Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockeyn loppukiri jäi vajaaksi

 

TUTO Hockeyn loppukiri jäi vajaaksi


Vaikka joulu onkin jo ovella, niin ovela joulu ei ole sentään ole että sen läheisyys estäisi Mestiksen pelaamisen. TUTO Hockey sai Kupittaan OS/G- areenalla vastustajakseen syyskauden viimeisessä kotipelissä Mikkelin Jukurit. Joukkueilla oli ennen keskiviikon kihinää takanaan kuluvalla kaudella kaksi kohtaamista. Molemmat kohtaamiset pelattiin syksyllä Mikkelin Kalevankankaalla, joten vasta nyt turkulaisilla oli mahdollisuus ensimmäistä kertaa nähdä sarvipäät OS/G- areenalla. Vauhdikastempoinen vääntö oli kutakuinkin mikkeliläistä näytöstä. Maaleihin 3-5 päättynyt ottelu johdatteli joukkueet joulutauolle. Jukurit vahvisti otettaan sarjan kakkosena ja TUTO Hockeyn valkoisen joulun tavoittelu jäi harmillisesti kahden pisteen päähän.

Viime pelit Kupittaalla ovat ollet monin tavoin värikkäitä eikä Jukurit- matsi tehnyt tässä linjassa poikkeusta. Vieraat saivat pelata ottelun alkuminuuteilla yhtä maalia ja jo muutaman minuutin pelailun jälkeen taululla loiskottivat luvut 0-1. TUTOn pelatessa ylivoimalla Kai Syväsalmi myöhästyi puolustuksesta ja vastaantullut TUTO- veskari Juho Santanen haroi tyhjää, mutta Syväsalmen rikkomisella maali varjeltui. Alkuhörhöilyjen jälkeen otteet tasoittuvat kovasti ja muutama minuutti ennen ensimmäisen erän loppua asialla oli Keni, Mestiksen kruunaamaton maalikuningas. Värikkääseen erään mahtui myös Jukurien Matti Uusivirran puskemisesta aiheutunut ulosajo ja kosolti läheltä piti tilanteita, vauhtia ja kuumia tunteita.

Savolaiset piällysmiehet

TUTOlle tarjottu pitkä ylivoima jakautui erätauon molemmin puolin ja sujui muutenkin joulupukin odottelun merkeissä. Jäähyn jälkeen savolaiset hämmensivät vaihdelaatikkoaan ja löysivät uuden vaihteen. Sen siivittämänä Mikkelin poika oli pika pikaa kahden maalin johdossa, ajan mittaan sitten jo kolmen. Mitä pidemmälle toista erää edettiin, kasvoi kotijoukkueen tuska ja kurjuus. Savolaiset toimivat piällysmiehen elkein, eivätkä juuri kyselleet tutolaisten näkemystä siitä millä tavalla pelissä piti edetä. Kyyti oli aika lailla kylmää. Erän maaliluvut 0-3 eivät jättäneet mitään jossiteltavaa.

Kolmanteen erään odotettiin luonnollisesti taka-ajoon janoavaa kotijoukkuetta. Mahdollisuuksia moiseen tarjoiltiin montakin kertaa ylivoimien muodossa, mutta raaka fakta on se että Jukurit eivät juuri tilaa antaneet. Lauri Aaltosen 2-4 kavennus loi kuitenkin pientä toiveen pilkettä turkulaisleiriin. Täysin yksin maalin kulmalle jäänyt Aaltonen nosti mallikkaasti pikkumustan Kai Tillasen vartioimaan häkkiin. Molemmat joukkueet maalasivat vielä kerran, mutta totuuden nimissä on todettava että kotijoukkueen loppukiri ei saanut sellaista tuulta purjeisiin joilla oltaisiin noustu tasoihin saatikka voittoon.

Valmentajien lausumaa:

Kari Makkonen(TUTO Hockey): ”Kaksi ensimmäistä erää oltiin auttamattomasti jälkijunassa. Varsinkin Jukurien luisteluärhäkkyys oli hurjaa. Hienoa oli se että missään vaiheessa ei lyöty läskiksi. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä illan ottelussa.”

Jarno Pikkarainen(Jukurit): ”Hyvät pisteet saatiin. Varsinkin 5-5- pelaamisessa pärjäsimme hyvin. Alivoimatilanteissa olimme ajoittain pulassa, mutta vastaavasti toinen erä oli selkeästi meidän. On tunnustettava että emme missään tilanteessa olleet hätää kärsimässä.”

TUTO Hockeyn joulutauko kestää ”peräti” kuusi päivää. 28.12.2011 TUTO matkustaa Vantaalle, 30.12.2011 Heinolaan ja 4.1.2012 Lempäälään. Seuraava kotiottelu OS/G- areenalla pelataan 13.1.2012, jolloin TUTO saa vastaansa SaPKon.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää