Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Cumulus Cupin voitto Ruotsiin

 

Cumulus Cupin voitto Ruotsiin


TUTOn ja Västeråsin välisessä ottelussa oli panoksena turnausvoitto. Vaikka kyseessä on harjoituskauden turnaus, olivat molemmat joukkueet päättäneet lähteä taistelemaan tosissaan ottelun ja turnauksen voitosta. Lähes jokaisen vihellyksen jälkeen oli ohjelmassa pientä tökkimistä tai poikapainia.

- Tiedettiin TUTOn olevan kova joukkue kotona. Tämä oli meille kolmas peli tällä viikolla ja silti joukkue pelasi todella energisesti, se on hyvä signaali minulle. Tarvittiin tällainen fyysinen peli, jotta väsynyt joukkueemme syttyi pelaamaan, kommentoi Västeråsin päävalmentaja Johan Fagervall.

Innokkuus taklauspelaamisessa kostautui heti avauserässä kumpaankin suuntaan. Kotijoukkueelta suihkukomennuksen sai Tuukka Pulliainen ja vierailta vastaavasti Viktor Mårtensson. Jäähyjen myötä nähtiin myös maali molempiin päihin. TUTOn pelatessa ylivoimaa Mikael Aaltonen ja Aki Keinänen törmäävät keskialueella ja Västerås rankaisee vastahyökkäyksellä armottomasti.

Edellisen maalin antisankarin viitta putoaa Mikael Aaltosen harteilta kuitenkin ajassa 18.44, kun mies napauttaa ylivoimalla kiekon maalin kattoon ja pelin tasalukemiin 1-1.

- Helvetin kova peli saatiin. Meillä oli helvetin kova ambitio voittaa tämä ottelu. Miksei sitten voitettu? Vastustaja pelasi maalinedustat molemmissa päissä niin, kuten haluan TUTOn pelaavan tulevalla kaudella, Juhani Tamminen kertasi ottelun jälkeen.

TOINEN ERÄ RAUHALLISEMPAA

Ensimmäisen erän suihkukomennukset rauhoittivat kuumaa ottelua ja toisessa erässä peli oli huomattavasti ensimmäistä rauhallisempaa. Erän alussa TUTOlle tarjottiin lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Maalia ei saatu aikaa, sillä Västeråsin alivoimakolmikolta nähtiin todella uhrautuvaa pelaamista ja laukausten blokkausta. Myös Tuukka Pulliaisen puuttuminen sotki toisen ylivoimakoostumuksen pelaamista oleellisesti.

Näennäisesti erää hallinnut TUTO ei kyennyt hyödyntämään omia paikkojaan. Västerås sen sijaan rokotti käytännössä erän ainoasta kunnollisesta maalipaikasta tehokkaasti, kun Victor Backman siirsi irtokiekon maaliin. Esityön maaliin tekivät Marcus Eriksson ja Christoffer Björklund.

TUTOlle tarjottiin erässä runsaasti ylivoimaa, mutta tehokkuus erikoistilanteissa jätti vielä toivomisen varaa.

ERIKOISTILANTEISSA TARJOLLA RATKAISUN PAIKKOJA

Kolmannen erän alussa molemmat pääsivät jälleen yrittämään ylivoimalla pelaamista, mutta viimeistely oli jälleen molempiin suuntiin tehotonta.

Pulliaisen suihkukomennuksen vuoksi Juhani Tamminen joutui hieman sekoittamaan kokoonpanoja. Derek Famulare otti paikan ketjun keskeltä ja toisella laidalla kävivät yrittämässä niin Markus Mäkinen kuin Johannes Lehtokin.

- Famulare alkaa olla tällä hetkellä se kanukki, joka me tänne vuosi sitten hankittiin. Mies on kovassa kunnossa, Tamminen kehuu monipuolista ulkomaalaisvahvistustaan.

Vajaat kahdeksan minuuttia ennen loppua Iiro Vehmanen epäonnistuu kiekon purkamisessa ja Mikael Zettergren kääntää kiekon maalin takaa sektoriin ja Västerås karkaa tämän myötä jo kahden maalin karkumatkalle.

Vehmanen kuitenkin kuittaa harmittavan virheensä tuomalla seuraavassa vaihdossa isännät jälleen maalin päähän. Arttu Niskakangas ja Ville-Vesa Vainiola pohjustavat ja Vehmanen tällää ensimmäisen maalinsa TUTO-paidassa. Kavennusmaali jää kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä hyvästä kiristä huolimatta tarvittavat maalit jäivät syntymättä. Tämä tarkoitti sitä, että tarjolla olleen turnausvoiton sijaan TUTO jäi kotiturnauksessaan kolmannelle sijalle, Västeråsin voittaessa tämänvuotisen Cumulus Cupin. Toisen sijan nappasi jo kotimatkalle lähtenyt VMF Pietari.

- Voitolla tämä olisi ollut iso päivä, nyt se oli vain hyvä kiekkopäivä, Tamminen päättää.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa Turun Palloseuran riveissä. Elokuun 18. päivä turkulaisseuran riveihin siirtynyt Luukkonen tuli täydentämään TPS:n maalivahtiosastoa Rasmus Tirrosen loukkaantumisen myötä.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Turun Palloseuran hyökkäyskalusto vahvistuu 23-vuotiaalla laitahyökkääjällä Evan Weingerillä. Oikean laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Weinger saapuu Turkuun lainasopimuksella AHL-seura San Jose Barracudasta.

Lue lisää
Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Turun Palloseuran tuorein kiinnitys on 28-vuotias puolustaja Alen Bibic. Serbiassa syntynyt, mutta myös Ruotsin passin omistava Bibic ja TPS solmivat vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

26-vuotias amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega on Turun Palloseuran uunituore pelaajahankinta. Ortega siirtyy TPS:ään tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

Turun Palloseura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen puolustajan Johan Ivarssonin kanssa.

Lue lisää
TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin kanssa. 26-vuotias oikean laitahyökkääjän reviirillä viihtyvä Kestner voitti viime kaudella ECHL:n pistepörssin sekä maalikuninkuuden.

Lue lisää