Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki, jolla on vastuualueinaan seuran kaupallinen ja organisaatiotoimintojen kehittäminen, sekä Veritas Stadionin tapahtumapuolen kaupallinen vetovastuu. 

Urheilujohtajana Kalle Parviaisen rooli kattaa sekä FC Inter Turku Oy:n ja FC Inter Turku ry:n alaisen joukkuetoiminnan urheilu- ja pelaajakehitysprosessien johtamisen. Alkuvaiheessa painopiste on erityisesti junioritoiminnan kehittämisessä ja johtamisessa. Parviainen siirtyy Interiin 1.1.2024 alkaen Palloliiton läntisen alueen seurakehityspäällikön roolista.

– Olen erittäin onnellinen, että nykyinen työnantajani mahdollisti minulle työvapaan vuosille 2024 ja 2025. Työni Interissä alkaa tammikuussa ja siihen asti panostan ainoastaan Palloliiton tehtäviin. Palloliiton seurakehitystehtävissä olen auttanut seuroja suunnitelmalliseen, tulokselliseen ja pitkäjänteiseen kehittämiseen tekemällä yhteensä lähes 70 seuran laatujärjestelmäarviointeja eteläisellä ja läntisellä alueella. Lisäksi erityisesti suurempien seurojen toiminnanohjauksin olen tukenut seuroja urheilukeskeisten tavoitteiden tarkentamisessa sekä kehitysotteen ja tiedolla johtamisen vahvistamisessa, Parviainen kertoo.

–  Palaan 3,5 vuoden jälkeen Interiin todella mielelläni. FC Inter, turkulainen ja varsinaissuomalainen jalkapalloyhteisö voi varmasti saavuttaa pelaajakehityksellisesti parempia tuloksia, sekä pelaajien laadun että määrän osalta. Pelaajakehitys perustuu systemaattiseen työhön, jossa sattuman vaikutus on vähäinen, kun urheilun laatutekijät ovat lapsuus-, nuoruus- ja erikoistumisvaiheessa kunnossa, tuleva urheilujohtaja tiivistää.

Tammikuun jälkeen Parviaisen ensisijainen painopiste on strategiakauden 2023-2024 mukaisissa, systemaattisen pelaajakehityksen kannalta elintärkeissä suunnissa ja strategisissa valinnoissa. Toimintaympäristön rajallisten resurssien tehokas kohdentaminen, tietoon pohjautuva esimiestyö sekä toimihenkilöidemme voimavaroina määriteltävät henkilökohtaiset tavoitteet ja vastuut ovat ensimmäiset osa-alueet, joissa tulevan urheilujohtajan rooli on merkityksellisin. FC Inter Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja Nikolas Håkans kertoo Interin ja Parviaisen välillä käytyjen keskustelujen tuoneen esiin saman ajatusmaailman seuran jatkosta.

– Kalle tuo vahvaa organisaatiotason osaamista sekä tunnollisuutta seuraan. Maisteritason koulutus urheilujohtamisesta, aiemmat näytöt Interissä ihmisjohtajana, sekä Palloliitossa kerätyt meriitit ovat olleet vahvoja taustatekijöitä keskusteluillemme nyt julkaistusta roolista. Painavimpana vaikuttajana on kuitenkin ollut yhteinen käsityksemme siitä, mihin suuntaan seuran kehittämistä tulee viedä, kun pyrimme luomaan vahvaa ja kestävää urheilullista pohjaa seuran toimintatapoihin, Nikolas Håkans kertoo.

TUOMAS VÄLIMÄKI – YRITYSMAAILMASTA INTERIN KEHITYSJOHTAJAKSI

Kehitysjohtajan tehtävässä ensi maanantaina 30.10.2023 aloittava Tuomas Välimäki siirtyy rooliin yritysmaailmasta, josta hänellä on 10 vuoden kokemus vaativista liikkeenjohdon kehitystehtävistä. Välimäki hyppää uuteen rooliin täydellä innolla.

– On valtava kunnia päästä viemään Interiä eteenpäin. Interin seurayhteisön intohimo jalkapalloa kohtaan on poikkeuksellista. Inter on enemmän kuin jalkapalloseura, sillä Interiläisyys on identiteetti ja tapa toimia maailmassa, tuore kehitysjohtaja hehkuttaa.

– Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri Turun Yliopistosta, ja olen työurallani pääsyt auttamaan noin 300 suomalaisen pk-yrityksen johtoa strategia- ja kehitystyössä. Jalkapallotaustaltani olen porilaisen jalkapallon kasvatti, ja toiminut myös Interissä juniorivalmentajana, Välimäki taustoittaa.

Välimäki on ollut jo kahden vuoden ajan ollut tiivis osa seuran kaupallisen puolen kehittämistä sekä InterAction-kokonaisuuden kasvua. FC Inter Turku Oy:n hallituksen jäsen Julius Håkans on varma, että Välimäki on oikea palanen tehtävään kohti strategianmukaista kasvua.

– Yhdessä Tuomaksen kanssa kaupallisessa tiimissä olemme pitkäjänteisen työn tuloksena saaneet tuloksia aikaan sekä seuran sisäisten että ulkoisten mittarien osalta. Hyvä esimerkki näistä mittareista on yleisömäärien kasvu kuluvan kauden aikana, Julius Håkans aloittaa.

– Suomalaisen jalkapallokulttuurin sanansaattajana Tuomas ymmärtää seurayhteisön voimavarat, jonka johdonmukainen aktivointi ja tukeminen osana Interin kestävää kehitystä onkin yksi Interin hallituksen hänelle asettamista tavoitteista. Tuomaksen tausta liikkeenjohdon konsultoinnin johtotehtävissä antaa hänelle loistavat valmiudet tarkastella seuraorganisaation kaltaista monipuolista kokonaisuutta kaupallisesta näkökulmasta, sekä tämän kokonaisuuden ohjaamista kohti jatkuvaa kasvua. Koen, että Tuomaksen pukiessa Interin täyspäiväiset saappaat jalkaan, on meillä nyt oikea tiimi kasassa seuran kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamiseksi strategiakauden 2023-2024 aikana, sekä nykyisen strategiajakson jälkeen, Julius Håkans kertoo.

Kalle ja Tuomas liittyvät Interin operatiiviseen johtoryhmään yhdessä Lauri Kemppaisen ja Jani Meriläisen kanssa, ja he raportoivat koordinoidusti FC Inter Turku Oy:n ja FC Inter Turku ry:n hallituksille. Lisäksi kehitysteemoista ja -tilanteista tullaan viestimään säännöllisesti koko seurayhteisölle.

Lähde: fcinter.fi


Takaisin edelliselle sivulle
TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää
FC Interin Jan Heinonen lainalle Kokkolaan

FC Interin Jan Heinonen lainalle Kokkolaan

FC Interin 18-vuotias Jan Heinonen siirtyy lainasopimuksella Ykkösessä pelaavaan Kokkolan Pallo-Veikkojen joukkueeseen.

Lue lisää