Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hokin värisuora täydentyi pronssilla

 
Hokin värisuora täydentyi pronssilla

Kajaanin Hokki voitti jääkiekon Mestiksessä pronssiottelun puolustavaa mestaria, TuToa vastaan.

Hokki hoiti kauden viimeisen ottelunsa suvereenilla esityksellä ja voitti turkulaiset 3 - 1 (1 - 0, 2 - 0, 0 - 1).

Hokki-vahti Teemu Seppäsen nollapeli murtui harmittavasti vain 25 sekuntia ennen ottelun loppua. "Kolmannessa erässä oli paikoin tilanteita, että TuTo pääsi peliin mukaan, mutta muuten ottelu oli meidän", kommentoi pronssimitali kaulassa heiluen Hokki-valmentaja Timo Meriläinen. "Hieno on tämä saavutus, ja lähes koko joukkue oli parhaimmassa iskussaan koko playoff-otteluiden ajan."

TuToa vastaan maalinteon aloitti Niko Saarenpää siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 12.22. Syöttöpisteet kirjattiin pronssin myötä aikauisten sarjassa ensimmäisen mitalinsa voittaneelle Hokki-kapteeni Kimmo Hapolle (1+1) ja Anssi Virkille.

Voittomaalista vastasi Joonas Koskinen hieman ottelun puolivälin jälkeen Aku Joki-Erkkilän ja Ziga Sveten syötöstä.

Happo namutteli Hokin kolmannen maalin ylivoimalla ajassa 36.32 Teemu Virtalan ja Veli-Antti Leinosen syötöstä.

TuTon ainokaisen onnistui ottelussa tekemään Iiro Junnila Tommi Vilpun ja Christoffer Dahlan syötöstä.

Hokki oli pronssiottelussa kaikin puolin parempi - jäähyjä Hokki otti vain kaksi kaksiminuuttista (TuTolla 14 minuuttia) ja laukauksia sinkosi kohti TuTon maalia 70 (TuTolla 41 laukausta).

Aivan maansa myynyt ei TuTo-valmentaja Petri Niukkanen kuitenkaan ottelun jälkeen ollut. "Eiköhän tässä kotiin jossain vaiheessa selvitä", Niukkanen kuittasi tyhjin käsin matkustettavan reilun 600 kilometrin kotimatkan.

Kajaanin Hokin mitaliputki sai jatkoa keväällä 2009 pronssisella mitalilla. Vuosi sitten samat joukkueet pelasivat finaalisarjaa, ja Hokki jäi silloin hopealle TuToa vastaan. Kaksi vuotta sitten keväällä Kajaani meni sekaisin Hokin Mestis-mestaruudesta, joka oli silloin ensimmäinen Savon ulkopuolelle voitettu mestaruus ja ensimmäinen mitali Hokille koko Mestis-historiansa aikana.

Jääkiekkokulttuuri on ottanut aimo askeleita myös katsomossa - vaikka yleisöä oli seuraamassa pronssiottelua piirun päälle tuhat, niin se kannusti villitysti ja viimeiset minuutit seisaaltaan käsiä taputtaen ja Hokkia huutaen.

Joukkue huudatti yleisöä vielä mitalit saatuaankin kokoonnuttuaan keskiympyrään ja nostaen mailojaan ilmaan rytmikkäästi samalla huutaen HEI - HEI - HEI - hetken aikaa yleisö ja joukkue olivat yhtä tervehtien toisiaan kauden päätteeksi.

Joukkue meni sen jälkeen pukukoppiin, mutta palasi sieltä pian varusteita kevyempinä pelipaidat yllään. He tapasivat nuoria fanejaan jäähallin käytävällä, missä nimikirjoitukset piirtyivät kymmeniin valkoisiin kainuulaisten yritysten yleisölle tarjoamiin Hokki-paitoihin, valokuvissa poseerattiin suosikkipelaajan kainalossa ja päästiin halaamaan idolia.

Ilta oli tärkeä - kajaanilaisyleisölle ja Hokille. Mitali merkitsee paljon. Tähän on hyvä päättää kausi, vaikka vielä kaksi päivää sitten kirveli finaalipaikan menetys.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää