Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.

Kailiala teki liigadebyyttinsä TPS:n paidassa jo kaudella 2010-2011. Liigaotteluita on kertynyt TPS:n, Viikinkien ja EräViikinkien paidassa pudotuspelit mukaan lukien tasan 300. Maalitykille jatkosopimus oli kunnia asia.

– Minun on kovin vaikea kuvitella urallani enää tilannetta, jossa edustaisin jotain muuta joukkuetta kotimaisessa liigassa kuin Palloseuraa. Niin kauan, kun seurajohdon puolella ollaan valmiina luottamaan minuun, tulen varmasti pysymään täällä.

Tulevalla kaudella silmissä siintää yksi uran huippuhetkistä, kun joulukuussa on edessä MM-kisat Helsingissä ja niihin valmistautuminen on ollut käynnissä jo pitkän tovin.

– Joulukuiset MM-kilpailut Helsingissä tulevat olemaan henkilökohtaisen urani suurin tapahtuma ja olen pyrkinyt rakentamaan itselleni optimaaliset olosuhteet onnistua niitä varten. Tähän yhtälöön TPS sopii ylivoimaisesti parhaiten ja yhtä suuri unelmani on tuoda mestaruuspokaali Aurajoen rannalle juhlimaan. Ulkomaita en sulje ulos tulevaisuuden suunnitelmistani, mutta Suomessa tulen olemaan mustavalkoisten mies.

– Tulevan kauden pre-season on ollut itselläni käynnissä jo puolentoista kuukauden verran ja mikäs siinä on harjoitellessa ammattimaisessa ja asiantuntevassa valmennuksessa. Kunhan kesä saadaan vietyä ehjästi läpi ilman loukkaantumisia, ensi kauden alkaessa olen täysin varmasti fyysisesti elämäni parhaassa kunnossa, perkaa Kailiala.

Pisteitä maaliahne hyökkääjä on takonut Salibandyliigassa jo 351+178 kappaletta. Pudotuspelien pistepörssin Kailiala on voittanut kahdesti, kausina 2016-2017 ja 2019-2020. Tulevan kauden tavoitteet ovat kapteenilla selkeät.

– Joukkueellamme ei ole pienintäkään aikomusta pelata mistään muusta kuin mestaruudesta. Pelaajistomme säilyi mukavasti, joskin menetimme meille tärkeän pelaajan kentällä ja sen ulkopuolella Sami Saarisessa, mutta saimme markkinoilta myös muutaman oivan kiinnityksen. Uudet pelaajamme Sorsa (Jani Hyytiäinen) ja Foppa (Juuso Forsman) ovat Tepsin miehiä viimeiseen hengenvetoon, ja se on tärkein asia paitsi joukkueellemme, myös minulle henkilökohtaisesti. Meidän jätkille on kaikkein tärkeintä muistaa mitä me edustetaan ja mille logolle me pelataan. Se on tärkein asia mitä minäkin kapteenina vaadin ja on joukkueemme tärkein arvo. Jos ei koe Turun Palloseuraa itselleen merkittäväksi asiaksi, ei ole tervetullut meidän pukukoppiimme.

Kailiala toimii nyt toista kertaa TPS:n kapteenina ja on omasta mielestään kehittynyt siinä roolissa vuosien varrella.

– Kapteenin roolissa koen olevani vaativa, mutta rehellinen ja tasavertainen. Kuulun varmasti ns. “vanhaan koulukuntaan”, missä mitään ei saa ilmaiseksi ja kaikki on ansaittava kovalla työllä. Pyrin johtamaan esimerkin avulla, sillä en koe kenenkään, joka ei laita itseään kokonaan likoon asialleen olevansa minkäänlainen johtajatyyppi tai millään tavalla uskottava roolissaan.

– Pelaajat ovat osoittaneet luottamuksensa ja arvostuksensa minua kohtaan, joskin tehtävä on tuntunut varsin kevyeltä muiden johtavien pelaajien, valmennuksen ja itseohjautuvan pelaajiston kanssa. Kapteenin rooli on minulle erittäin tärkeä ja arvostan sen todella korkealle.  Uskon olevani huomattavasti esimerkillisempi kapteeni kuin vuonna 2013, jolloin viimeksi toimin Tepsin vastaavassa roolissa. Urani varrella olen päässyt pelaamaan monen mahtavan kapteenin “alaisuudessa”. Mikael Järvi, Tommi Aro, Tatu Väänänen, Jani Kukkola ja Nico Salo näistä esimerkkeinä. Kultakin olen varmasti oppinut jotakin ja näitä oppeja olen soveltanut omaan näkemykseeni ja persoonaani sopivaksi, analysoi Kailiala.

Ensi kauden askelmerkit Kailialalla on selkeät.

– Tulevan kauden joukkueemme tulee varmasti olemaan hyvin samanlainen kuin parina aikaisempanakin kautena. Emme ole sarjan taitavin tai viihdyttävin joukkue, mutta pelaamme isolla sydämellä, jonka tulee välittyä katsomoon saakka illasta toiseen. Todellinen santapaperijoukkue siis. Ainahan sitä voi toivoa kuuta taivaalta, mutta saimme kaivattua leveyttä rosteriimme ja koen että olemme valmiina ottamaan jälleen askeleen eteenpäin kohti absoluuttista huippua.

Päävalmentaja Janne Kainulainen oli tyytyväinen Kailialan jatkosopimuksen suhteen.

– On ollut hienoa nähdä, kuinka Kailialasta on kasvanut iän ja kokemusten myötä todellinen huippu-urheilija ja -johtaja. Hänen arvoaan ei mitata pelkästään pisteiden valossa, vaan vahvuudet löytyvät myös puolustuspäästä. Kaikkensa antava pelimies on nykyään todella monipuolinen pelaaja ja harjoittelussa käännetään kaikki kivet. Pukukopissa todella tärkeä palanen, joka ottaa myös nuoret pelaajat hyvin siipiensä alle, joka on todella hieno asia.

Vuoden päästä nuorten MM-kisoihin kärkyllä oleva Waltteri Vesterinen pelasi viime kaudella 12 runkosarjanottelua TPS:n liigamiehistössä ja pudotuspeleissä 17-vuotias keskushyökkääjä pelasi jo ykköskentän keskellä. Pisteitä runkosarjassa kertyi 4+3=7 ja pudotuspeleissä kolmessa ottelussa syntyi pörssit 1+1. Kerttulin urheilulukiossa opiskeleva Vesterinen on iloinen sopimuksesta kasvattajaseuraansa.

– Liigasopimus on minulle erittäin iso asia. Tiedän että TPS on minulle erinomainen paikka kehittyä pelaajana sekä se, että saan edustaa kasvattajaseuraani, on minulle todella iso asia.

Viime kaudella vielä B-juniori-ikäinen keskushyökkääjä pelasi myös A-junioreissa 14 ottelua tehden kivat tehot 9+29=38. Liigapeleissä vahvuuksillaan hienosti pelannut Vesterinen sopeutui hyvin myös kovempaan liigavauhtiin.

– Hyppy liigaotteluihin viime kaudella tuli yllättäen. Loikka tuntui aluksi isolta, mutta pelien edetessä pystyin pelaamaan rennommin ja täten omilla vahvuuksilla paremmin. Vahvuuteni ovat varmasti hyökkäyspäässä, kuten pelinlukemisessa ja hyökkäysten päättämisissä.

– Odotan ensikaudella ottavani isoja kehitys askelia urallani ja täten taistella kovasti pelipaikoista kivikovassa joukkueessa, päättää Vesterinen.

Kapteeni Kailiala näkee Vesterisen tulevaisuuden kirkkaana.

–  Täysin puskista viime kaudella yllättynyt Wessu on pienen tauon jälkeen Tepsin junnumankelin ehdottomia helmiä. Pelitaitava pelaaja, joka omaa suuren potentiaalin. Kunhan poika jaksaa treenata fiksusti ja ahkerasti (ja saapuu pelipalavereihin ajallaan), uskon hänen pelaavan vielä jonakin päivänä miesten maajoukkueessa. Ja ettei ihan nuoleskeluksi mene niin todettakoon, että Wessu saa todennäköisesti kantaa mankkaria kohtalaisen pitkään.

Vesterisen tarina on alussa, mutta hänen esimerkkinsä kertoo TPS:n todella hienosta juniorityöstä. Päävalmentaja Kainulaisen mukaan Vesteriseltä löytyy selkeitä vahvuuksia, jota joukkue kaipaa menestyäkseen.

– Vesterisen potentiaali iski silmään itselle hyvin nopeasti. Kesällä annettiin nuoren miehen vielä kasvaa rauhassa junioreissa, mutta miesten harjoitusrinkiin noustessaan kaikki näki, että nopeasti sopeutuva taituri alkoi olla jo liigatasoa. Vesterinen tuo joukkueeseen kaivattua juonikkuutta hyökkäyspäähän ja pudotuspeleissä hän osoitti jo, että puolustuspelaaminenkin hoituu loistavasti kovissa peleissä.

– Miesten joukkue on Vesteriselle ja muillekin nuorille lupauksille erittäin loistava kehityspaikka, koska vaatimustaso jokapäiväiseen tekemiseen joukkueen sisällä on erittäin kova ja nuorista pelaajista välitetään aidosti. On ollut hienoa nähdä, kuinka kokeneet pelaajat ottavat jokaisen harjoituksiin saapuvan nuoren pelaajan lämpimästi vastaan ja tukevat heidän kehittymistään, vaikkeivat nuoret lupaukset joka päivä olisikaan kentän parhaimpia pelaajia. Tämä ei ole itsestäänselvyys ja kertoo mahtavasta Tepsi-hengestä, joka joukkueesta huokuu päivittäin. Tästä maasta tuskin kovin montaa parempaa paikkaa nuorille pelaajille kehittyä löytyy kuin meidän miesten joukkue, päättää Kainulainen.

Lähde: tpssalibandy.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Miko Kailiala

15.1.1993
Tiedot


FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

Lue lisää
TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Lue lisää
Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

TPS vahvistuu, kun Juuso Forsman, 23, ja Jani Hyytiäinen, 29, pukevat ensi kaudella mustavalkean pelipaidan ylleen. Molempien sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Lue lisää
Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Maailmanmestari Lauri Stenfors ja TPS ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

FBC Turun divarijoukkueen valmennuksessa koetaan nyt muutoksia, kun Santeri Raatarila korvaa Perttu Kytöhongan päävalmentajan paikalla.

Lue lisää
Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Turkulaiselle salibandyväelle tuttu Perttu Kytöhonka on FBC Turun valinta uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää