Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Cumulus Cupin voitto Ruotsiin

 

Cumulus Cupin voitto Ruotsiin


TUTOn ja Västeråsin välisessä ottelussa oli panoksena turnausvoitto. Vaikka kyseessä on harjoituskauden turnaus, olivat molemmat joukkueet päättäneet lähteä taistelemaan tosissaan ottelun ja turnauksen voitosta. Lähes jokaisen vihellyksen jälkeen oli ohjelmassa pientä tökkimistä tai poikapainia.

- Tiedettiin TUTOn olevan kova joukkue kotona. Tämä oli meille kolmas peli tällä viikolla ja silti joukkue pelasi todella energisesti, se on hyvä signaali minulle. Tarvittiin tällainen fyysinen peli, jotta väsynyt joukkueemme syttyi pelaamaan, kommentoi Västeråsin päävalmentaja Johan Fagervall.

Innokkuus taklauspelaamisessa kostautui heti avauserässä kumpaankin suuntaan. Kotijoukkueelta suihkukomennuksen sai Tuukka Pulliainen ja vierailta vastaavasti Viktor Mårtensson. Jäähyjen myötä nähtiin myös maali molempiin päihin. TUTOn pelatessa ylivoimaa Mikael Aaltonen ja Aki Keinänen törmäävät keskialueella ja Västerås rankaisee vastahyökkäyksellä armottomasti.

Edellisen maalin antisankarin viitta putoaa Mikael Aaltosen harteilta kuitenkin ajassa 18.44, kun mies napauttaa ylivoimalla kiekon maalin kattoon ja pelin tasalukemiin 1-1.

- Helvetin kova peli saatiin. Meillä oli helvetin kova ambitio voittaa tämä ottelu. Miksei sitten voitettu? Vastustaja pelasi maalinedustat molemmissa päissä niin, kuten haluan TUTOn pelaavan tulevalla kaudella, Juhani Tamminen kertasi ottelun jälkeen.

TOINEN ERÄ RAUHALLISEMPAA

Ensimmäisen erän suihkukomennukset rauhoittivat kuumaa ottelua ja toisessa erässä peli oli huomattavasti ensimmäistä rauhallisempaa. Erän alussa TUTOlle tarjottiin lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Maalia ei saatu aikaa, sillä Västeråsin alivoimakolmikolta nähtiin todella uhrautuvaa pelaamista ja laukausten blokkausta. Myös Tuukka Pulliaisen puuttuminen sotki toisen ylivoimakoostumuksen pelaamista oleellisesti.

Näennäisesti erää hallinnut TUTO ei kyennyt hyödyntämään omia paikkojaan. Västerås sen sijaan rokotti käytännössä erän ainoasta kunnollisesta maalipaikasta tehokkaasti, kun Victor Backman siirsi irtokiekon maaliin. Esityön maaliin tekivät Marcus Eriksson ja Christoffer Björklund.

TUTOlle tarjottiin erässä runsaasti ylivoimaa, mutta tehokkuus erikoistilanteissa jätti vielä toivomisen varaa.

ERIKOISTILANTEISSA TARJOLLA RATKAISUN PAIKKOJA

Kolmannen erän alussa molemmat pääsivät jälleen yrittämään ylivoimalla pelaamista, mutta viimeistely oli jälleen molempiin suuntiin tehotonta.

Pulliaisen suihkukomennuksen vuoksi Juhani Tamminen joutui hieman sekoittamaan kokoonpanoja. Derek Famulare otti paikan ketjun keskeltä ja toisella laidalla kävivät yrittämässä niin Markus Mäkinen kuin Johannes Lehtokin.

- Famulare alkaa olla tällä hetkellä se kanukki, joka me tänne vuosi sitten hankittiin. Mies on kovassa kunnossa, Tamminen kehuu monipuolista ulkomaalaisvahvistustaan.

Vajaat kahdeksan minuuttia ennen loppua Iiro Vehmanen epäonnistuu kiekon purkamisessa ja Mikael Zettergren kääntää kiekon maalin takaa sektoriin ja Västerås karkaa tämän myötä jo kahden maalin karkumatkalle.

Vehmanen kuitenkin kuittaa harmittavan virheensä tuomalla seuraavassa vaihdossa isännät jälleen maalin päähän. Arttu Niskakangas ja Ville-Vesa Vainiola pohjustavat ja Vehmanen tällää ensimmäisen maalinsa TUTO-paidassa. Kavennusmaali jää kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä hyvästä kiristä huolimatta tarvittavat maalit jäivät syntymättä. Tämä tarkoitti sitä, että tarjolla olleen turnausvoiton sijaan TUTO jäi kotiturnauksessaan kolmannelle sijalle, Västeråsin voittaessa tämänvuotisen Cumulus Cupin. Toisen sijan nappasi jo kotimatkalle lähtenyt VMF Pietari.

- Voitolla tämä olisi ollut iso päivä, nyt se oli vain hyvä kiekkopäivä, Tamminen päättää.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSimon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää