kysyi minulta, että olisinko valmis valmentamaan ensi kaudella. Kun kyseessä on vanha ystäväni ja näinkin legendaarinen seura kuin TUTO, niin vastasin vielä saman puhelun aikana, että olen ehdottomasti valmis, jos puhelin soi.

Kun yllättävä soitto tuli etuajassa vastasin myöntävästi ja katsoin ensimmäiseksi sarjataulukkoa. En tiedä sanooko teille luku 51 mitään, mutta sehän on aivan katastrofaalisen huono. Sarjasta on nyt pelattu ilmeisesti 13-14 ottelua, joten maaleja on päästetty keskimäärin lähes neljä ottelua kohden, sillä harvoin voittaa pelejä. Meidän ensimmäinen tehtävä on tiivistää puolustuspeliä. Se lähtee siitä, miten reagoimme kiekon menetyksiin ja vastaanotamme vastustajan hyökkäykset. Joukkueella on oltava selkeä taktiikka, jota kaikki noudattaa ja johon voidaan luottaa vähän huonompinakin päivinä. Selvää on kuitenkin se, että taktiikka ei tuo yhtään pistettä, vaan se miten ne viisi kaveria kaukalossa toimivat.

Toni Jalo ja Kai Ortio:
Kapteeni Toni Jalo ja valmentaja Kai Ortio kommentoivat tilannetta seuraavasti.

Fiilikset ovat sekavat. Aina kun valmentaja vaihtuu, on pelaajienkin katsottava peiliin, sillä mehän siellä pelaamme. Pelillisesti meidän on selkeytettävä pelaamistamme, niin että jokainen kopissa ymmärtää miten pelataan.

Olen iloinen saadessani jatkaa. Kyllähän tämän tiedon tullessa hetken piti miettiä mitä on tapahtunut. Kun johto halusi minun jatkavan tehtävässä, niin oli aika selkeää, että jatkan. Se, että saan olla tässä projektissa mukana, on minulle niin iso juttu, etten minä tästä vapaaehtoisesti poistu.

Eniten kehitettävää meillä on koko viisikon puolustuspelaamisessa erityisesti keskialueella ja omassa päässä. Puolustajien osalta kaipaan edelleen kovempia otteita oman maalin edustan pelaamiseen.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSimon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää