Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockeyn Öfverströmille pelikielto

 

TUTO Hockeyn Öfverströmille pelikielto


TUTO Hockeyn Janne Öfverströmille on määrätty kolmen ottelun pelikielto lauantaina pelatun Sport - TUTO Hockey -ottelun tapahtumien johdosta.

Öfverströmin  lisärangaistus on määrätty päähän kohdistuneesta taklauksesta säännön 540 b) perusteella. Päätuomarit ovat tuominneet tilanteesta 5 min + pelirangaistuksen säännön 540 perusteella.

Erotuomariraportin mukaan: ” Ajassa 24.06 A71 (Kim Nabb) oli kiekon kanssa oman puolustusalueen siniviivan A-pisteen tuntumassa rintamasuunta hyökkäyspäätyä kohden. B21 (Janne Öfverström) tuli taklaamaan häntä siniviivan suuntaisesti rangaistusaition puolelta. B21 ojensi kyynärpäätään taklatessaan sivusta A71:ä. Kyynärpää osui A71:ä suoraan päähän ja tämä kaatui jäähän taklauksen seurauksena. PT2 nosti kätensä ylös rangaistuksen merkiksi ja katkaisi pelin. --- A71 poistui pelin jo jatkuttua pukusuojaan eikä palannut enää takaisin peliin. A joukkue kertoi ottelun jälkeen Nabbin kärsivän aivotärähdyksen oireista.”

Pelaaja toteaa vastineessaan: ”--- Kiekonriiston jälkeen kiekko ajautui Sportin pakille joka lähti avaamaan keskelle, jolloin Nabb osui suoraan eteeni. Tilanne tapahtui erittäin nopeasti, enkä ehtinyt ajatella muuta, kuin että vien taklauksen loppuun. Nabb väisti kuitenkin harmillisesti hieman vasemmalle, jolloin taklaukseni osui häntä kropan vasemmalle puolelle. Heti tilanteen jälkeen en osannut sanoa osuiko taklaukseni päähän.”

Säännön 540 b) mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa vastustajaa ”pään alueelle kohdistuneen ” taklauksen seurauksena, on tuomittava ottelurangaistus.

Videotallenteelta voidaan todeta, että erotuomarin ja otteluvalvojan näkemys on pääosin oikea ja Öfverströmin olkapää/kyynärpää osuu Nabbin kasvoihin. Tilanne on myös nopea ja Nabb yrittää väistää niin kuin pelaaja toteaa vastineessaan. Olkapää/kyynärpää on osumahetkellä kiinni vartalossa ja aukeaa hieman taklauksen tapahtuessa, on kuitenkin alhaalla lähes peliasennossa mutta osuu Nabbin alhaalla olleeseen päähän.

Taklaus on vaarallinen ja loukkaantumisriski suuri.

Pelaaja on pelikiellossa kaikissa Jääkiekon SM-Liiga Oy:n ja Suomen Jääkiekkoliitto ry:n alaisissa sarjaotteluissa, kunnes hänen joukkueensa sarjaohjelmassa pelikielloksi määrätyt ottelut on pelattu.

Öfverström kärsii pelikieltonsa seuraavissa Mestis–otteluissa:
13.2.2013 TUTO Hockey – Peliitat
15.2.2013 Peliitat – TUTO Hockey
16.2.2013 TUTO Hockey – Peliitat

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa Turun Palloseuran riveissä. Elokuun 18. päivä turkulaisseuran riveihin siirtynyt Luukkonen tuli täydentämään TPS:n maalivahtiosastoa Rasmus Tirrosen loukkaantumisen myötä.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger TPS:n tuorein kiinnitys

Turun Palloseuran hyökkäyskalusto vahvistuu 23-vuotiaalla laitahyökkääjällä Evan Weingerillä. Oikean laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Weinger saapuu Turkuun lainasopimuksella AHL-seura San Jose Barracudasta.

Lue lisää
Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Alen Bibic tuo voimaa ja fyysisyyttä TPS-puolustukseen

Turun Palloseuran tuorein kiinnitys on 28-vuotias puolustaja Alen Bibic. Serbiassa syntynyt, mutta myös Ruotsin passin omistava Bibic ja TPS solmivat vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue lisää
Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

Amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega liittyy TPS:n vahvuuteen

26-vuotias amerikkalaishyökkääjä Austin Ortega on Turun Palloseuran uunituore pelaajahankinta. Ortega siirtyy TPS:ään tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

TPS kiinnitti ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin

Turun Palloseura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen puolustajan Johan Ivarssonin kanssa.

Lue lisää
TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

TPS kiinnitti amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen sopimuksen amerikkalaishyökkääjä Josh Kestnerin kanssa. 26-vuotias oikean laitahyökkääjän reviirillä viihtyvä Kestner voitti viime kaudella ECHL:n pistepörssin sekä maalikuninkuuden.

Lue lisää