Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kirous jatkuu

TuTo ja Jokipojat pelasivat keskiviikkona vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan toisen keskinäisen välieräottelunsa. Jännitys pelissä säilyi aina kolmannen erän alkuminuuteille saakka jolloin Arttu Virtanen vispasi kiekon maalille ja ottelussa ehkä aavistuksen parhaasta terästään jäänyt Antti Ore hörppäsi vedon maaliin. TuTon johto piti Jokipoikien viime hetken kavennuksesta huolimatta loppuun asti ja näin ollen ottelusarja tasoittui lukemiin 1-1. Perjantaina Joensuussa on taas paljon pelissä kun joukkueet seuraavan kerran kohtaavat.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja peli aaltoili päästä päähän. Reilun minuutin pelin jälkeen kiekko kävi jo vieraiden maalin tolpassa. Kun ottelua oli käyty yli seitsemän minuuttia hankki Ilkka Saarela Luke Sellarsille kaksiminuuttisen. TuTo peluutti neljää hyökkääjää ylivoimassa mutta tästä huolimatta ylivoimatehot antoivat edelleen odottaa itseään. Kotijoukkue onnistui kuitenkin ensimmäisenä maalinteossa kun miltei kaksitoista minuuttia oli pelattu. Jarmo Jokila syötti Jussi Tapiolle jonka laukauksen Ore torjui. Vieraiden epäonneksi kiekko kimposi kuitenkin oman pelaajan kautta maalin perukoille. Jokipojilla oli erässä vielä tasoitusmahdollisuutensa mutta Juho Santanen oli tässäkin ottelussa mies paikallaan.

Toinen erä oli täydellisesti vieraiden. Aktiivinen liike oli myrkkyä kotijoukkueelle ja näytti siltä, että Jokipojat menee menojaan. Maalinteko kuitenkin yski pahemman kerran eikä joukkue pystynyt hyödyntämään tekopaikkojaan. Tasoitusmaalin joensuulaiset sentään saivat iskettyä erän alkuun. Jarno Koskiranta pääsi puolittain läpi ja ohitti rystypuolelta taidokkaasti Santasen. TuTo vaikutti erässä väsyneeltä joten kolmannesta erästä odotettiin edellisen jatkumoa.

Toisin kuitenkin kävi. Jo mainitusta Virtasen johtomaalista sai TuTo uutta puhtia ja yhtäkkiä vastaantulijana olikin Jokipojat. Ylivoimatehotkin löytyivät juuri oikeaan aikaan ja ykkösketjun Martin Tuominen vei onnenkantamoisella kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Kun vielä Koskiranta sai jäähyn odotteli kotiyleisö lopullista sinettiä. Jokipojat käytti aikalisänsä ja päävalmentaja Jarno Pikkarainen otti maalivahdin pois alivoimatilanteessa. Riski kannatti sillä Heikki Puustinen teki kavennusmaalin kun peliaikaa oli jäljellä vähän yli minuutti. Kunnon kiriä ei vierasjoukkue kuitenkaan saanut aikaiseksi ja niinpä Ville-Matti Koponen sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin.

Lehdistötilaisuudessa Pikkarainen totesi joukkueensa pelanneen kohtalaisen pelin. Se ei kuitenkaan riitä voittoon asti. Hän myönsi TuTon johtomaalin sekoittaneen Jokipoikien pelin. Pikkaraisen mielestä turkulaisilla oli tuuriakin matkassa. Petri Niukkanen sanoi joukkueensa pelanneen kolmannen erän kärsivällisesti tietäen, että maali tulee jossakin vaiheessa. Hän kehui Santasta ja oli mielissään Tommi Vilpun toipumisesta pelikuntoon. Matti Pelkonen oli keskiviikkona kuumeessa mutta todennäköisesti mukana taas seuraavassa ottelussa. Matka jatkuu.