Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Cumulus Cupin voitto Ruotsiin

Veikkausvinkit

 

Cumulus Cupin voitto Ruotsiin


TUTOn ja Västeråsin välisessä ottelussa oli panoksena turnausvoitto. Vaikka kyseessä on harjoituskauden turnaus, olivat molemmat joukkueet päättäneet lähteä taistelemaan tosissaan ottelun ja turnauksen voitosta. Lähes jokaisen vihellyksen jälkeen oli ohjelmassa pientä tökkimistä tai poikapainia.

- Tiedettiin TUTOn olevan kova joukkue kotona. Tämä oli meille kolmas peli tällä viikolla ja silti joukkue pelasi todella energisesti, se on hyvä signaali minulle. Tarvittiin tällainen fyysinen peli, jotta väsynyt joukkueemme syttyi pelaamaan, kommentoi Västeråsin päävalmentaja Johan Fagervall.

Innokkuus taklauspelaamisessa kostautui heti avauserässä kumpaankin suuntaan. Kotijoukkueelta suihkukomennuksen sai Tuukka Pulliainen ja vierailta vastaavasti Viktor Mårtensson. Jäähyjen myötä nähtiin myös maali molempiin päihin. TUTOn pelatessa ylivoimaa Mikael Aaltonen ja Aki Keinänen törmäävät keskialueella ja Västerås rankaisee vastahyökkäyksellä armottomasti.

Edellisen maalin antisankarin viitta putoaa Mikael Aaltosen harteilta kuitenkin ajassa 18.44, kun mies napauttaa ylivoimalla kiekon maalin kattoon ja pelin tasalukemiin 1-1.

- Helvetin kova peli saatiin. Meillä oli helvetin kova ambitio voittaa tämä ottelu. Miksei sitten voitettu? Vastustaja pelasi maalinedustat molemmissa päissä niin, kuten haluan TUTOn pelaavan tulevalla kaudella, Juhani Tamminen kertasi ottelun jälkeen.

TOINEN ERÄ RAUHALLISEMPAA

Ensimmäisen erän suihkukomennukset rauhoittivat kuumaa ottelua ja toisessa erässä peli oli huomattavasti ensimmäistä rauhallisempaa. Erän alussa TUTOlle tarjottiin lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Maalia ei saatu aikaa, sillä Västeråsin alivoimakolmikolta nähtiin todella uhrautuvaa pelaamista ja laukausten blokkausta. Myös Tuukka Pulliaisen puuttuminen sotki toisen ylivoimakoostumuksen pelaamista oleellisesti.

Näennäisesti erää hallinnut TUTO ei kyennyt hyödyntämään omia paikkojaan. Västerås sen sijaan rokotti käytännössä erän ainoasta kunnollisesta maalipaikasta tehokkaasti, kun Victor Backman siirsi irtokiekon maaliin. Esityön maaliin tekivät Marcus Eriksson ja Christoffer Björklund.

TUTOlle tarjottiin erässä runsaasti ylivoimaa, mutta tehokkuus erikoistilanteissa jätti vielä toivomisen varaa.

ERIKOISTILANTEISSA TARJOLLA RATKAISUN PAIKKOJA

Kolmannen erän alussa molemmat pääsivät jälleen yrittämään ylivoimalla pelaamista, mutta viimeistely oli jälleen molempiin suuntiin tehotonta.

Pulliaisen suihkukomennuksen vuoksi Juhani Tamminen joutui hieman sekoittamaan kokoonpanoja. Derek Famulare otti paikan ketjun keskeltä ja toisella laidalla kävivät yrittämässä niin Markus Mäkinen kuin Johannes Lehtokin.

- Famulare alkaa olla tällä hetkellä se kanukki, joka me tänne vuosi sitten hankittiin. Mies on kovassa kunnossa, Tamminen kehuu monipuolista ulkomaalaisvahvistustaan.

Vajaat kahdeksan minuuttia ennen loppua Iiro Vehmanen epäonnistuu kiekon purkamisessa ja Mikael Zettergren kääntää kiekon maalin takaa sektoriin ja Västerås karkaa tämän myötä jo kahden maalin karkumatkalle.

Vehmanen kuitenkin kuittaa harmittavan virheensä tuomalla seuraavassa vaihdossa isännät jälleen maalin päähän. Arttu Niskakangas ja Ville-Vesa Vainiola pohjustavat ja Vehmanen tällää ensimmäisen maalinsa TUTO-paidassa. Kavennusmaali jää kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä hyvästä kiristä huolimatta tarvittavat maalit jäivät syntymättä. Tämä tarkoitti sitä, että tarjolla olleen turnausvoiton sijaan TUTO jäi kotiturnauksessaan kolmannelle sijalle, Västeråsin voittaessa tämänvuotisen Cumulus Cupin. Toisen sijan nappasi jo kotimatkalle lähtenyt VMF Pietari.

- Voitolla tämä olisi ollut iso päivä, nyt se oli vain hyvä kiekkopäivä, Tamminen päättää.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutAleksi Salonen Turun Palloseuraan

Aleksi Salonen Turun Palloseuraan

Puolustaja Aleksi Salonen, 25, liittyy Turun Palloseuran Liiga-miehistöön. TPS:n ja Salosen sopimus kattaa loppukauden sekä kauden 2019-2020.

Lue lisää
Tomi Kallio on nimitetty San Jose Sharksin Suomen pelaajatarkkailijaksi

Tomi Kallio on nimitetty San Jose Sharksin Suomen pelaajatarkkailijaksi

Komean pelaajauransa viime kevääseen päättänyt Tomi Kallio ottaa vahvaa jalansijaa jääkiekon parissa myös uudella aikakaudella.

Lue lisää
Brandon Gormleyn pelaajasopimus purettu

Brandon Gormleyn pelaajasopimus purettu

Turun Palloseuran ja kanadalaispuolustaja Brandon Gormleyn pelaajasopimus on purettu.

Lue lisää
TPS vahvistuu Petrus Palmulla

TPS vahvistuu Petrus Palmulla

Turun Palloseura saa riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan. Viime kaudella TPS:n paidassa Liigan Vuoden tulokkaaksi valittu Petrus Palmu, 21, liittyy mustavalkoisten riveihin loppukauden mittaisella lainasopimusella.

Lue lisää
TPS solmi kolme jatkosopimusta

TPS solmi kolme jatkosopimusta

TPS on tehnyt jatkosopimukset hyökkääjien Elias Karvosen ja Hannu Kurun sekä maalivahti Rasmus Tirrosen kanssa.

Lue lisää
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää