Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockeylle näyttävä kotiinpaluu

”Viidesti vieraissa”- turneelta palannut TUTO Hockey sai perjantai- illan koitoksessa OS/GAreenalla vastaansa ehkä parhaan mahdollisen vastuksen; SaPKon. Sarjan häntäpäähän ”sementoituneet” joukkueet olivat ennen perjantaita kohdanneet kahdesti. Molemmat koitokset olivat kääntyneet pässilaumalle onnekkaasti, joten haastetta kotijoukkueelle riitti. Revanssi, makoisa sellainen, saatiin maalein 6-4. SaPKon päänahka saalistettiin ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella. Mikä oleellisinta, saavutettu voitto pitää turkulaiset edelleen play off- kahinoissa mukavasti mukana. Lähes kaksituhatpäinen yleisö sai kokea värikkään ja tapahtumarikkaan illan.

Vuoristoratamaisesti edennyt talvinen turnee halki Vantaan, Heinolan, Lempäälän, Joensuun ja Kajaanin toi turkulaisten laariin ”vain” kuusi pistettä. Mahdollisesti jo lievää koti-ikävää poteneet tutolaiset saivat pitkän tauon jälkeen taas tuta miltä tuntuu Kupittaan kotoinen jää. Uudenlaisten puitteiden, uudenlaisen jäälletulon ja huikean katsojajoukon edessä Kari Makkosen suojatit äityivät heti sellaiseen menoon että sähköt pois. Ensimmäisen erän puoliväliin mennessä maalailuhommissa olivat kunnostautuneet jo Antti Reivonen sekä kauden avausmaalin TUTO- sotisovassa värkännyt Kai ”Syvis” Syväsalmi. Erän loppua kohden turkulaisluistin pikkiriikkisen tylsistyi ja lurahtipa yksi pikkumusta Juho Santasen taakse, mutta kokolailla turkulaisissa väreissä erää työstettiin.

Täysrähinä päällä

Jos ensimmäisessä erässä SaPKo tarjoili kotijoukkueelle mahdollisuuden esittää Sovjet Uniontyyppistä näytöstä, toisessa erässä juttu oli ihan eri. Tilanteet aaltoilivat maukkaasti päästä päähän, jäähyaition ovet kolisivat ahkeraan ja läheltä piti -tilanteita nähtiin solkenaan. Suomeksi sanottuna ottelun toinen erä tarjosi täyttä rähinää ilmaisun positiivisessa mielessä ja yleisö sai takuuvarmasti rahoilleen vastinetta. Erän luonnetta kuvastaen ajassa 34.45 SaPKon Mikko Nuutinen ja TUTOn Otto-Eemeli Linke äityivät kakkosen arvoisesti tappelun tynkään suuren maailman maalliin. Tappelunpoikasen kestäessä vieraiden painostuksenpoikanen katkesi kuin kananlento. Paluun jäille pitkän tauon jälkeen tehnyt Antti Virtanen pääsi kuin varkain karkuun ja teki makoisan esityön TUTOn kolmanteen maaliin. Tilastomerkintä maalista nakuteltiin TUTO Hockeyn kultakuupan haltijalle Ville-Vesa Vainiolalle. Erän lopussa kotijoukkueelle tarjoiltiin sitten jo melkoista mannaa, kun savolaista soturia kökötti jäähyaitiossa samaan aikaan kaksin kappalein.

Hiipivää horroria ja suurta juhlaa

Kuten niin monta kertaa kauden kestäessä aiemminkin, pääsi vastustaja kolmannen erän alussa taas kovasti liki. Vanha Mestis- kettu Kalle Konsti ilman merkittävää vastusta pääsi hiipimään Santasen tuntumaan ja SaPKo olikin taas maalin päässä. OS/G- areenalla saattoi aistia jo vähän liiankin tutuksi tulleen pelonsekaisen tuntemuksen: ”tuleeko taas turpiin?”. Suurimman piinan purki kuitenkin kautta koko matsin räväkästi rähissyt TUTOn nelosketju, jonka sentteri Jaakko Pelkonen vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Seuraavana tahtipuikkoa heilutteli Naantalin oma poika Markku ”Marre” Vuorisalo, joka löysi helposti kokoa 1,22 x 1,81 olevan kehikon. Maalinteon makuun tutolaisista pääsi vielä Kiekko-Laserista saapunut Juho Iloviita. Iloinen voitto SaPKosta oli isoa mannaa.

Valmentajien sanomaa:

Kari Makkonen(TUTO Hockey): ”Pelin henki molemmilla joukkueilla äärimmäisen hyvin tiedossa(taistelu pudotuspelipaikoista). 2-0- tilanteessa kuitenkin jostain syystä peli lässähti  ja toinen erä oli todella rikkonaista. Ottelun käännekohta oli ehdottomasti jäähyjen tappaminen toisessa erässä. Vaikka makoisa voitto tulikin, on loppuun asti pelaamisessa vielä paljon tehtävää. Psyykkisellä puolella Antti Virtasen paluu on erittäin tervetullut juttu, sillä Ana tuo eittämättä joukkueeseen johtajuutta.”

Pekka Tirkkonen(SaPKo): ”Voittoa ja kolmea pistettä tultiin hakemaan mutta omassa päässä tehtiin niin karmeita virheitä, että edellytyksiä voittoon ei ollut vaikka neljä maalia tehtiinkin. 3-2 tilanteessa meillä oli vielä saumat kääntää peli mutta TUTOn 4-2 maali oli kyllä naula arkkuun.” Kiihkeätunnelmainen Mestis jatkuu TUTO Hockeyn osalta OS/G- areenalla perjantaina 20.1.2012. Tuolloin kotijoukkueen vastustajaksi saapuu Kiekko-Vantaa.