Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO voittoon Heinolassa

 

TUTO voittoon Heinolassa


Heinolan Peliitat oli viime kaudella TUTOlle vaikea vastus. Helpolla ei tälläkään kertaa pisteet Heinolasta irronneet, vaan turkulaiset saivat tehdä täyden päivätyön voittonsa eteen.

- Me haluttiin voittaa. Jokainen oli valmis heittäytymään kiekkojen eteen ja pistämään itsensä likoon. Nyt on joka toisella jätkällä jääpussia jossain, kuvaili uransa ensimmäisen Mestis-maalin tehnyt Teemu Aarnio pelin jälkeen.

- Joukkue taisteli tänään hyvin. Erityisesti Aaltosen Mikaelin otteita ei voi kuin ihailla, hän on tällä hetkellä meille todella tärkeä pelaaja, kehui valmentaja Kai Ortio pelin jälkeen.

Peliitat tulivat erän alkuihin ryminällä, mutta onnistuivat ainoastaan toisen erän alussa maalin arvoisesti. Välittömästi maalin jälkeen Juhani Tamminen rauhoitti omiensa peliä ottamalla aikalisän. Tämä auttoikin joukkuetta heräämään ja mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin se oli turkulaisten hallinnassa.

- Tärkein asia, eli voitto, saavutettiin. Vähän kaksijakoinen peli silti. Paljon hyviä asioita, mutta silti niitä samoja virheitä tehtiin kuin Vaasassakin. Täysin ehjä 60 minuuttinen ei siis ollut, kommentoi Ortio.

TUTOlla oli paikka ottelun ensimmäisessä erässä siirtyä johtoon, kun Ville-Vesa Vainiola pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksella, mutta Janne Juvonen Peliittojen maalilla ei vielä ollut ohitettavissa.

Ottelussa nähtiin hyvin vähän jäähyjä, eikä TUTO päässyt yrittämään kuin kertaalleen ylivoimansa toimivuutta. Hurjassa vireessä oleva Riku Väkiparta paukutti ainokaisen ylivoiman päätteeksi kiekon viivalta maaliin. Ylivoimaalin turvin turkulaiset siirtyivät erätauolle johtoasemassa.

VAIKEAN ALUN KAUTTA VOITTOON

Toisen erän painostuksen päätteeksi Peliitat nousivat tasoihin, mutta Tammisen ottaman aikalisän jälkeen myös TUTO pääsi peliin mukaan. Erän loppua kohden paikkoja siunaantui enemmän TUTOlle ja Samu Pitkänen pääsi tekemään lopulta ottelun voittomaalin toisen erän lopulla. Vapauttavan syötön maaliin antoi Antti Virtanen.

Kolmannen erän alussa TUTO siirtyi jo kahden maalin johtoon, kun energisesti pelannut nelosketju iski. Teemu Aarnio sai karvattua kiekon itselleen ja ujutettua sen Juvosen selän taa.

- Menin kärkikarvaajaksi ja sain karvattua kiekon itselleni ja putkista sisään, maisteli Aarnio ensimmäistä Mestis-maaliaan.

Tämän jälkeen Tommi Virtanen piti huipputorjunnoillaan huolen siitä, ettei kotijoukkue päässyt enää tekemään lisää maaleja ja näin ollen TUTO Hockey pääsi lähtemään kotimatkalle arvokkaiden kolmen pisteen kanssa.

- Virtasen Tommi pelasi kolmannen vahvan pelinsä peräkkäin, Ortio kehui.

"TOIVOTTAVASTI ON MÖKKI TÄYNNÄ."

TUTOn urakka jatkuu perjantaina kotiottelulla LeKiä vastaan. Sekä joukkue että valmennus lähtevät luottavaisin mielin kohti perjantain kamppailua.

- Hyvillä mielin kohti kotia ja odotetaan perjantaita. Toivottavasti on mökki täynnä. Päästään näyttämään kotiyleisön eteen, Aarnio päätti.

- LeKi voitti juuri Sportin ja on puhtaalla pelillä kärjessä. Meillä on alla arvokas vierasvoitto Heinolasta, joten eiköhän siinä ole askelmerkit kohdallaan hienolle perjantai-illalle, tuumi Ortio.

Valmennusjohdolla on tämäniltaisen perusteella käsissään ongelmia kokoonpanon kanssa. Onneksi ongelma on positiivinen.

- Positiivinen ongelma pian käsillä todellakin. Periaatteessa alkaa olla kahdeksan avauskokoonpanon pakkia, kun saadaan vielä Pasi Hirvonen pelikuntoiseksi, Ortio naurahti.

TUTOn tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää