Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokipojat finaaleihin

 
Jokipojat finaaleihin

Jokipojat nujersi Kupittaan kirouksen ja eteni ensimmäistä kertaa Mestiksen loppuotteluihin. Tasainen ja vauhdikas kiekkoilta ratkesi ensimmäisessä jatkoerässä vieraiden hyväksi lukemin 2-3. Jokipojat aloittaa finaalisarjan keskiviikkona kotonaan. TuTolla on edessä samana päivänä pronssiottelu.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilla maaleilla tapahtui. Ensimmäinen tilastomerkintä saatiin runsaan viiden minuutin pelin jälkeen kun Jokipoikien Samu Pitkänen sai kaksiminuuttisen. TuTon kompastuskiveksi tietyllä tapaa muodostunut ylivoimapeli tökki jälleen ja Jokipojat avasi maalitilinsä. Janne Häikiö ja Heikki Puustinen pääsivät kaksistaan läpi Markku Vuorisalon ja Ville-Matti Koposen sählätessä viivapelissään. Häikiö pisti kiekon maaliin Juho Santasen jalkojen välistä ja näin Jokipojat oli saanut ottelulle sen kaipaaman alun.

TuTo ei kuitenkaan lannistunut ja Vuorisalo pääsi paikkaamaan erheensä kymmenen pelimien. Mies luisteli vauhdilla laidasta läpi, kiersi maalin ja pisti kiekon vanhanaikaisella Antti Oren selän taakse. Hyvät playoffit pelannut Christoffer Dahla sai maalista syöttöpisteen. TuTolla oli tämän jälkeen mahdollisuus siirtyä johtoon ylivoimalla mutta kuviot olivat luvalla sanoen hukassa.

Toisen erän alkuun kotijoukkue joutui alivoimalle ja Jokipojat rankaisi. Jarno Koskiranta pisti Santasen torjuman kiekon verkon perukoille ja jälleen TuTo oli takaa-ajajan asemassa. Joensuusta saapuneen fanikatsomon ”erityissuosikki” Jarmo Jokila tuntui pelaavan sitä paremmin mitä enemmän kyseinen katsomonosa häntä ”kannusti”. Mies viihtyi kentällä lähes koko ajan ja tulostakin syntyi ajassa 37.45. TuTon ylivoima toimi kerrankin ja Jokila siirsi Vuorisalon syötöstä kiekon maaliin. Ottelu oli jälleen tasan ja edessä jännittävä kolmas erä.

Päätöserä jäi maalittomaksi vaikka TuTolla oli siinäkin lukuisia mahdollisuuksia ylivoimalla siirtyä johtoon. Väsymys varmasti painoi vaikkei sitä kentällä hirveästi huomannutkaan. Kaikesta huolimatta voi sanoa finaalipaikan karanneen huonon ylivoimapelin ja viimeistelyn takia. Santanen oli jälleen mies paikallaan sillä Jokipojatkin oli useasti lähellä ratkaisua varsinaisen peliajan aikana. Jatkoerässä sitten räjähti. Kolmannessa erässä jäähyillyt Mika Mäkiaho nousi väkevästi maalin takaa ja ujutti Santasen haaroista ottelun voittomaalin. Jokipojat finaaleihin ja TuTo taistelemaan himmeimmästä mitalista.

Vieraiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen. Tavoitteet on jo ylitetty mutta vielä nälkää riittää. Tulevalla loppuotteluvastustajalla ei ole väliä, kaikki on voitettava. Parannettavaakin mies löysi. Malttia tarvitaan lisää maalintekopaikkoihin, myös liike ja avauspelaaminen voisivat sujua paremmin. Hän antoi täyden tunnustuksen myös vastustajalle. Aivan kuten teki myös kotijoukkueen Petri Niukkanen. ”Nisse” harmitteli joukkueen saamattomuutta maalintekopaikoissa. Paikkoja oli, maaleja ei tehty. TuTo teki kaikkensa mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Kausi on joka tapauksessa sujunut yläkanttiin. Kiitos joukkueelle, sinne, minne se kuuluukin.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää