Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Toni Läntinen TPS:n riveihin

 

Toni Läntinen TPS:n riveihin


TPS on kiinnittänyt riveihinsä FBT Porissa viime vuosina esiintyneen Toni Läntisen. 33-vuotias kokenut hyökkääjä saldosi menneellä kaudella 1.divisioonaan pudonneen FBT Porin riveissä tehot 6+15=21 ollen joukkueensa kolmanneksi paras pistemies. Sentterin tontilla viihtyvä Läntinen tuo TPS:n riveihin kaivattua kokemusta ja tinkimätöntä asennetta.

- Meillä oli joukkueen runko hyvin pitkälle kasassa jo maalis-huhtikuussa. Koko ajan on kuitenkin ollut mielessä, että joukkue kaipaisi kokemusta, toteaa TPS:n Perttu Kytöhonka.

- Kartoitimme ensin Turun alueen tilannetta ja meille tuttujen pelaajien halukkuutta lähteä mukaan, mutta emme löytäneet hakemaamme. Tuossa kesä-heinäkuun taitteessa oltiin sitten keskusteluyhteydessä Tonin kanssa ja nämä keskustelut hänen kanssaan vakuuttivat sekä minut että valmennusjohdon miehen korkeasta motivaatiosta ja sopivuudesta ryhmään ja yhteisymmärrys löytyi sitten nopeasti.

TPS:n päävalmentaja Teemu Varis odottaa Läntiseltä pelillisen panoksen lisäksi tiukkaa johtajuutta.

- Joukkueen selvästi iältään vanhimpana ja kokeneena pelimiehenä odotan Tonilta suurta henkistä panosta joukkueelle ja esimerkkiä nuoremmille pelaajille. Toni tunnetaan periksiantamattomana joukkuepelaajana, nämä ominaisuudet sopivat täydellisesti tulevan kauden joukkueen arvomaailmaan.

- Tämän joukkueen rungosta on viimeisen kahden vuoden aikana tippunut pois huippupelimiehiä, jotka ovat olleet taidollisesti ja pelillisesti liigan kärkitasoa. Aina ei kuitenkaan tämän tason perusedellytys eli henkinen lujuus ole kohdannut näissä kavereissa ja tämä on näkynyt oireiluna jokapäiväisessä tekemisessä ja se on vahingoittanut joukkuetta. Tällä tasolla tuskin kukaan valmentaja haluaa roikuttaa mukana ensimmäistäkään pelaajaa, joka ei ole valmis sitoutumaan joukkueen yhteisiin arvoihin. Tonilla on tämä kyseinen "character" kohdillaan, hän on halunnut 33-vuotiaana lähteä haastamaan itseään uudelle paikkakunnalle pelaamisen ehdoilla. Siinä on monelle esimerkkiä mitä halu urheilla korkealla tasolla tarkoittaa.

Läntinen itse siirtyy TPS:n riveihin motivoituneena.

- Lähden nöyrällä asenteella joukkueen mukaan ja yritän omalla panoksellani ja kokemuksellani auttaa joukkuetta. Sopimus TPS:n kanssa syntyi melko nopeasti, eikä sitä kauaa tarvinnut miettiä. Juteltuani päävalmentaja Variksen ja TPS:n taustahenkilöiden kanssa, vakuutuin TPS:n hienosta joukkueesta ja organisaatiosta.

Läntisen sopimuksen lisäksi TPS tiedottaa, että kolmen viime kauden aikana TPS:n kärkiosaajiin kuulunut Lasse Paju ei jatka tulevan kauden joukkueessa. Teemu Varis haluaa nähdä tilanteen mahdollisuutena monelle pelaajalle.

- Lasse on ollut oveluudellaan, nopeudellaan ja ratkaisusyöttötaidollaan yksi liigan ykköskategorian hyökkääjistä. Nyt tiet kuitenkin eroavat. Haluan kiittää Lasse Pajua hänen panoksestaan, jonka hän on minun mukana ollessani antanut joukkueelle. Nyt avautuu uudelle pelaajalle mahdollisuus täyttää Lassen pelipaikka hyökkäävissä kentällisissä ja tähän ruutuun on jo nyt tekemisellään moni pelaaja ilmoittautunut.

Kytöhongan mukaan TPS:n miehistö on likipitäen kasassa.

- Meillä on valmis sopimus nykyisten sopimuspelaajien lisäksi yhden uuden pelaajan kanssa, mutta tässä on vielä meistä riippumattomia työasioita selvitettävänä ennen kuin ryhdytään nimiä julkaisemaan. Toisen pelaajan kanssa on myös neuvottelut käytännössä valmiina ja pieniä henkilökohtaisen puolen yksityiskohtia vielä hiotaan.

TPS:n miehistön kauteen valmistautuminen jatkuu tulevana viikonloppuna lajileirillä.

UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


ToniLäntinen

Toni Läntinen

21.1.1979
Tiedot


TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Lue lisää
Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

TPS vahvistuu, kun Juuso Forsman, 23, ja Jani Hyytiäinen, 29, pukevat ensi kaudella mustavalkean pelipaidan ylleen. Molempien sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Lue lisää
Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Maailmanmestari Lauri Stenfors ja TPS ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

FBC Turun divarijoukkueen valmennuksessa koetaan nyt muutoksia, kun Santeri Raatarila korvaa Perttu Kytöhongan päävalmentajan paikalla.

Lue lisää
Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Turkulaiselle salibandyväelle tuttu Perttu Kytöhonka on FBC Turun valinta uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää