Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS kohtaa maanantaina Caribiassa Erän

Sarjatauolta hieman ailahdellen palannut TPS palaa kotiyleisönsä eteen maanantaina, jolloin se saa vastaansa oman kautensa erinomaisesti aloittaneen Tapanilan Erän. Erä on saalistanut kahdeksasta pelaamastaan pelistä yhtä vajaat täydet pisteet eikä se ole vielä ennen viikonlo-pun otteluita kokenut yhtään tappiota.

TPS:n pelit ovat sujuneet maaottelutauon jälkeen hieman kaksijakoisesti. SSV:n vieraana tuomisina oli nolla pistettä (lopputulos 6-4), mutta varsinkin kahden jälkimmäisen erän peliesi-tys oli erittäin lupauksia herättävä. Viimeistelyharjoitukset ennen Koovee-ottelua sujuivat mai-niosti, mutta Tampereella TPS ei kyennyt likimainkaan samalle tasolle (lopputulos 9-6). TPS:n toinen valmentaja Teemu Varis ei ole lainkaan huolissaan.

- Ollaan oltu tosi hyviä ja menty rajusti eteenpäin, joten en näe mitään syytä miksei maanan-taina palattaisi tälle kehitysuralle.

- Taidothan ei näiden matsien välissä häviä mihinkään. Ollaan nähty, että oma taso riittää ketä tahansa vastaan kun keskittyminen on kohdillaan ja laatutekijät kunnossa. Omalla jutulla saa-daan se paras mahdollinen tulos joka kerta.

Erä on uudistunut tälle kaudelle voimakkaasti, sillä poissa on Erän kestomenestyjäksi nostanut valmennustiimi Petteri Bergmanin johdolla. Joukkue menetti myös pari kappaletta huippu-ratkaisijoita (Lauri Kapanen, Jani Kukkola) sekä kokeneita luottomiehiä (Pasi Laitila, Hen-ri Lehtonen, Lauri Lehtonen). Teemu Kalinaisen valmentama ryhmä on kuitenkin toipunut menetyksistä erinomaisesti ja joukkue on esittänyt erittäin tasapainoista ja tiivistä joukkuepe-laamista. Erä on tällä hetkellä päästänyt vähiten osumia omiinsa (27 osumaa kahdeksassa pe-lissä), joten helppoa ei mosalaisten puolustuksen murtaminen tule olemaan.

Teemu Varis näkee, että Erä kaatuu TPS:n tutuilla, omilla lääkkeillä.

- Otamme pallokontrollin itsellemme kuten teimme SSV-pelissä ja lähdemme määräämään ottelun kulkua. Nostetaan oma tekemisen taso sinne, missä se on ollut, varmasti tulee hyvä.

Seuraa heitä:

Miko Kailiala, TPS: Todella kovassa iskussa tällä kaudella ollut ”Miklu” johtaa Salibandyliigan maalintekijätilastoa yhdessä Kooveen Marko Lahtisen kanssa. 16 liigaosumaa on kova saldo 18-vuotiaalle, vasta toista kauttaan liigassa pelaavalle ykköskentän hyökkääjälle. SSV-pelissä maalinälkäinen Miklu ampui peräti 19 kertaa kohti hallitsevan mestarin maalia, Koovee-pelissäkin nuori mies tykitti yhdeksän kertaa. Kahdessa viimeisessä pelissä on silti nähty vain yksi osuma – avautuuko maalihanat kunnolla taas maanantaina?

Tomi Ikonen, Erä: Erä menetti maalin suultaan monivuotisen luottomiehensä, maajouk-kuevahti Jani Naumasen. Naumasen viime kauden loppu oli kuitenkin loukkaantumisen sä-vyttämä. Korvaaja löytyi Tampereen Classicista, eikä tason voida katsoa pudonneen. Tomi Ikonen on nähty niinikään Suomen maajoukkueen maalin suulla ja mies on omalla erinomai-sella panoksellaan pitänyt huolta siitä, että maalinteko Erää vastaan on ollut todella haastavaa. Kestääkö Ikonen TPS:n nuorten maalinälkäisten pelaajien haasteen?

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.