Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ojala laukoi Interille mitalit kuluvasta Veikkausliigakaudesta

FC Interin huima taistelu Valkeakoskella palkittiin erotuomari Dennis Antamon antamalla lisäajalla, kun Mika Ojala karkasi Magnus Bahnen pitkästä avauksesta läpiajoon. Ojala ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan laukoi illan toisella maalillaan Interin 1-2(1-0) vierasvoittoon.

Inter jäi ottelussa tappiolle pelin 20. minuutilla, kun kotijoukkueen brassipelaaja Dema iski pallon ohi Magnus Bahnen Kris Brightin syötöstä. Hakan maali edelsi Interin painostusjakso, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta vierasjoukkueelle.

Tasaisen, mutta jo varsin intensiivisen avausjakson jälkeen Inter lähti ajamaan takaa Hakan maalin johtoa. Toisen jakson 2. minuutilla irakli Sirbiladzella oli oiva tilaisuus tuoda Inter tasoihin. Laukaus lähietäisyydeltä painui kuitenkin ohi Hakan maalin.

Minuutti Sirbiladzen paikan jälkeen, myös Hakalla oli paikkansa lisätä johtoaan. Avausmaalin syöttäneen Brightin laukauksen torjui kuitenkin Bahne maalin etukulmasta.

Inter jatkoi toisella jaksolla painostustaan ja teki ansaitun tasoituksen 56. minuutilla. Maalista vastasi Irakli Sirbiladzen kaatamisen seurauksena tuomitusta rankkarista Mika Ojala. Edellisen rankkarinsa missannut Ojala ei jättänyt tällä kertaa mitään sattuman varaan ja chippasi pallon pilkulta Hakan maaliin.

Neljä minuuttia tasoituksen jälkeen Guy Gnabouyou huudatti yli satapäistä Interin kannattajajoukkue. Kaikkien harmiksi kova laukaus suoraan keskityksestä heilutti vain maalin sivuverkkoa.

Ottelun loppua kohti kumpikin joukkue haki tasoitusta riskillä. Tämä avasi luonnollisesti paikkoja vastahyökkäyksille. Hakan Brightilla oli paikka viedä kotijoukkue johtoon 70. minuutilla. Nosto yli vastassa olleen Bahnen osui tolppaan.

Taivas synkkeni Interin kannalta viisi minuuttia ennen loppua, kun topparin paikalla huippuottelun pelannut Obilor myöhästyi taklauksessaan ja sai siitä palkkioksi ansaitun punaisen kortin. Ulosajosta seurannut kahden ottelun pelikielto tarkoittaa sitä, että häntä ei nähdä enää kentällä tämän kauden Veikkausliigassa.

Pari minuuttia Obilorin ulosajon jälkeen Hakan Bright pääsi laukaisupaikkaan. Inter-vahti Bahne torjui kuitenkin Joni Ahon jalkojen välistä menneen laukauksen erinomaisesti jaloillaan.

Ottelussa näytettiin jäävän jo tasapeliin, mutta näin ei kuitenkaan ollut. Yliajan kolmannella minuutilla Bahne lähetti pitkän pallon kohti Haka-puolustusta. Sami Sanevuoren arviointivirheen jälkeen Ojala pääsi läpiajoon, jonka päätteeksi hän laukoi pallon Haka-vahdin käsien kautta maaliin ja samalla voiton Interille.

Voitto pitää Interin pisteen päässä sarjaa johtavasta HJK:sta, kun Veikkausliigaan on kaksi kierrosta jäljellä. Interin perässä kolmantena oleva TPS hävisi perjantaina oman ottelunsa ja jäi Interistä neljän pisteen päähän.

- Ottelu oli dramaattinen, enkä uskonut enää voittoon Obilorin ulosajon jälkeen. Pelaajat kuitenkin taistelivat tänään hienosti läpi ottelun ja saivat siitä palkinnon, kun Ojala teki uskomattoman maalin ottelun viimeisellä minuutilla, iloitsi päävalmentaja Job Dragtsma ottelun jälkeen.

Voitto varmisti myös Interille seurahistorian kolmannen mitalin ja paikan euro-kentille kaudella 2013.