Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Happee kahdesti parempi FBC Turun A-poikia

 
Happee kahdesti parempi FBC Turun A-poikia

Jyväskylän Happeen oli jopa vielä kovaa mainettaa parempi joukkue nuorten Sm-sarjan puolivälierässä ja lähetti FBC Turun A-pojat kesälomalle kahden ottelun jälkeen. Keltapaitojen lauantain Jyväskylän Monotoimiareenalle suuntautunut vierailu oli lähes karmaiseva kokemus. Beecee oli kyllä liikeellä hyvällä asenteella, mutta kova tasoista vastustajaa vastaan homma ei lähtenyt liikkeelle missään vaiheessa ja lopputuloksena olivat tylyt 8-1 lukemat Happeen hyväksi. Sunnuntaina Sport Gardenilla Beecee lähti haastamaan tosissaan hallitsevia Suomen ja Storvreta cupin mestareita, mutta niin vain numerot tälläkin kertaa repesivät hyvästä yrityksestä huolimatta tarpeettoman suuriksi, kun pelin päätteeksi digitaalilla olivat 6-2 loppulukemat.

Lauantaisesta Jyväskylän kohtaamisesta ei suuria latteuksia jäänyt kerrottavaksi, sillä sen verran yksipuolisen esityksen Happee kotikentällään järjesti. Kovinkaan suuri meedio ei tarvitse olla veikatakseen, että vähissä tulevat olevat ne joukkueet, jotka voiton Monnarilta tulevat playoffseissa viemään. Ensimmäisessä erässä keltapaidat pysyivät vielä Happeen tahdissa, mutta muutama harmillinen virhe vei jyväskyläläiset 2-0 johdossa erätauolle.

Toiseen erään Happee tuli karvaten astetta ylempää ja ylipäätään nostaen omaa pallollista tempoaan. Varsinkin vähemmälle pelintuntumalle viime aikoina jääneiden keltapaitojen otteissa tämä näkyi ja pallo alkoi pomppia vieraalla parkettialustalla. Peli lähti toisessa erässä totaalisesti FBC:n hanskasta ja omissa ihan kelpo paikoissa naapurin maalivahti tuntui olevan täysin ohittamaton muuri. Keltapaitojen ainokaisen erässä suti takakulmalta sisään Hannes Kari.

Kolmanteen erään Beecee lähti parantamaan peliään ketjumuutosten kautta, joilla myös pyrittiin luomaan pohjaa jo sunnuntain pelille, mutta viimeistään kevyehkösti tuomittu viiden minuutin rangaistus erän puolivälissä vei pohjan lopuiltakin pyristelyiltä. Pitkähköllä bussimatkalla takaisin Turkuun riittikin pohdiskeltavaa päivän ottelusta.

Sunnuntaina oli päivä uusi ja pelipaikkana kotoinen Garden, jonka mattolattiaa ehti jo tulla ikävä lauantai iltapäivän aikana. Paikalle oli löytänyt tiensä mukavasti porukkaa ja ääntäkin piisasi kentälle, joten yksikään Beecee peluri ei aikonut myydä nahkaansa halvalla mahdollisessa kauden viimeisessä ottelussa.

Ensimmäinen 15 minuuttia menivätkin hienosti Beecee kannalta ja Olli Vehanen niputti kertaalleen Happee puolustuksen viimeistelen ottelun avausmaalin. Viimeinen viisi minuuttinen taas karmaisevalla tavalla muistutti miksi Happee on niin vaarallinen joukkue, muutama onneton nukahdus ja taululle oli räpsähtänyt 1-3 lukemat.

Toisen erän alkuun Happeen yritti taas iskeä ylimääräistä vaihdetta silmään, mutta tällä kertaa myös Beecee oli tähän valmiimpi. Myös omat käännöt alkoivat vähän toimia, kun vielä sunnuntaina pelin käännöt muistuttivat kivintalon seinään juoksemista. Näistä avautuinkin muutamia maukkaita paikkoja keltapaidoille yrittää lisäosumia, joita kumpaankaan maaliin ei erässä nähty.

Kolmanteen erään lähdettäessä FBC:lla ei ollut kuin vain yksi päämäärä ja se oli väkisin vääntää itsenä rinnalle ja ohitse. Hommaa ei auttanut ottelussa linjansa kerran jos toisenkin kadottanut tuomaripari, joka onneksi tajusi kolmannessa erässä pistää pillin kokonaan taskuun, mikä olikin varmasti lopulta kohtuu viisas ratkaisu. Keltapaidat saivat mukavasti otetta peliin ja kotiyleisön tuki tuskin haittasi hommaa kentällä. Pelivireensä löytänyt Olli kiskaisi puolikkasta lukemat 3-2 ja Beeceella säilyi hyvä ote peliin. Urheilu julmuus ja siihen liittyvä sattumanvaraisuus astui tässä vaiheessa kuvaan otteluun, kun Olli ja Jani Hyytiäinen olivat karkaamassa 2-1 tilanteeseen, mutta selkäpäin Happeen puolustajan maila osui sattuman kautta juuri viimeisellä hetkellä palloon, joka lensi suoraan jyväskyläläis hyökkääjälle, joka muutamaa sekunttia myöhemmin kanttaa pallon FBC maalilla torjuneen Mikael Aromaan selän taakse. Taululla lukemat muuttumat 4-2:en ja taka-ajo kävi toivottomammaksi. Lopullista ratkaisua oli ilmassa, kun Happeen runttasi sisäänlyönnistä 5-2 lukemat seitsemän minuuttia ennen loppua ja viimeinen kuudes tyhjään maalin tehty osuma oli enää vain kosketiikkaa.

A-pojat jatkavat harjoittelua vielä huhtikuun alkuun, jolloin myös edustusjoukkueen kausi saadaan lopullisesti pakettiin. Tämän jälkeen edessä on perinteiset saunaillat ja päätöstilaisuudet sekä huhtikuun ylimenokausi. Toukokuun alussa on tarkoituksena aloitta peruskuntokaudella valmistautuminen kauteen 2009-2010, johon A-pojat lähtevät perusrungoltaa samalla kokoonpanolla kuin kuluneeseen kauteen. Ensi kauden osalta tiedotamme tulevista asioista jo seuraavien viikkojen sisällä.

Kulunut kausi on silti ollut monessa mielessä ikimuistoinen. Playoff pelien kynnyksellä oli mukava muistella kaikkia niitä, jotka veikkasivat FBC Turun A-junioreiden saalistavan sarjassa nolla pistettä. Huolimatta A-junioreiden aina rajallisesta mahdollisuudesta olla yhdessä tästä ryhmästä kasvoi lopulta joukkue, vaikka tiettyihin asioihin täytyikin kauden mittaan puuttua. Toisiin useammin, toisiin vain muutaman kerran. Ensi kauteen ryhmän runko säilyy hyvin kasassa, mutta kauden mittaan selväksi kävi, että pelaajamäärää on kasvatettava ja erityisesti vuosina 1990- ja 1991-syntyneiden poikien osalta.

FBC Turun tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBC Turku ry - logo

FBC Turku - 2008-2009 A-nuoret

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

Lue lisää
TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Lue lisää
Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

TPS vahvistuu, kun Juuso Forsman, 23, ja Jani Hyytiäinen, 29, pukevat ensi kaudella mustavalkean pelipaidan ylleen. Molempien sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Lue lisää
Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Maailmanmestari Lauri Stenfors ja TPS ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

FBC Turun divarijoukkueen valmennuksessa koetaan nyt muutoksia, kun Santeri Raatarila korvaa Perttu Kytöhongan päävalmentajan paikalla.

Lue lisää