Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTon kolmas erä myrkkyä KooKoolle

TuTo kaatoi KooKoon toistamiseen maanantai-illan trillerissä ja eteni askeleen lähemmäksi välieräpaikkaa. TuTo iski kahden ensimmäisen erän jälkeen johtaneen KooKoon verkkoon kolmesti päätöserässä ja ottelu kääntyi kotijoukkueen voitoksi; play off-kiekkoa parhaimmillaan.

Lauantain kotitappiosta sisuuntunut vierailija KooKoo iski heti erän alkuun kobran lailla. Jesse Uronen karkasi läpiajoon SM-liigastakin tutun Tero Konttisen loistavasta syötöstä ja iski vierailijat johtoon vain 25 sekunnin pelin jälkeen. Maalin jälkeen TuTon peli oli todella hermostunutta, mikä ilmeni pitkinä kiekkoina ja ylipäätään huonona avauspelinä. Parin minuutin pelin jälkeen TuTo pääsi peliin mukaan ja seuraavat neljä minuuttia edettiinkin pitkälti KooKoon päädyssä. TuTon pyöritys katkesi Ilkka Saarelan kaksiminuuttiseen ja edessä oli alivoima. Alivoimatilanteessa tarvittiin Juho Santasen hyviä koppeja, ja hitusen onneakin, KooKoon pyörittäessä ylivoimapeliään todella näyttävästi TuTon päädyssä. TuTo kuitenkin selvisi erikoistilanteesta ylimääräisillä sydämentykytyksillä ja peli siirtyi takaisin KooKoon päätyyn. Yhdeksän minuuttia täyttyi ja KooKoon Eemeli Koskelainen karkasi läpiajoon kesken TuTon pyörityksen. Juho Santanen oli loistavasti tilanteessa mukana ja torjui kiekon maalin taakse. Koskelainen ehti ensimmäisenä kiekkoon, pelasi sen loistavasti maalin eteen nousseelle Henri Kiviojalle, joka iski kiekon suoraan syötöstä ylänurkkaan. Kotijoukkue ei takaiskuista huolimatta lannistunut ja Jussi Tapio kavensi vain vajaa minuutti KooKoon osumasta. Ottelussa ahkerasti jäähypenkkiä kuluttanut Mikko Heiskanen istui boksissa ja Tapio iski Markus Laineen laukauksesta jääneen irtokiekon maaliin ajassa 10.35. Laineen ohella syöttötilastoihin nimensä sai esityön maaliin tehnyt Ville-Matti Koponen. Kavennusmaalin jälkeen parhaat paikat siunaantuivat ensiksi vieraiden Matti Huillalle, jonka tilanteen Santanen torjui ja kotijoukkueen Tuukka Pulliaiselle, jonka yritys puolestaan kilpistyi Tuomas Lohtanderiin, eikä maaleja nähty. Loppuerä eteni pitkälti torikokouksien ja jäähyjen merkeissä, mutta edes isäntien 5-3 ylivoimapeli ei tuonut muutosta tulostaululle ja erätauolle lähdettäessä vierasjoukkue KooKoo oli edelleen maalin verran edellä kotijoukkuetta.

Toiseen erään tuli rohkea ja yritteliäs TuTo. Martin Tuominen oli loistava esimerkki tästä ja hän hakikin aktiivisesti maaleja kuitenkaan onnistumatta siinä. Asia, missä Tuominen kuitenkin onnistui täydellisesti, oli jäähyn hankkiminen. Jäähyaitioon matkasi KooKoon Liukkonen. Ylivoima ei toiminut ja erikoistilanteen ainoa tilanne syntyi kaksikolle Tuominen-Tapio. Maalinteko ei kuitenkaan onnistunut, mutta Liukkosen jäähy ei todellakaan jäänyt erän ainoaksi. Ajassa 25.14 TuTon yritys palkittiin ja isännät iskivät, isännän ottein, tasoitusosuman tasavajaalla. Pulliainen voitti aloituksen viereen Jarmo Jokilalle, joka malttoi pitää kiekkoa hallussaan, kunnes syötti sen tyhjään paikkaan Laineelle, joka laukoi kiekon miltei tyhjään maaliin. Erä eteni pitkään samalla kaavalla; KooKoo otti jäähyn ja perään TuTo teki samoin, ottelun jatkuessa kerta toisensa perään tasavajaalla. Vajaalla pelattaessa TuTo oli hallitsevampi osapuoli, tosin tilanteiden määrissä ei juuri eroja ollut. Pelitapahtumista huolimatta maalejakin nähtiin ja ajassa 29.46 TuTo siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. KooKoon maalivahti Lohtander lähti pysäyttämään kiekkoa maalin taakse, onnistumatta yrityksessään. Jokila nappasi vapaaksi jääneen kiekon maalin takana, syötti sen saman tien maalille Pulliaiselle, jolla oli helppo työ laukoa kiekko kiireen vilkkaa maalille rynnänneen Lohtanderin ohitse. Tämä riitti KooKoon päävalmentaja Kolekille, joka vaihtoi koko pelin hiukan epävarmasti maalilla pelanneen Lohtanderin tilalle Antti Härmän. KooKoo piristyikin vaihdosta ja ajassa 30.52 peli oli jo tasan, Mikko Rauteen lyötyä Lou Dickensonin laukauksesta kimmonneen irtokiekon suoraan ilmasta maaliin. Maaleja lukuun ottamatta toinen erä oli todella sekava jatkuvien erikoistilanteiden vuoksi. Ottelu karkasi tuomareilta ns. lapasesta ja molemmille joukkueille tarjottiin lukuisia ylivoimamahdollisuuksia. Mitään erikoisuuksia ei kuitenkaan nähty, koska joukkueet pääsivät ylivoimalle aina omien jäähyjensä perään. Tosin, erässä nähtiin yksi ylivoimamaalikin, erän viimeisellä minuutilla, Urosen iskiessä KooKoon kahden miehen ylivoimapyörityksen päätteeksi maalin Liukkosen ja Konttisen syötöistä. Vierailijat siis säilyttivät maalin johtotilanteen ja lähtivät hyvistä asetelmista ottelun päätöserään.

