Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sisuuntunut TUTO murskavoittoon Jyväskylässä

TUTO aloitti Keski-Suomen viikonlopun murskaavasti Jyväskylässä. Sarjakärjessä yhdessä KooKoon ja Jukureiden kanssa kierrokselle lähtenyt JYP-Akatemia sai vastaansa sisuuntuneen turkulaisryhmän. TUTOn ilme oli koko illan sellainen, että käytännössä jyväskyläläisisännillä ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia pisteille. Lopulta tulostaululla komeilivat turkulaisittain hienot lukemat 0-6.

TUTO tuli avauserään todella vauhdikkaasti. Hyvä alku palkittiin jo reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun Hannu Kuru muutti lukemiksi 0-1. Esityön osumaan tekivät Topi Taavitsainen ja Kalle Moisio. Maalista lisää virtaa saanut vierasjoukkue sai vielä ennen erän puoliväliä pari maukasta paikkaa lisätä johtoa, mutta Oskari Lehtisen ylärimaan osunutta laukasta lähemmäs maalia ei päästy. Avauserän toinen puolisko oli JYP-Akatemian hallintaa, sillä TUTOn pelaajat kuluttivat peräti neljä kertaa jäähypenkkiä avauserässä. Turkulaisten alivoimanelikko kesti jyväskyläläisyritykset kuitenkin mallikkaasti, joten erätauolle lähdettiin 0-1 lukemissa.

Jyväskylään iskee hurrikaani

Toisesta erästä muodostui todellinen TUTOn ilotulitus. Hurrikaanin lailla tuhoa kylvänyt turkulaisryhmä ehti istua peräti viisi kahden minuutin jäähyä erässä, mutta samalla iskeä kolmesti limpun jyväskyläläisten pömpeliin. Toisen erän maalinteon aloitti TUTOn Taavitsainen, joka viimeisteli Ville Ahlgrenin ja Oskari Lehtisen esityöstä vanhan ajan klap-klap maalin. Jatkoa seurasi vielä ennen erän puoliväliä, kun Lehtinen viimeisteli ylivoimalla Timo Pärssisen ja Tuukka Pulliaisen syötöistä taululle jo 0-3 lukemat. Ottelun lopullinen niitti oli Miikka Tuomaisen alivoimamaali, joka syntyi reilu minuuttia ennen erätaukoa.

Taavitsainen säväyttää

TUTO aloitti kolmannen erän kahden miehen vajaalla. Tämä kuten muutkin illan alivoimat selvitettiin mallikkaasti. Loppuajan TUTO pysyi pois jäähyboksista ja dominoi kenttätapahtumia mielin määrin. Hallinnasta kertoo oman osansa se, että Kaapo Kähköselle kirjattiin turkulaisten maalilla päätöserässä ainoastaan yksi torjunta.

Maaliverkkokin heilui JYP-Akatemian päädyssä vielä kahdesti, kun ensin Pulliainen viimeisteli lukemiksi kylmän viileästi maalinedustalta 0-5 Aki Keinäsen ja Kristian Tuohilammen syötöistä. Illan komein suoritus nähtiin Taavitsaisen lavasta. Rankkari, josta 0-6 loppulukemat syntyi, oli itsessään upea suoritus. Tilanne, josta rankkari tuli, säväytti myös, sillä ilman jyväskyläläispuolustajan rikettä Taavitsainen olisi päässyt yrittämään viimeistelyä koko kentän soolon päätteeksi.

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen näkemäänsä.

- Olen ylpeä pojista. Tämä oli hyvä peli meiltä. Muutimme hieman alivoimapelaamistamme tähän otteluun, jonka myötä saimme sen toimimaan huomattavasti paremmin. Olemme oikealla tiellä.

TUTOn pelit jatkuvat lauantaina KeuPa HT:n vieraana. Peli alkaa Keuruulla klo 17.00.