Kotijoukkueen pelaajat halusivat pitää selkeästi kiinni voittamastaan kotiedusta ja tämä näkyi selkeästi TuTo-pelaajien asenteessa. TuTo pääsi ylivoimalle Liukkosen ottaessa jäähyn kampituksesta ja erikoistilanteen päätyttyä TuTo nousi tasoihin. Laine laukoi Tapion syötöstä viivasta ja irtokiekon kaappasi itselleen Koponen. Koponen malttoi pitää kiekkoa, harhautti maalivahti Härmän ja nosti kiekon maalin kattoon, ohitse maassa makaavan Härmän. Maalin jälkeen tuli KooKoon ylivoiman vuoro, mutta TuTo pelasi runkosarjasta tutulla tavalla loistavaa alivoimaa ja tappoi jäähyn. Etenkin kaksikko Forsell-Tuominen oli isossa osassa alivoimalla. Ajassa 47.07 TuTon pakkopeli toimi kunnolla ensimmäistä kertaa ja joukkue siirtyi ylivoimalla ottelussa johtoon. Kotijoukkue malttoi pyörittää ylivoimaansa ja Jokila petasi Markku Vuorisalolle loistavan laukaisupaikan ja Vuorisalon laukauksen ohjasi sisään maalin edestä Tuominen. Vain puolitoista minuuttia edellisestä ja TuTo iski ratkaisevalta tuntuneen osuman. Vuorisalo avasi pitkän syötön Tuomiselle, joka kaadettiin vastustajan sinisellä. Kiekko päätyi kuitenkin edellä luistelleelle Forselille, joka tykitti kiekon Härmän vartioiman maalin ylänurkkaan. Erikoistilannepelaaminen sai jatkoa erän puolivälissä Ville Peltosuon jouduttua istunnolle kyynärpäätaklauksesta. Maalivahti Santanen piti kuitenkin kotijoukkuetta pystyssä ottelun tärkeimmillä hetkillä ja alivoima kestettiin. Tasan viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä nousi KooKoo vielä maalin päähän huolimattomuusvirheen vuoksi. Henrik Maunula purki kiekon maalin takaa suoraan Konttisen lapaan, joka laukoi ja irtokiekon ohjasi maaliin Markku Flinck. Maalin jälkeiset minuutit TuTo pelasi todella viisaasti, eikä KooKoo saanut enää aikaiseksi minkäänlaisia maalintekotilanteita. Näin ollen TuTo otti kotivoiton lukemin 6-5 ja karkasi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

Ottelun taistelijana, eli leijona-pelaajana palkittiin ensimmäisessä erässä kovia kokenut ja tehot 1+1 iskenyt Ville-Matti Koponen. Myös Veikkaus jakoi tuttuun tapaan mitalinsa ja pronssinen matkasi Kouvolaan Jesse Urosen (2+0) mukana, hopeinen jäi Turkuun Tuukka Pulliaiselle (1+1) ja kultainen mitali jäi niin ikään kotijoukkueen pelaajalle, Martin Tuomiselle (1+1). Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, valmentajat olivat melko hiljaisella tuulella. KooKoon Kolek kehui ottelun tuomarilinjaa ja peli oli hänen mielestään todella hyvä, jonka parempi joukkue voitti. TuTon Niukkanen puolestaan analysoi peliä yleisöön meneväksi ja mainitsi, että ensimmäisessä erässä TuTo-pelaajat selkeästi jännittivät, mikä selittää heikohkon alun. Tuomarilinjasta kysyttäessä Niukkanen mainitsi, että jäähyjä pitäisi viheltää puolet vähemmän, molemmille joukkueille. Arttu Virtasen tilanteesta kysyttäessä (ei pelannut 1. erän jälkeen) Niukkanen mainitsi hänen olevan kuumeessa, eikä Virtasta todennäköisesti nähdä Kouvolassa kentällä.

Jännityksellä jäämme odottamaan keskiviikkoisen vieraspelin tulosta Kouvolasta ja siitä riippuen selviää seuraavan kotipelin ajankohta (toivon mukaan 1. välieräpeli). Jos neljäs välieräpeli tarvitaan, se pelataan Kupittaalla perjantaina 6.3.2009 klo 18.30 alkaen.